Ewuś. Pięknie Ci zakwitła różyczka. Czy nie jest Artur Bell. Ma podobnie w pączku czerwonawe płatki, a w miarę przekwitanie robi się coraz jaśniejsza żółć. Kwiaty bardzo szybciutko przekwitają. We wtorek jak byłam na działce był w pączkach a w czwartek w pełni rozwinięte przekwitające kwiaty.
Krysiu niestety nie wiem czy to Artur Bell . Muszę zasięgnąć opinii u jakiejś " różomaniaczki " , która tą różyczkę posiada u siebie w ogrodzie . W wolnej chwili poczytam w internecie o tej róży .
Aniu myślisz , że to Arthur Bell . Już Krysia mi to sugerowała , a ja obejrzałam sobie tą różę w innych różankach i rzeczywiście jest do niej podobna . Fajnie by było , jak mogłabym nadać następnej NN nadać imię .
Jadziu tak to clematis w ubiegłym roku kupiony . Niestety na tą chwilę ma tyko dwa kwiaty i kilka pączków . W zeszłym roku nawet ładnie kwitł . Zobaczę czy w tym skończy na tych kilku kwiatach .
EWUNIU już sobie zapisałam . Szałwia wygląda obłędnie . Tak się z niej ciesze nawet sobie nie wyobrazasz . Umówiłam się z Jolą gdyż ona ma białą przechodzaca w zielen i również pięknie wygląda ,że wymienimy się nasionkami