Nowy ogród Jacka

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
JacekP
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2007, o 13:10
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Geniu, już sobie zapisałem - rozchodnik okazały dla Ciebie. Ale na razie tylko ten jasnoróżowy, bo ten ciemniejszy (ja go nazwałem czerwonym) to dopiero jeden badylek. Jak się rozrośnie - polecam się.

Miło Jadziu, że wpadłaś. Daturę dziś obciąłem z niezdrewniałych końcówek i wstawiłem do środka. Przynajmniej wiem, że kwiaty ma w kolorze żółtym. W starym ogrodzie wszystkie były różowe więc będzie miła odmiana.

Witaj Kasiu! Ta ususzona główka to nasionka gailardii. Nawet przekwitnięta ładnie wygląda i jak się rozsiewa :!: To bardzo wdzięczny, wiejski kwiatek.
Pięknie napisałaś o tym czekaniu i nadzieji, że znów przyjdzie wiosna. Mam taką niespodziankę parawiosenną w postaci wykiełkowanych irysów holenderskich i jaskrów orientalnych. Mam nadzieję, że to normalne u tych roślin, że kiełkują jesienią po posadzeniu :?: A czy powinienem okryć irysy holenderskie?
Posiadanie ogrodu tuż za oknem było moim marzeniem, które zrealizowałem po 10 latach więc nawet nie żal mi starego ogrodu. Powolutku "przeprowadzę" większość roślin. A póki co pokażę zimą co nieco z tamtego jakże uroczego skrawka mojej macierzy.
Awatar użytkownika
e-genia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 19:01

Post »

Fajnie pamiętaj o mnie żresztą ja też na pewno będę miała ćoś ładnego dla Ciebie z mojej kolekcji. Odwiedzaj czasem mój ogród
Genia
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
Ewik
500p
500p
Od: 29 lut 2008, o 14:44

Post »

10 lat czekałeś żeby spełniło Ci się marzenie, hmmm...
to może i ja się doczekam na spełnienie mojego... :)

pozdrawiam cieplutko w ten wietrzny i mokry dzień ... :) Obrazek
Kwiatuszki Ewy
Działeczka mojej Mamy i moja
Pamiętajcie o ogrodach przecież stamtąd przyszliście
Awatar użytkownika
jollla500
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 cze 2008, o 23:49
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Witaj Jacku , mam nadzieję ze u Ciebie jest cieplej :D bo u mnie strasznie zimno brr...
Jolllinki ;:3Do Jollla500
Miłością moją są ogrody, wschody słońca i jego zachody......
Awatar użytkownika
Priam
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 18 kwie 2007, o 15:30

Post »

Widać, że przez całe lato miałeś bardzo dużo pracy. Jak widać warto było się starać bo widać piękne efekty.
cilla77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 lis 2006, o 18:22

Post »

Jacku, Gailardia! :?: Oczywiście znam, mam te kwiatki - przecież One muszą być w każdym ogrodzie! Tylko po moich porządkach jesiennych nie ma po nich śladu - wszystko podcięte! :wink: A tu jesień tak pięknie maluje!
Co do kiełkujących irysków - no chyba nie powinny wychodzić na powierzchnie, ale moim liliom posadzonym mc temu też się zachciało świat oglądać. :wink: Już się zorientowałam że należy je zaściółkować bo mogą przemarznąć i wtedy opcje są dwie. Albo nie zakwitną albo będą kwitły słabo. Więc Jacku nakrywaj! A w ogóle to gapa ze mnie bo nie mam w ogrodzie żadnych irysów oprócz wodnych. A to są cudowne kwiaty - Geni kępy mnie zachwyciły! Niczym Irysy Vicent van Gogh!
Jacku, najważniejsze że marzenie się spełniło - nie patrząc na lata. Ja też od dziecka marzyłam o skrawku ziemi. Nie mam go przy domu, ale doceniam to co mam. A może kiedyś .... :)
Awatar użytkownika
JacekP
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witam wszystkich miłych gości! Cieszę się, że tyle osób mnie odwiedziło :)

