Moja działeczka ROD zielony domek

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Alicja125
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 gru 2015, o 00:46
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Moja działeczka ROD zielony domek

Post »

:heja w końcu deszcz. Pojechałam na działkę z myślą podlania, ale najpierw chciałam jeszcze dokończyć górę bo jak pojadę na targi to mogę coś kupić i posadzić. Udało się dokończyłam i nagle zaczęło się błyskać przyszła burza niech sobie pada przynajmniej do jutra bo sucho tak, że kwiatki w agreście żółkną i odpadają.

Obrazek

a to zaczyna kwitnąć mały kwiatuszek nazwy nie pamiętam.

Obrazek

Pozdrawiam życzę spokojnej nocki ;:196
Pozdrawiam Alicja
Ogrodnictwo to nauka, nauka, nauka. Na tym właśnie polega zabawa. Cały czas się uczysz!
Działeczka ROD- zielony domek cz 2 ,Moje kwiaty,
Awatar użytkownika
kasia100780
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 lip 2014, o 16:39

Post »

Alu fajne miejsce pod czereśnią na wypoczynek :)
Jeśli chodzi o bez, ja bym zostawiła, u mnie rośnie takie jakby drzewko (nie krzak), ostatnio przycinałam przydługie gałęzie, które za mocno się rozchodziły.
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
Alicja125
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witaj Kasiu, dziękuję :) pod czereśnią mam najwięcej cienia i dobrze się odpoczywa od upałów. Pozdrawiam życzę miłego dnia
Pozdrawiam Alicja
Ogrodnictwo to nauka, nauka, nauka. Na tym właśnie polega zabawa. Cały czas się uczysz!
Awatar użytkownika
AGA Z
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 paź 2009, o 11:20
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Na tej ścieżce miedzy warzywami a kwiatkami fajnie wyglądałyby kamyczki. Pod warunkiem, że nie masz za dużo drzew wokoło.
Spadające liście i praca, żeby je wybrać z kamyków skutecznie zniechęcają do posiadania czegoś takiego. Na kamyczkach co kawałek możesz położyć kwadraty z drewna.Można takie kupić gotowe, ale nie pamiętam fachowej nazwy.
Możesz posiać trawę i położyć ozdobne płaskie kamienie lub male kafle do chodzenia.
Pozdrawiam Agnieszka
Spis treści
Awatar użytkownika
Foxowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 kwie 2017, o 06:55

Post »

Bardzo pozytywne odczucia budzi ta huśtawka pod drzewami. Idealne miejsce na lato żeby sobie przysiąść.

I jestem pełna podziwu ile. Pracy włożyłaś. Alu,napraedę są niesamowite efekty.
beacik78
50p
50p
Od: 25 sie 2014, o 14:49

Post »

Te czerwone kwiaty to anemony bardzo wdzięczne śliczne kwiatki.
Awatar użytkownika
TROJA
500p
500p
Od: 6 kwie 2017, o 09:21

Post »

Alu co do malin to mogą jeszcze wychodzić, więc się nie martw, one nawet jesienią potrafią się pokazać, wszystko zależy jak dobrze się ukorzeniły.To miejsce do odpoczynku masz super, aż się chce tam przysiąść u upalny dzień :wink:
Pozdrawiam Ania
Mój ogród http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=100470" onclick="window.open(this.href);return false;
Moje nadwyżki viewtopic.php?f=11&t=117198" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
Alicja125
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witam już duzo godzin więc nie będę się rozpisywała najważniejsza sprawa to pada :heja jest tak sucho, że deszczu potrzeba choćby dwa dni padało. druga sprawa pochwale się wam mój m wyczyścił ładnie koło porzeczek wyskubał cała trawę spod krzewów i w końcu wygląda ładnie. To jest miejsce gdzie od kupienia działki nic nie robiłam nie było kiedy zawsze coś ważniejszego dopiero w tym roku wzięłam się za tył działki

Obrazek

tak wyglądają moje porzeczki podsypałam je nawozem na wiosnę i w końcu może coś zjem.

Obrazek

to moja cebulka wyszła

Obrazek

Wybaczcie za jakośc zdjęć ale to było juz pod wieczór i w dodatku zaraz miało się rozpadać.

Agnieszko chyba pójdę za twoją radą i będą kamyczki połączone z większymi kamyczkami :)
Maju dziękuje :)
beacik78 dziękuje :) dziś tak wygląda

Obrazek

Aniu Dziękuję ;:196 dałaś mi nadzieję ja już się zastanawiałam co zrobić czy nie przekopać i posadzić nowe, ale w jednym miejscu wyszedł mały ładny zieloniutki z kilkoma listkami i stoi w miejscu może te susze.

Pozdrawiam życzę spokojnej nocki
Pozdrawiam Alicja
Awatar użytkownika
lemonka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 kwie 2011, o 13:11
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Alu, maliny chyba wyjdą. U mnie jeden stary marny raczej krzaczek wymarzł i wycięłam suche badyle, ale od korzenia coś puszcza. Zostaw jeszcze swoje i poczekaj. Na ścieżkę posiałabym trawę i położyła jakieś płaskie kamienie lub płytki. Są różne fajne w Obi.

