A ja Olka ni mam , poległ mi!
Ale to już chyba mój wpisany w życiorys pech , nie potrafię przezimować w donicach nic!
Iryskami mnie zaintrygowałaś!
Ciekawe i słodziutkie są!
babuchnao te iryski zza płotu Ci chodzi?Bo na ogrodzie nie mam ups są jakieś takie małe jak w sklepach sprzedają do bukietów Jeśli będziesz zainteresowana irysami to daj znać
Bettymoje maleńkie olki tyle co ukorzenione stoją już od początku marca na dworze
Zobaczysz jakie piękne liście zielone dostanie na powietrzu.Nie bój sie go wystawić,niech sie hartuje przed upałami,żeby nie popalił sobie lisci od słońca.jeśli nie jest zahartowany ,a temperatura spadnie w nocy to go po prostu okryj albo schowaj do domku
Pestko weszłam do Twojego ogrodu i przepadłam nie mogę wyjść,masz cudny ogród i piękne kwiaty :lista bardzo długa żeby wymienić wszystkie ,te piękne a te jeszcze piękniejsze. Mam pytanie gdzie przechowujesz olka i figę ?Pozdrawiam i zapraszam w moje skromne progi.Teresa
Witaj Teresko Olek ląduje do piwnicy,stoi przy ścianie z dala od okna i podlewam go bardzo rzadko,Figa tez trafia do piwnicy,bo musi przejść stan spoczynku,tzn zrucić liście.Stoi sobie badylek.Na początku lutego wnoszę do salonu i stawiam przy balkonowym oknie bez grzejnika.Szybciutko puszcza najpierw owoce ,a potem górne liście,następnie boczne pędy.Bardzo fajna roślinka bezproblemowa.Pędzę do Ciebie z kubkiem kawy......
Pestko mam i olka i figę.Olka trzymałam na klatce schodowej bo piwnice mam bez okna, ale ma jakieś brzytkie liście. Figę przywiozłam sobie od córci z Jersey i zadołowałam na działce nie wiem czy przeżyje ,czy mądrze to zrobiłam.
Tereniu sprawdż czy na olku nie grasują przędziorki albo inne robale,a może liście są przebarwione z powodu małej ilości światła.
Co do figi poczytaj kochana ,może to Ci pomoże,bo moja figa w doniczce nóżki trzyma http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... ia%C5%82ce
aaaaaaaaaaa hihihi Babuchna Ty nie zwalaj winy na klawiaturę Polewaj sobie w mniejszych dawkach Może po prostu coś słodkiego by sie zjadło ,a irysek z makiem...mniam