Większość nasadzeń

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Shire
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 kwie 2016, o 21:33
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Większość nasadzeń

Post »

Witaj Ewo- jestem z rewizytą. Nie zdążyłam jeszcze przeczytać całego wątku, zaledwie połowę od końca, ale jestem pod wrażeniem bogactwa roślin jakie zgromadziłaś. Piękne krzewy, byliny w całych łanach, urocze puchatki sasankowe i ONE, królowe ;:167 Wow przecudowne. Ja się zbliżam do 40stki z moimi różami i ogród już chyba więcej nie pomieści...I co ja mam teraz zrobić ;:145
Obiecuję wrócić po więcej, bo jest co podziwiać. Ślicznie zaaranżowane rabaty. Róże masz królewskie!! ;:108 ;:173 :D
Awatar użytkownika
Ola2310
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 maja 2015, o 13:37
Kontakt:

Post »

Sasankowy raj. ;:167
U mnie też jak na razie kępki z roku na rok większe.
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
tulipanka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 20 kwie 2007, o 12:37

Post »

Ewa, ale piękne wiosenne widoki.
A rabaty z sasankami po prostu cudne. To jedne z tych roślin, które nie chcą u nie rosnąć, więc dałam już za wygraną. TYm bardziej lubię pozachwycać się nimi w cudzych ogrodach.
Pashmina
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 sty 2016, o 15:37

Post »

Iwonka1, sasanki dobrze u mnie rosną. Magnolia się rozwinęła.

pela11 Ela, ja miałam zamiar rozstać się z magnoliami,a le teraz sama nie wiem co zrobić. Jeżeli chodzi o sasanki to te czerwone mam z siewu i prawie każda sadzonka jest inna.

Maciek13 Witam u mnie. Dziękuję w imieniu sasanek.

maniolek Mariusz, sasankami jestem zachwycona. Hiacynty się rozkręcają i oszałamiająco pachną. Magnolia cieszy oczy.

Shire Witaj Moniko w moich progach. Jakie miłe słowa, bardzo dziękuję. Wpadaj do woli, będzie i bardzo miło.

Ola2310, czekałam na ten widok cały rok i sasanki mnie nie zawiodły.

tulipanka Wiolu, jaka szkoda, że sasanki nie chcą u Ciebie rosnąć. One są zjawiskowe, nawet wtedy , kiedy przekwitną.

Po pracy pojechałam na działkę. Bardzo nie chciało mi się pracować, ale się rozkręciłam. Zasiliłam rodki i je podlałam. Niby padało, ale dla rodków chyba to za mało. Potem wzięłam się za przesadzanie róż. Przyznam, że nawet troszkę popracowałam.

Zrobiłam też parę zdjęć.

No to Was pomęczę

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
sauromatum
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 maja 2010, o 08:54

Post »

Rabata z sasankami po prostu piękna, ta z niebieskimi hiacyntami również :)
Awatar użytkownika
pela11
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 sty 2015, o 00:21
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Ewuniu, no to mi dałaś do myślenia z sasankami , czyli muszę wysiać . ;:oj Magnolie bardzo lubię , ale uważam że jednak kwitną bardzo krótko , są wrażliwe na deszcz i mrozy no i najbardziej denerwują mnie opadłe kwiaty po kwitnieniu bo są na całym ogrodzie co nie wygląda dobrze a na dodatek pod magnolią nie chcą rosnąć inne rośliny , ale mam znajomą co ma w ogrodzie około 50 szt różnych odmian i widzę jaki ma z nimi problem , więc na pewno się na nie nie skuszę .Róże bardzo ładnie Ci przezimowały , ciekawa jestem czy będzie ochłodzenie na zimną Zośkę ? Pozdrawiam ;:167
Pashmina
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

sauromatum pisze:Rabata z sasankami po prostu piękna, ta z niebieskimi hiacyntami również :)
Dziękuję

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Pashmina
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

pela11 pisze:Ewuniu, no to mi dałaś do myślenia z sasankami , czyli muszę wysiać . ;:oj Magnolie bardzo lubię , ale uważam że jednak kwitną bardzo krótko , są wrażliwe na deszcz i mrozy no i najbardziej denerwują mnie opadłe kwiaty po kwitnieniu bo są na całym ogrodzie co nie wygląda dobrze a na dodatek pod magnolią nie chcą rosnąć inne rośliny , ale mam znajomą co ma w ogrodzie około 50 szt różnych odmian i widzę jaki ma z nimi problem , więc na pewno się na nie nie skuszę .Róże bardzo ładnie Ci przezimowały , ciekawa jestem czy będzie ochłodzenie na zimną Zośkę ? Pozdrawiam ;:167

Ela, nawet się nie zastanawiaj tylko wysiewaj. Ja jeszcze mam ochotę na wysianie fioletowych, ale nie wiem gdzie je posadzę. Ale na to mam cały rok. Ja nie wiem co zrobić z magnoliami. Faktycznie kwitną krótko, albo wcale. Jedna już wydałam znajomym.

