Powolna metamorfoza

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
liska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 mar 2008, o 20:07

Re: Powolna metamorfoza

Post »

Wisienka pisze: Widzę, że poszedłeś w ślady Liski i nareszcie się ujawniłeś. :D
oj zaraz liski... tyle osób się pokazało... a liska prawie na końcu no:)
z uśmiechami Iza
u liski
Awatar użytkownika
Wisienka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 9 lis 2006, o 11:45
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

No Wam jakoś dłuuugo zeszło, Izuniu :wink:
Ale jak to się mówi - lepiej późno niż wcale. ;:108
Pozdrawiam serdecznie
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
agape
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 lip 2008, o 21:33
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Krzysiek! Gratuluje kooperacji z Małżonka! Mspaniały tandem- myśl i czyn! Rewelacyjne miejsce odkryliście! To jest to co w ogrodach jest najbardziej fascynujące! Mieszka człowiek X lat aż nagle odkrywa-czyni takie COŚ! Suuuper!
Cegły- aj zazdroszszę z całego serca. Skąd je zdobyłeś? Mam szanse i ja tą droga u siebie czy nie?
Ale lepsze - co z nimi zrobisz?
Awatar użytkownika
gorzata76
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 cze 2009, o 14:41
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Kooperacja, kooperacja :roll: ;:24 czy to coś nieprzystojnego?... Aaaa... nieee... to to drugie :;230
Awatar użytkownika
bishop
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 cze 2008, o 22:54
Kontakt:

Post »

Witajcie, (Mał)gorzato, Grzesiu, Magdo, Elu, Izo, Mariolu, Gieniu, Evo, Dalu, Ewo, Agnieszko, Kaśko, Jadziu, Agato, Agnieszko oraz wszyscy anonimowi :wink:

Nie odzywam się, bo co będę po ciemku pisał :oops: :;230
Ale jestem, oglądam, czytam. Zastanawiam się czy wzorem wielu nie zamrozić wątku do wiosny?

Nie wiem, czym ten lak/lewkonia pachnie, chyba nic oszałamiającego, skoro nie zapamiętałem :oops:

Tuberozy mam w donicy, czekałem, aż im liście zwiędną całkiem, a one zaczęły nowe wypuszczać :shock: Ciekaw jestem, czy dożyją do wiosny?

Mszyce mam, nie chce mi się ich pryskać, bo nic mi się nie chce. Taka zimowa hibernacja. Jak któraś robi się za duża, to zbieram ręcznie :wink:

Wydawnictwa takiego dzieła chyba nie ma co podawać, mam nadzieję, ze nic więcej już nie wydali...

Cegły kupiłem od sąsiada, u którego leżą na stercie od lat. Część się całkiem rozsypała, ciekawe, czy te powybierane też tak zrobią? Choć z drugiej strony - skoro tyle wytrzymały :wink:

A kopulacja też wymaga kooperacji :;230
Pozdrawiam - Krzysiek
Mój czasopożeracz
kajpej
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 lis 2009, o 14:56

Post »

Witam Krzysiu
pamiętam dzień kiedy po raz pierwszy pojawiłam się na forum
byłeś jednym z pierwszych który zachęcił mnie do wrzucania fotek z mojego ogrodu.
dzisiaj jestem u Ciebie i nie wiem jak mam przebrnąć przez te wszyskie Twoje strony jest ich mnóstwo !!! A chciałabym poznać Twój ogródek
może mi się uda
pozdrawiam Elżbieta
Awatar użytkownika
tu.ja
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 lip 2008, o 09:18

Post »

Xiążką jak wszyscy jestem zniesmaczona. A może wydano ją z myślą o nowym pokoleniu obrazkowym, które ( w większości) jeśli czasem coś przeczyta to i tak nie rozumie...
Pomysł na przycięcie tui i zrobienie ścieżki - rewelacja! Gratulacje za pomysł i wykonanie!
Ciekawa jestem na co przeznaczysz te cegły. Zaglądając do kilku ogrodów naszła mnie ochota na ceglany murek choćby w rozmiarze XXS. Nawet pewien pomysł błąka mi się po głowie...
Awatar użytkownika
chatte
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 19 paź 2006, o 08:52

Post »

coma95 pisze:
s.189 pisze:Fantastyczne gatunki sztuki już dawno dały dowód na to, że zbyteczne przedmioty mogą wezwać do odpowiedzi na pytanie o poprzedzającą je cywilizację

Krzysiu - absolutnie tego nie czytaj bo ci sie mózg zagotuje !!!

