Dzień Kobiet 8 marca, więc składam wszystkim Paniom samych serdeczności, udanych siewów, a później plonów, niech Nam wszystko super rośnie
Kilka dni temu pojechałam dosłownie na godzinny rekonesans, aby zobaczyć, czy coś w trawie piszczy.Zabrałam moją mamcię. Po przyjeździe i dotarciu na naszą działkę stwierdziłyśmy, że u nas wiosna powoli zaczyna się pokazywać.Jeden rannik zakwitł, a kilka z ziemi dopiero łepki wystawiło
Krokusy marnie, no tak nie dosadziłam na jesieni, a teraz mam .Znów będę sobie wymawiać, że nie dopilnowałam przed zimą, by zakupić ze sto cebulek
Róże dość dobrze wyglądały, zielone pędy jak na razie, kopczyków zero, nic nie zdążyłam zrobić.
Trawy fruwają, bałagan ,kiedy my to posprzątamy? Mamcia moja zmartwiona, bo ostatnio miała zawroty głowy i ciśnienie za wysokie

Na szczęście teraz się uspokoiło i czekamy na cieplejsze dni.
Wiosnę przywołuję pęczkiem narcyzów kupionych gdzieś na bazarku lub w kwiaciarni krokusy ostatnio sobie kupiłam w doniczce.W jednej donicy wychylają nosy tulipany, co bardzo mnie cieszy, bo posadziłam je w grudniu i myślałam, że nie wyjdą.
Witaj Ewelinko:)
Ja w poprzednim roku też zaczynałam po raz pierwszy przygodę z pomidorami i mam bardzo dobre wspomnienia.Plony spore, ile pyszności, radości ech:) Na pewno dasz sobie radę, to naprawdę nie jest trudne.Będę trzymała za Ciebie kciuki.Ja na razie wysiałam dwie koktailówki i dwie większe odmiany.Bawole Serce to znana odmiana i podobno pyszna:)
Justynko o tak tarasik mi się marzy

Mieć takie róże jak Twoje oraz byliny, cudne bukiety za oknem.
Mam nadzieję, że uda mi się stworzyć takie cudo jak u Ciebie choć w połowie.
Oj tak ziemia spędza mi sen z powiek, kupiłam kwasomierz glebowy, przy najbliższej okazji sprawdzę ziemię.Droga jest ziemia? Gdzie taką się zamawia? I jaka ma być konkretnie? Podpowiesz?
O czosnku słyszałam do tej pory same dobre opinie i rekomendacje.Ciężko powiedzieć, czy niszczy dobre bakterie?hmm muszę zgłębić temat?Ostatnio nie jem często, bo w pracy nie chcę zabijać oddechem.Gdzie kupujesz VIT c w proszku? D3 w dużej dawce to znaczy 4000 jednostek dziennie?
Dziękuję za życzonka zdrowia, oj wszystkim nam się przyda:)
Kasiu super pomysł, poidło mam dla ptaków, udało mi się kupić po okazyjnej cenie:)
Jak zrobisz to oczywiście się pochwal.
Wiolu a dziękuję, już lepiej, mniej kaszlę ,oby tak dalej.Odliczam dni do wiosny, no doczekać się już nie mogę.Dalie dziś na all oglądałam, ładne odmiany.No ale muszę się wstrzymać, przecież w piwnicy z zeszłego roku czekają na wysadzenie .
W domu ciężko się siedzi, bez słonka ponuro.Za tydzień kupuję bratki, nie wytrzymam dłużej.
Moi rodzice kochani już powolutku wychodzą z choroby, niezłego wirusa mieli.Dziękuję za życzonka zdrowia dla moich kochanych
Kule ogrodowe to taki plastic, nic szczególnego, na opakowaniu bardziej mi się podobają.
No ale niech już będą
Gosiu no właśnie wszędzie pełno wirusów, pogoda wietrzna, przychodnia zawalona jak byłam ostatnio.Ostatnio wspomniałam, że doczekałam się na stare lata małego, własnego ogródka przy małym domku.Na razie pusta ziemia i nawet nie wiem jaka jest, czy żyzna, czy nie?
Kwasomierz mi pomoże.Zobaczymy co wykaże?
Ranniki hurra
Bałagan czeka na nas, by go ogarnąć...
Miłego dnia i weekendu.