Ogród Tajgi -2009
- Raczek
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 31 mar 2007, o 21:26
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Super jest ten czosnek bułgarski.
Sporo masz już ostróżek i to w moim ulubionym kolorze niebieskim.
Irysy niech się rozrastają,aby można było coś podebrać dla mnie.
Pozdrawiam Ania
Ogródek Raczka 7
Ogródek Raczka 7
BAsiu, piękna cuda!
Kilkanaście Twoich "dzieciów' i u mnie się znajdzie, choć nie pamiętam dokładnie-co
Niemniej jeszcze raz bardzo mocno ściskam, bo wszystko pięknie rośnie
Kilkanaście Twoich "dzieciów' i u mnie się znajdzie, choć nie pamiętam dokładnie-co
Pozdrawiam-AgnieszkaIntro, czekanie na wiosnę
- agnieszka72
- Przyjaciel Forum - Ś.P.

- Od: 22 lip 2008, o 20:30
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- TAJGA 2008
- 1000p

- Od: 5 sie 2008, o 09:44
Clematis Pillu kwitnie niezawodnie, a to jeden z pierwszych liliowców niestety NN, ale jest śliczny, taki błyszczący pomarańczowy czysty kolor
A ten rdzawy liliowiec wyrósł w bardzo niesprzyjających warunkach (na parkingu)
Bodziszek Ballerina - to nowy tegoroczny zakup, jest uroczy. Pierwsza lilia dopiero zakwitła. U innych to już całe pola liliowe kwitną
Dzwonek karpacki Torpedo - nowy zakup. i przypołudniki
Następna lilia, na zdjęciu nie widać tego, ale ma cudny pomarańczowy kolor i obficie kwitnący dzwonek dalmatyński, ujarzmiony w donicy.
W tej donicy przetrwał zimę w ogrodzie. Nie do zdarcia
Moja ukochana Stella d'Oro i róża jedna z niewielu przeze mnie posiadanych, ale bardzo ładna
Świecznica tuż tuż. Nie mogę się doczekać. Posadzona jesienią, będzie kwitła po raz pierwszy. Jestem mile zaskoczona.

Hebe, które właściwie spisałam na straty zakwitło nieśmiało. Na zimę wstawiłam do nieogrzewanej piwnicy. Wiosną zamiast wypuszczać nowe listki zaczęło marnieć. W kwietniu wystawiłam do ogrodu i zobaczcie jak fajnie rośnie.
Na ostatnim zdjęciu rudbekia - zwiastun jesieni
- TAJGA 2008
- 1000p

- TAJGA 2008
- 1000p

Jolllu, u Ciebie to dopiero jest barwnie. Masz mnóstwo ciekawych roślin i zdrowo kwitnących.jollla500 pisze:Witaj Tajgusiu![]()
Nie byłam u Ciebie dawno bo nie przychodziły powiadomieniaale jak widzę to podzielony został Twój wątek i to dlatego
![]()
U Ciebie jak zwykle pięknie i kolorowo a Twoje oczko jest urocze
Zazdroszczę Ci poznania tak wielu miłych forumowiczów
Aniu, nasionkami ostróżek też się z Tobą podzielęRaczek pisze:Super jest ten czosnek bułgarski.
Sabinka, Tobie też mogę wysłać nasiona ostróżek. Jak w tym roku posiejesz to na przyszłe lato zakwitnąroslynn pisze:Ostróżki śliczne, choruję na nie ale na razie u nas nie mają nic takiego. Irysy też fajne, tyle kolorków aż sie w głowie kręci.
Miłego weekendu, i słonecznego
Aga, dzięki za odwiedziny. Podziwiam Twoją wolę walki na niwie ogrodowej. Zyczę Ci wytrwałościrivendel pisze:BAsiu, piękna cuda!
Kilkanaście Twoich "dzieciów' i u mnie się znajdzie, choć nie pamiętam dokładnie-co![]()
Bardzo szkoda, bo myslałam że skorzystam. Tak róża rośnie u sąsiada za płotem i do mnie zagląda.Aska pisze:Śliczne ostróżki.
Róża, którą prezentujesz na zdjęciu to nie jest r. pomarszczona, której płatki uciera się do pączków. W tym roku nie zdążyłam zebrać, deszcz otrzepał wszystkie kwiaty...
- TAJGA 2008
- 1000p