Canna - Paciorecznik cz.1
- drozd
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 13 lut 2009, o 21:12
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Canna - Paciorecznik
Taką odpowiedź otrzymałem na reklamację od sprzedawcy "Nasiona Babuni". Myślę,że komentarz zbyteczny.
Witam my zajmujemy sie tylko wysyłka cebulek które sprowadzamy prosto od producenta Pozdrawiam
Witam my zajmujemy sie tylko wysyłka cebulek które sprowadzamy prosto od producenta Pozdrawiam
Pozdrawiamy. Krystyna i Janusz
- fgora
- 200p
- Od: 16 lis 2008, o 17:33
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Pozdrawiam Filip
- drozd
Filipie. To skąd brać nowe odmiany. Nie wszyscy są nieuczciwi. Widocznie ja skrupulatnie wybieram tych nieuczciwych.
Dziś po wystawieniu negatywnego komentarza odezwali się i zalecili mi odesłanie kłączy ale o zwrocie pieniędzy nic nie wspomnieli.

- mirdem
- Od: 26 sty 2010, o 11:55
Janusz,a ja właśnie w ogrodniczym kupiłam sobie cannę Alaska(nie wiedziałam nawet,że są białe) przegrzebałam cały show-box,żeby sobie wybrać (właścicielka sklepu zaprzyjaźniona i pozwala na co nieco).Wsadziłam do doniczki i mam nadzieję, że zakwitnie właśnie na biało.
Pozdrawiam Mirka
Ogródkowy galimatias - aktualny
i ja zakupiłam białą z tym ze ja czekam na przesyłkę i jej nie widziałam .... az się boję
Pozdrawiam. Ewa
- drozd
Mariko Trzymam kciuki by była biała. Może w przyszłości wymienimy się.
Ewo Ale nie u tego co ja kupiłem. To może będzie bardziej wiarygodny.
We wtorek wybieram się na "polowanie" po ogrodniczych może coś ciekawego znajdę.
Jeszcze jedna paczka nie przyszła z Allegro a już minęły 3 tygodnie od wpłaty i też mam złe przeczucia.
Ewo Ale nie u tego co ja kupiłem. To może będzie bardziej wiarygodny.
We wtorek wybieram się na "polowanie" po ogrodniczych może coś ciekawego znajdę.
Jeszcze jedna paczka nie przyszła z Allegro a już minęły 3 tygodnie od wpłaty i też mam złe przeczucia.
- markonix
- Od: 16 mar 2009, o 16:38
- drozd
Czas najwyższy Mareczku. Durban pędzi w górę. Nazbierało Ci się doniczek. Będzie koło czego chodzić.
- mirdem
Januszu jeżeli tylko będzie biała wymianę masz zaklepaną.Jestem Mirka(chociaż Marika też ładnie) 

Pozdrawiam Mirka
- drozd
Cieszę się na wymianę,bo moje co przyszły(odm. Ermine") do wyrzucenia nawet nie warto sadzić. Szkoda, bo zależało mi na tej odmianie a była tylko u jednego sprzedawcy.
Przepraszam za zmianę imienia nawet nie wiem jak to się stało. Częściej używam imienia Marika, bo to nasza znajoma i widocznie stąd to skojarzenie.
Przepraszam za zmianę imienia nawet nie wiem jak to się stało. Częściej używam imienia Marika, bo to nasza znajoma i widocznie stąd to skojarzenie.
- markonix
- Od: 16 mar 2009, o 16:38
Janusz ja zamówiłem jeszcze pink sunburst , alaska i queen charlotte , zobaczymy w jakim stanie przyjdą kłącza ---zamówiłem u nich ponad 20 roślin jeśli będzie kicha to się nieźle zdenerwuję.
Cann mam teraz 17 odmian --- żona chce wiedzieć gdzie będą jak się zrobi cieplej , nie mówiąc o tym gdzie je wszadzimy --wolę nie martwić się na zapas.
Jest też małe zmartwienie ponieważ miesiąc temu oglądałem kłącza i były ok , jednak dziś stwierdziłem , że dwie karpy zgniły , na zewnątrz były ładne w środku błoto
miały nawet małe kiełki , ale coś im zaszkodziło , pozostałe są w starterach i czekają wiosny - muszę tylko do nich częściej zaglądać i pewnie coś zagadać , może jakiś dowcip .........
Przeglądałem również półki sklepowe , ale tylko w dużych marketach bo oni są jak zwykle pierwsi , nie ma jednak nic ciekawego , w małych sklepach jeszcze chyba nie sezon.
Cann mam teraz 17 odmian --- żona chce wiedzieć gdzie będą jak się zrobi cieplej , nie mówiąc o tym gdzie je wszadzimy --wolę nie martwić się na zapas.
Jest też małe zmartwienie ponieważ miesiąc temu oglądałem kłącza i były ok , jednak dziś stwierdziłem , że dwie karpy zgniły , na zewnątrz były ładne w środku błoto

Przeglądałem również półki sklepowe , ale tylko w dużych marketach bo oni są jak zwykle pierwsi , nie ma jednak nic ciekawego , w małych sklepach jeszcze chyba nie sezon.
właśnie doczytałam że Alaska nie ma czysto białych kwiatów tylko kremowo białe
... no cóż też piękne 

Pozdrawiam. Ewa
- mirdem
Ewa niechby i kremowo białe , a nie wyblakło pomarańczowe jak mi się już zdarzało(choć miały być piękne , szlachetne odmiany)

Pozdrawiam Mirka
Też zamówiłam kilka odmian i po wczytaniu się na temat szlachetności mam obawy 

Pozdrawiam. Ewa