Dokładnie to samo chciałam Ci napisać!
No cóż, skoro matematyk może napisać podręcznik (sic!) o seksuologii, to dlaczego ktoś z minimalną znajomością j. polskiego nie miałby sobie przetłumaczyć książki o ogrodach? A co, śpiewać, pisać, tłumaczyć każdy może ;)

Na chwilę spuściłam Cie z oka, a tu tyle ciekawych rzeczy! Dyskusja o książce w języku kosmitów, przepiękna brama ze ścieżką i sam Krzyś! :D
Dobrze, ze zona Cię namówiła do przedłużenia scieżki, bo kto widział zostawiać niedokończone dzieło? ... Teraz to jest najpiękniejsze wejście do ogrodu jakie widziałam! ;:138 ;:138 ;:138
Awatar użytkownika
100krotka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 gru 2008, o 20:11

Post »

No cóż, ja raz czytałam jakąś książkę SF, gdzie tłumacz uznał, że rok świetlny to jednostka czasu :shock: ( na pewno nie był to autor, bo kto jak kto, ale Carl Sagan, jeden z najwybitniejszych pracowników NASA, raczej cokolwiek o tym wie ;-)
"Dużo ludzi nie wie, co robić z czasem. Czas nie ma z ludźmi tego kłopotu. " (Magdalena Samozwaniec)
Moje linki - i aktualny
Wizytówka
babi52
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 lis 2008, o 00:31

Post »

100krotko tłumacz widocznie uznał że odległość to też czas. Pewnie dużo jeżdzi po polskich drogach :;230
Całuski Kaśka
Awatar użytkownika
100krotka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 gru 2008, o 20:11

Post »

Gdyby ktokolwiek miał ochotę skomentować, to zapraszam do Powolnej Metamorfozy
Właśnie mam dziką ochotę skomentować :-) Strasznie, strasznie się cieszę, że pomysł z wizytówkami wszedł w życie, bo można się zapoznać z historią ogrodu, którego się nie śledziło od początku. Naprawdę, to, że co zebrałeś razem w tym wątku, robi niesamowite wrażenie. Jestem pełna podziwu dla Twojej ( i żony - nie wątpię :-) pomysłowości.
"Dużo ludzi nie wie, co robić z czasem. Czas nie ma z ludźmi tego kłopotu. " (Magdalena Samozwaniec)
Moje linki - i aktualny
Wizytówka
Awatar użytkownika
bishop
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 cze 2008, o 22:54
Kontakt:

Post »

Elżbieto, masz niesamowity ogród. Cieszę się, że zawitałaś też do mnie. Po cichu liczę, że w Twoim wątku będzie więcej Twoich zdjęć, niż angielskich. Bo pokazy ogrodnicze to jednak nie to... :oops: Wskazują kierunek, ale brak im klimatu...

Izo, nowe pkolenie obrazkowe raczej nieskłonne płacić za to, co ogląda. Myślę, że ta cytowana xiążka powstała z chęci szybkiego zysku. Znamienne jest to, że kupiłem ją całkiem nową w... antykwariacie ;;230

Izo (kocico), żona prawie nie wychodząc na ogródek zasugerowała takie rozwiązanie. Czasem nie widzimy rzeczy, o które się potykamy... :oops: Ale w ten sposób przechodzi się do historii :;230

Agnieszko, może tłumacz zrozumiał "rok" i dalej sobie odpuścił?

Kasiu, zastanawiając się za kierownicą nad znaczeniem zwrotu "rok świetlny" po 2 godzinach (albo 30 km, zależy co pierwsze) niczego nie byłbym pewien :roll:

Agnieszko, my pleasure ;:180
Pozdrawiam - Krzysiek
Mój czasopożeracz
Awatar użytkownika
Monika76
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 wrz 2007, o 17:50

Post »

Krzysiu, wizytówka prezentuje się bardzo... bardzo :)
Ta pergola podpatrzona na forum... też się jej niedawno przyglądałam, jest świetna.
Powiedz mi proszę co to za krzew kwitnący na biało... bo się na niego napatrzeć nie mogę :)
U Moniki - cz. 1, cz. 2
Gdy życie ofiaruje Ci cytryny, zrób z nich lemoniadę.
Awatar użytkownika
agape
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 lip 2008, o 21:33

Post »

Cześć Krzysztof!
W końcu dzięki wizytówce wszystko sobie ustawiłam w wyobraźni "stronami świata" w Twoim podwórku! To jest świetny pomysł z wizytówkami, bardzo mi tego brakowało- samych zdjęć bez rozmów! No i mamy okazje raz jeszcze pokazać nasze ogrody!
Bardzo mi się pdooba Twoja opowieść zdjęciowa i pokazane kolejne etapy, wyłuskane z całego wątku...Widac iloma różnymi sprawami na raz sam zajmowałeś się w ogrodzie...Jak uruchamiałeś te poszczególne enklawy..i że teraz tylko czekać aż rośliny urosną, te róże przed parkanem- będzie bajecznie! Strasznie lubie tę podwyzszona rabate z kamieniami, i tę wodę z kamieni!
A już zupełnie jestem zadziwiona tymi pergolami, które mają stworzyć to "wejście do lasu"! jak to obrośnie to będzie niesamowity tunel!
Awatar użytkownika
orinoko01
200p
200p
Od: 21 cze 2009, o 22:39

Post »

Witaj!!
A mi się bardzo podobają zdjęcia które zamieściłeś w wizytówce.....zakamuflowanego konika polnego i kropli deszczu. Piękne artystyczne ujęcia.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”