Miejsce wypoczynkowe bardzo przyjemne :)
Awatar użytkownika
Alicja125
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Hejka :wit

Pochmurny u mnie dzionek i tylko 15 stopni, ale to dobrze może też dziś trochu popada bo to wszystko co do tej pory popadało to mało. Dzisiaj jadę do sklepu po zakupy i ogarnąć mieszkanie trzeba, gdyż zbliża się weekend w piątek i sobotę jadę na targi i na działkę sadzić, a sadzenia będzie sporo.
Mam do was kolejna prośbę moje sadzonki pomidorów i papryki rosną jak oszalałe mimo, że w dzień wykładam je na balkon.

Obrazek

i nawet zaczynają papryki kwitnąć

Obrazek

słyszałam, że trzeba urywać te pierwsze kwiatki zanim nie są sadzonki w gruncie żeby je nie osłabiać. Czy ktoś z was tak już robił ?? Nie chciałabym ich zniszczyć bo ich szkoda. Pomóżcie proszę ;:180

Iza dziękuje każda rada na wagę złota ;:196 też się nad tym zastanawiałam żeby posiać trawę i jakieś płaskie kamienie lub płytki, ale gorzej będzie z koszeniem trawy miedzy tymi płytkami kosiarką tam nie wjadę. U mnie w Bielsku nie ma obi ;:145 szkoda bo maja fajne rzeczy może uda się zamówić z wysyłką muszę spróbować. Pozdrawiam
Pozdrawiam Alicja
Awatar użytkownika
Alicja125
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witam ponownie dużo ostatnio czytałam i jestem zainteresowana opryskami pomidorów, ogórków i papryki, mlekiem z tego co wyczytałam to ma być mleko 3,2 z butelki i rozcieńczone 1 do 5 podlewa się od góry i od dołu liście i łodygi no ok. Podobno można robić już opryski przed posadzeniem wówczas sadzonki są ładne i zdrowe. Wyczytałam też , że trzeba opryski wykonywać co tydzień regularnie, ale przez 2-3 dni nie może potem padać. W takim razie pytanie się nasuwa czy jeśli będzie padać to jak zrobić oprysk ? i czy w razie wyjazdu na wakacje i braku podlania coś może się stać ? Czy ktoś się spotkał opryskami mlekiem jak to wygląda czy faktycznie opryski wykonywać już teraz przed włożeniem do ziemi?. Pozdrawiam
Pozdrawiam Alicja
Awatar użytkownika
Zuzia111
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 paź 2016, o 16:43

Post »

Alu..u mnie także nie ma Obi, troszkę mi szkoda bo czytam co u niektórych że coś fajnego można kupić. ;:173 Pomidorki ;:215 ..u mnie warzyw brak, ale coś mnie naszło na nie i posadzę sobie kilka krzaczków pomidorków. Co prawda miejsca na nie brak ale umyśliłam sobie miejsce po przekwitniętych kwiatkach. ;:306 Pozdrawiam i życzę ;:3
Awatar użytkownika
Alicja125
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witam wszystkich :wit Co tam u was jesteście żyjecie, a może was zanudziłam ;:145 . U mnie jak zwykle pogoda słońce, słońce i jeszcze raz słońce. Sucho jak na Saharze codziennie podlewanie musi być bo moje młode roślinki by tego nie przetrwały. Byłam na targach ogrodniczych, ale w tym roku nie było w czym wybierać, ponieważ z tego co mówili były targi jednocześnie w Krakowie i w Bielsku.
Długi weekend się zaczął wolne, aż do 7 maja. Wczoraj z całą rodzinką byliśmy na działce było grillowanie i odpoczynek, Kacperek spał jak aniołek,

Obrazek

albo się ładnie bawił. Było wspaniale.

Obrazek

Dziś tez jadę na działkę mam jeszcze ziemie do rozsypania i muszę przygotować miejsce gdzie powstanie ognisko, oprócz tego chce skosić trawę bo rośnie, że ho ho.

Z papryką jakoś zrobiłam nie wiem czy dobrze czy złe to się okaże. Pozdrawiam wszystkich odwiedzających mój skromny ogródek i życzę miłego dnia :)

Zuzia jak tylko masz miejsce nie ważne gdzie to posadź warto ja w zeszłym roku posadziłam 8 w tym mam raz więcej. Fajnie jest urwać z krzaczka do zjedzenia smakuje najlepiej. Pozdrawiam :)
Pozdrawiam Alicja
Awatar użytkownika
AGA Z
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 paź 2009, o 11:20

Post »

Śliczny chłopak. :D
Grzeczne dziecko to skarb.
Nic nie kupiłaś na targach? Ja byłam wczoraj w Piotrkowie na targach i przytargałam trochę kwiatów. Było w czym wybierać. Chociaż pojechałam tam szukać Bzu, takiego mocno, mocno fioletowego i nie było. :(
Pozdrawiam Agnieszka
Spis treści
Awatar użytkownika
Alicja125
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witaj Agnieszko :wit
Byłam na targach bo liczyłam na bez biały albo taki jak ty chciałaś kupić mocno fioletowy szczepiony, róże 2 sztuki były ale po 20 zł więc nie wzięłam bo drogie, chciałam jakiegoś bluszcza pnącego takiego z biało zielonymi listkami tez nic nie było ciekawego chciałam też bratki były ale tylko żółte chciałam kupić gipsówkę bardzo mi się podoba i tez nie było więc kupiłam aksamitki, Heliotrop ogrodowy, trochu ziół piołun, mięta, bazylia, szałwia, kilka bratków żółtych
oraz
Obrazek

Obrazek

stokrotki
Obrazek

Obrazek

Pozdrawiam Cię Agnieszko ;:196
Pozdrawiam Alicja
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”