W tej obserwacji pogody pomocna Wam może być ta mapaloeb pisze: po obserwacjach pogody mam podobne odczucia jak capek - ostatni tydzień marca to tak najwcześniej, raczej początek kwietnia..
http://www.sat24.com/foreloop.aspx?type=0
Nie za bardzo jeszcze widać na niej wiosnę. Weźcie więc poprawkę na Wasze zapędy
Pozdrawiam

ale z ziemią mam odczynienia od dziecka więc coś tam muszę wiedzieć, (a obecnie chodzę do LO o kierunku bio). Powiem tak, mieszkam w woj. dolnośląskim ,  ponoć w tym rejonie jest największe zagłębienie bobu (okolice Żmigrodu) i z tego co zaobserwowałem każdy kto uprawia tą roślinę wjeżdża w pole jak najszybciej a są niektórzy co sieją po 2-5ha:D  chodzi o to, że pierwsze zbiory są najbardziej opłacalne. Przyznam się, że ja też posiałem w środę 20a a jutro chcę posiać kolejne 20 (3-3b klasa ziemi). Więc wydaje mi się, że takie terminy nikogo nie dziwią;)
  ale z ziemią mam odczynienia od dziecka więc coś tam muszę wiedzieć, (a obecnie chodzę do LO o kierunku bio). Powiem tak, mieszkam w woj. dolnośląskim ,  ponoć w tym rejonie jest największe zagłębienie bobu (okolice Żmigrodu) i z tego co zaobserwowałem każdy kto uprawia tą roślinę wjeżdża w pole jak najszybciej a są niektórzy co sieją po 2-5ha:D  chodzi o to, że pierwsze zbiory są najbardziej opłacalne. Przyznam się, że ja też posiałem w środę 20a a jutro chcę posiać kolejne 20 (3-3b klasa ziemi). Więc wydaje mi się, że takie terminy nikogo nie dziwią;)

Martwi mnie to, że gleba jest za mokra i się ubiła...
 Martwi mnie to, że gleba jest za mokra i się ubiła...  
  teraz to będzie nieciekawie, nie pozostaje mi nic innego jak tylko czekać...
  teraz to będzie nieciekawie, nie pozostaje mi nic innego jak tylko czekać...