Geniu! Bardzo się cieszę, że będę mógł się z Tobą czymś podzielić. Odwiedzam Cię Geniu, ale u Ciebie wątek tak się rozrasta, że nie nadążam z czytaniem i oglądaniem. No i internet mi się zawiesza, jak za dużo zdjęć :cry:

Na pewno Ewo się doczekasz i to w krótszym czasie niż ja. Choć nie powiem - przez te wszystkie lata jeździłem i opiekowałem się z doskoku starym ogrodem. Potem zostawiałem instrukcje, na co zwrócić uwagę, co przypilnować i wyjeżdżałem. Potem tęskniłem, wyobrażając sobie, jak to wszystko rośnie, kwitnie i nie mogąc się doczekać, kiedy znów pojadę do ogrodu...
Dziękuję Ci za śliczną dalię :!: Wygląda jak jakiś fajerwerk :)

Jolu, u mnie też zimno, ale ziemia jeszcze nie zmarzła więc myślę, że jutro coś porobię. Muszę pozbierać gałęzie, bo znów wiatr połamał wierzbę. Dziękuję za troskę :)

Dziękuję Priam, chyba na efekty przyjdzie mi jeszcze poczekać, ale cieszę się z tego co zrobiłem. Ogród był bardzo zaniedbany, a właściwie to go nie było, tylko kawał ziemi pełen śmieci i chwastów.

Dziękuję Cillo za podpowiedź. Jutro nakryję irysy. Te holenderskie są przecież dużo wrażliwsze od innych. W starym ogrodzie irys japoński był takim wrażliwcem, dlatego rośnie w donicy i jest chowany na zimę. A holenderskie mam pierwszy raz i nie wiem, jak się z nimi obchodzić. W przyszłym roku powinny już kwitnąć jakieś irysy w moim nowym ogródku więc może coś Ci się spodoba. Co prawda nie mam tak ładnych jak Genia, ale może coś znajdziesz dla siebie...
Awatar użytkownika
HalinaK
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 paź 2008, o 11:27

Post »

Jacku, gratuluje sreberka !!!

Obrazek
Cieplutko pozdrawiam, Halina ;:194
W moim ogródeczku :wink: HalinaK-linki :D
Awatar użytkownika
JacekP
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dziękuję Halinko :!: Nawet wcześniej zauważyłaś ten fakt ode mnie :) Przy okazji witam Cię serdecznie!
Awatar użytkownika
e-genia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 19:01

Post »

JACKU GRATULACJE

Obrazek
Awatar użytkownika
krzysiek86
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 maja 2008, o 20:29
Kontakt:

Post »

Witaj Jacku :)
Wpadłem się przywitać i pooglądać co ciekawego u Ciebie słychać.
Fajne masz te jesienne akcenty, takie duże piękne drzewa.
Jeżeli dobrze je rozpoznałem to wiązy. Podobają mi się
też kolorowe akcenty. Jeszcze parę kwiatów kwitnie.
Przed nami zima więc dobrze że jeszcze pokazujesz takie kolorowe
zdjęcia z ogrodu :wink:
Awatar użytkownika
zanna
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 maja 2008, o 22:37

Post »

Jacku, srebrne gratulacje!!!
Awatar użytkownika
JacekP
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dziękuję bardzo, bardzo Geniu i Zanno :!: Jest mi bardzo przyjemnie Was gościć i do Was zaglądać, bo zawsze coś ciekawego u Was zobaczę lub przeczytam :)
Awatar użytkownika
tu.ja
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 lip 2008, o 09:18
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Serdecznie gratuluję SREBRA!
Awatar użytkownika
Irena37
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 sty 2008, o 18:27

Post »

Jacku czytam w postach o Twojej muzykalności i oglądam zdjęcia tych pięknych dużych drzew, to widzę duszę romantyka ale też stąpasz po ziemi, gdyż kwiaty masz piękne. Twój ogród ciągle podziwiam.
Gratuluję sreberka i serdecznie pozdrawiam.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”