Mój ogródek - kogra - 2cz. 2008r
- kogra
- Przyjaciel Forum

- Od: 30 maja 2007, o 18:02
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Hi,hi, hi.......myślę, że aż tak żle to nie będzie. Do mnie też dotrą te wszystkie rarytasy, tylko z małym opóżnieniem.
Kupujcie, kupujcie i siejcie a ja sobie potem pooglądam na forum
i oczy nacieszę. Ja już mam ogródek tak zapchany, a jeszcze mam do wysadzenia pełno roślin z doniczek kupionych w zeszłym roku, że teraz przyjdzie mi dobrze oczy
wytrzeszczać i głowkować gdzie to jeszcze upchnąć.

Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
- kogra
- Przyjaciel Forum

Małgosiu bardzo dziękuję za chęć niesienia pomocy. Doceniam twoje dobre chęci. Ja również służę moimi roślinkami z ogrodu, gdyby coś wpadło Ci w oko.
A swoją drogą to jestem ciekawa, czy wszystko przezimuje tak jak w zeszłym roku - nie miałam ani jednej roślinki wypadniętej - kilka musiałam nawet mocno zredukować. Mam nadzieję, że w tym też tak będzie. :P
A swoją drogą to jestem ciekawa, czy wszystko przezimuje tak jak w zeszłym roku - nie miałam ani jednej roślinki wypadniętej - kilka musiałam nawet mocno zredukować. Mam nadzieję, że w tym też tak będzie. :P
Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
- kogra
- Przyjaciel Forum

Ja nie kuszę tylko daję Ci mój ogródek do dyspozycji. Może jest w nim coś co bardzo Ci się podoba a nie masz tego jeszcze. Tylko napisz .

Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
-
barbarka
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 16 maja 2007, o 22:38
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Witaj Grażynko
Taka zabawa mnie ominęła , szkoda
Ale niebawem będą nastepne
Niesamowicie przyjemnie było pospacerowac u Ciebie . Tyle cudnych , ciepłych widoków dookoła . Czuje się już oddech wiosny u Ciebbie
Oby było ich już jak najwiecej
Pozdrawiam ciepluchno
Taka zabawa mnie ominęła , szkoda
Niesamowicie przyjemnie było pospacerowac u Ciebie . Tyle cudnych , ciepłych widoków dookoła . Czuje się już oddech wiosny u Ciebbie
Pozdrawiam ciepluchno
Pozdrawiam cieplutko Basia
Moje ogródkowe kwiatki
Moje ogródkowe kwiatki
- kogra
- Przyjaciel Forum

No wreszcie Basiu dałaś znaki życia - smutno tu bez Ciebie było. Cieszę się że już jesteś i na wiosenne ploteczki
zapraszam.
Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
- kogra
- Przyjaciel Forum

Odwiedziłam dzisiaj Castoramę i zaszalałam. Zobaczcie jakie piękne prymulki udało mi się kupić.

Dodatkowo dzisiaj przyszła paczka z zamówionymi krzewami. Kupiłam:
- stewartię
- lespedezę
- kłokoczkę.
Myślałam, że prymulki posadzę w ziemię, ale taki przymrozek jaki był nie daje gwarancji na to, że prymulki przetrzymają, więc muszę jeszcze przetrzymać je w domu.

Dodatkowo dzisiaj przyszła paczka z zamówionymi krzewami. Kupiłam:
- stewartię
- lespedezę
- kłokoczkę.
Myślałam, że prymulki posadzę w ziemię, ale taki przymrozek jaki był nie daje gwarancji na to, że prymulki przetrzymają, więc muszę jeszcze przetrzymać je w domu.

Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
- gucia
- Przyjaciel Forum

- Od: 27 wrz 2007, o 18:27
Dobrze Grażynko, że zaszalałaś, przynajmniej te prymulki będą pięknie kwitły i " żyły"!
Domyślasz się, czemu tak piszę. Po ostatniej wizycie w mojej Castoramie ręce mi opadły, jak zobaczyłam te biedne kwiatuszki!
Obsługa ma wszystko gdzieś!!!
Po prostu koszmar!
Aż przykro było patrzeć!
A stewarcję kameliowatą widziałam w arboretum w Rogowie, ale to były duże drzewa! A może to była jakaś inna odmiana?
Ale pamiętam, że kwiaty miała prześliczne.
Domyślasz się, czemu tak piszę. Po ostatniej wizycie w mojej Castoramie ręce mi opadły, jak zobaczyłam te biedne kwiatuszki!
Obsługa ma wszystko gdzieś!!!
Po prostu koszmar!
Aż przykro było patrzeć!
A stewarcję kameliowatą widziałam w arboretum w Rogowie, ale to były duże drzewa! A może to była jakaś inna odmiana?
Ale pamiętam, że kwiaty miała prześliczne.
Pozdrawiam serdecznie, Bożena
Moje wątki
Moje wątki
- kogra
- Przyjaciel Forum

Guciu - było tam tyle pierwiosnków, chyba z 20 odmian, a każdy w innym kolorze. Wszystkie na paletach i świeżo przywiezione, bo żaden nie był zwiędły. Istne cudeńka. I to po 1,90 zł. Nie mogłam porzeć się takiej pokusie.
Stewarcja pseudokameliowata którą sobie zafundowałam jest niedużym drzewkiem, bardzo wolno rosnącym, które potrzebuje kwaśnej gleby - wsam raz pod moje wysokie świerki. Jest ich 20 gatunków a ten mój ma właśnie przetrzymywać zimy i wolno rosnąć. Taki był opis tego mini drzewka w necie - teraz ma 40 cm wysokości. Zobaczymy co z niego urośnie - mam nadzieję, że coś ładnego.
Izo - gdybym miała więcej kasy, to kupiłabym chyba więcej, bo na tych paletach wyglądały tak cudnie.....
Wszystkie chyba są bezłodygowe , choć tak bardzo dokładnie jeszcze się im nie przyjrzałam / te drugie, wszystkie zostały u mnie pożarte przez ślimaki / i mam nadzieję, że ślimaki im odpuszczą.
Stewarcja pseudokameliowata którą sobie zafundowałam jest niedużym drzewkiem, bardzo wolno rosnącym, które potrzebuje kwaśnej gleby - wsam raz pod moje wysokie świerki. Jest ich 20 gatunków a ten mój ma właśnie przetrzymywać zimy i wolno rosnąć. Taki był opis tego mini drzewka w necie - teraz ma 40 cm wysokości. Zobaczymy co z niego urośnie - mam nadzieję, że coś ładnego.
Izo - gdybym miała więcej kasy, to kupiłabym chyba więcej, bo na tych paletach wyglądały tak cudnie.....
Wszystkie chyba są bezłodygowe , choć tak bardzo dokładnie jeszcze się im nie przyjrzałam / te drugie, wszystkie zostały u mnie pożarte przez ślimaki / i mam nadzieję, że ślimaki im odpuszczą.
Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
- kogra
- Przyjaciel Forum

I takie miejsce też dostaną. Będą rosły przy tych , których ślimaki nie zjadły w dobrej ziemi i półcieniu, jako że lubią mieć lekko wilgotno przez cały rok. :P
Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki