ale to chyba jeszcze nie ta ode mnie? Moje białe nawet jeszcze pączków nie mają
 ale to chyba jeszcze nie ta ode mnie? Moje białe nawet jeszcze pączków nie mają   Natomiast różowej, której fotkę wstawiłam nie rozpoznaję, to musi być od Ciebie
 Natomiast różowej, której fotkę wstawiłam nie rozpoznaję, to musi być od Ciebie  Właśnie tej nie oznaczyłam albo znacznik jakiś ptak wyciągnął
 Właśnie tej nie oznaczyłam albo znacznik jakiś ptak wyciągnął  

Niestety, nie Masz racji. Ta na zdjęciu należy do odmian produkcyjnych średniokwiatowych, wymaga skarlania i sterowania, ale chryzantemy drobnokwiatowe które przezimują powtórzą wszystkie cechy bez tych zabiegów. Jak je rozróżnić? Ogólnie, jeśli w doniczce z jednej "łodygi" rozrasta się spora lub duża chryzantema to jest to odmiana drobnokwiatowa, jeśli w doniczce jest kilka chryzantem to mamy średniokwiatową. Na zdjęciach chryzantemy drobnokwiatoweEliza52 pisze:Te chryzantemy mogą przezimować, ale nigdy nie powtórzą wyglądu ani cech tej ze zdjęcia. One są sztucznie skarlane . Próbowałam 2 lata pod rząd z pięknej niskiej zielonej zrobiła się brzydka wysoka różowa.
Chryzantemy zimujące są przystosowane do tego i co roku powtarzają te same cechy.

Ta chryzantema nie jest chryzantemą produkcyjną ? Jak znajdę trochę czasu poszukać, to podam odmianę i licencjodawcę
 Nic nie pisałem o typowych chryzantemach zimujących, pisałem o tych z marketu lub stoiska przy cmentarzu.
 Nic nie pisałem o typowych chryzantemach zimujących, pisałem o tych z marketu lub stoiska przy cmentarzu.