Moje zieloniutkie i nie tylko
-
- 200p
- Od: 29 lis 2008, o 18:59
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 5 lip 2008, o 06:39
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
-
- 1000p
- Od: 17 cze 2008, o 19:02
Aniu same piękności pokazujesz
. Ficus microcarpa bardzo ładny , nóżki ma takie tłuściutkie
.

Pozdrawiam Bogumiła
Moje linki
Moje linki
- Mama Aguni
- 1000p
- Od: 31 mar 2009, o 11:48
-
- 200p
Z tym fikusem to mam trochę zagadkę.Jak go kupowałam(w netto),to były tam też inne roślinki w takich doniczkach i ze trzy sztuki miały potłuczone te doniczki.zauważyłam,że na dnie doniczki jest hydrożel,potem roślina,ale korzenie wyglądały jakby były wyjęte z ziemi,a na wierzchu kamyki.Nie wiem teraz jak go podlewać skoro jest w żelu.Może macie podobnie posadzone rośliny i coś podpowiecie
.

A tak spogląda na mnie pierwszy listek wanilii.

A tak spogląda na mnie pierwszy listek wanilii.

-
- 200p
- Zgredo
- -Moderator Forum-.
- Od: 1 maja 2008, o 15:42
Jeśli jest tylko w żelu, (bo te kamyki rozumiem, to tylko taka przykrywka?) to maluśko... Z raz na dwa tygodnie? może wyjmij kilka kulek na podstawek i obserwuj, jak się skurczą, to podlej? Ja swoje kulki do ukorzeniania podlewam z raz na półtora-dwa tyg. choć pod kamykami to pewnie tracą mniej przed odparowanie. Faktycznie, zadali Ci zagadkę...
Ciekawa jestem, czy roślina taka wyjęta z ziemi dobrze zniesie siedzenie w kulkach. Może lepiej ja do ziemi wsadzić? Albo przynajmniej obserwować, czy się mu nie pogarsza
Wanilia tez zalicza się do grona moich wymarzonych
Fajniusia 

Ciekawa jestem, czy roślina taka wyjęta z ziemi dobrze zniesie siedzenie w kulkach. Może lepiej ja do ziemi wsadzić? Albo przynajmniej obserwować, czy się mu nie pogarsza
Wanilia tez zalicza się do grona moich wymarzonych

"Wysoko mnie ceni - mówisz? Wiem, zażądałby więcej niż 30 srebrników"
Moje... wszystko
Czy wolność oznacza anarchię?
Moje... wszystko
Czy wolność oznacza anarchię?
- Mama Aguni
- 1000p
- Od: 31 mar 2009, o 11:48
- anoli
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 3 lis 2007, o 16:26
Ależ tu, u Ciebie pozytywnie
Mi niestety klonik poległ, mimo całej walki o niego. A tak na prawdę, nie wiem co mu dolegało. Hibeczki cudne, klonik uroczy - to jest siła wybielacza
Nowinki bardzo ciekawe, mam nadzieję, że będą tak pięknie rosły jak wszystkie Twoje 

Wątki Zapraszam serdecznie Ilona
-
- 200p
Jakie miłe odwiedziny :P .
Pokarzę wam co odkryłam w doniczce z fikusem.I co teraz z nim zrobić?Czy przesadzić do zwykłej ziemi?

To mój wczorajszy parapet.Bardzo się martwiłam o te hibki,bo po wiosennym przycięciu i przesadzeniu bardzo słabo rosły.Ale wyczytałam,że hibki lubią lekko kwaśną ziemię i podlałam je odżywką do rododendronów i azali.Efekt sami widzicie.

No i tolmiea z wymiany wypuszcza maluszki.

Pokarzę wam co odkryłam w doniczce z fikusem.I co teraz z nim zrobić?Czy przesadzić do zwykłej ziemi?

To mój wczorajszy parapet.Bardzo się martwiłam o te hibki,bo po wiosennym przycięciu i przesadzeniu bardzo słabo rosły.Ale wyczytałam,że hibki lubią lekko kwaśną ziemię i podlałam je odżywką do rododendronów i azali.Efekt sami widzicie.

No i tolmiea z wymiany wypuszcza maluszki.

-
- 200p