Obrazek

Zakwitły trzy czeresienki ;:63 ;:63 ;:63 ale się cieszę. Takie młodziutkie i mają kwiatuszki

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Świdośliwa cała w kwiatach ;:138 ;:138 ;:138 Ona ma pyszne owoce. Niestety szpaki tez je lubią ;:14

Obrazek

Obrazek

I porzeczki całe w kwiatach. Mam 4 krzaczki i wszystkie tak samo wyglądają

Obrazek

Obrazek

Pierwszy kwiatek poziomki

Obrazek

W tym roku mój jagodnik wzbogaci się o letnie maliny. Właśnie upolowałam i mają pąki kwiatowe ;:138 ;:138 ;:138

Będę je sadzić w dużych donicach ;:215 ;:215

Obrazek

Obrazek
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Witaj Ewciu,jeszcze nigdzie nie widziałam takich sasankowych łanów,cudownie to wygląda i świetnie się u Ciebie mają ,a inne miejsce które mnie urzekło to z hiacyntami ,świetne nasadzenia ,pozdrawiam ;:168
clem3
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lip 2014, o 15:28

Post »

Moje brzozy też już się pięknie zielenią, bardzo je lubię w takiej fazie ;:108
Sasanki też uwielbiam, a takich jaśniutkich nie mam... Trzeba nadrobić to niedopatrzenie :lol:
Pashmina
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

koziorozec pisze:Witaj Ewciu,jeszcze nigdzie nie widziałam takich sasankowych łanów,cudownie to wygląda i świetnie się u Ciebie mają ,a inne miejsce które mnie urzekło to z hiacyntami ,świetne nasadzenia ,pozdrawiam ;:168
Martuś, bardzo dziękuję za miłe słowa ;:196 ;:196 ;:196

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Pomarańczowych tulipanów nie kupowałam ;:223 to nie moja bajka ;:185

Obrazek
--julian--
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 gru 2017, o 14:02

Post »

Piękne kwiaty ;:138 Czasami zdarzają się pomyłki ;:174 Cudny ten pierwiosnek ;:oj
Pozdrawiam :wit
Awatar użytkownika
Maciek13
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 cze 2017, o 21:38

Post »

Pierwiosnki bardzo ładne i jakie duże mają kępy. ;:oj
Awatar użytkownika
ewelkacha88
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 maja 2013, o 17:54

Post »

Witaj :wit . Ja też omijałam pomarańczowy kolor szerokim łukiem ale jesienią skusiłam się :lol: . W końcu wiosna ma prawo nawet do żółtego koloru więc pomarańcz też może być ;:224 . U mnie chyba też jakaś pomyłka wyszła ale nie jestem pewna bo nie zaznaczyłam odmiany i teraz głowie się co i jak :;230 . Pierwiosnki masz pierwsza klasa ;:215 . Pozdrawiam :wit .
Awatar użytkownika
Minnie
200p
200p
Od: 11 kwie 2016, o 15:47

Post »

Piękne sasanki ;:oj U mnie dopiero zagościły w tym roku, zobaczymy, czy się im u mnie spodoba. Mi najbardziej spodobała się ta bladziutka lila - w szczególności z białą do kompletu. Piękne ujęcie ;:108
Też nie przepadam za pomarańczowym, ale to jeszcze zależy, jaki odcień. W zeszłym roku posadziłam kilka żarówek, bo stwierdziłam, że trzeba dodać trochę pikanterii zbyt mdłym rabatkom. Jednak róże to jedyne kwiaty lata, u których akceptuję takie kolory. Może jeszcze lilie, ale w stonowanych odcieniach. Nie ma u mnie wiele kwiatów właśnie ze względu na kolor. Nie wyobrażam sobie posadzić np. aksamitek. Wiosną jednak spragniona kolorów jestem bardziej tolerancyjna ;:173
Pergola pięknie się zapowiada, będzie wspaniałe miejsce do odpoczynku i podziwiania efektów pracy w ogrodzie ;:138
Muszę pochwalić również hiacynty, ładnie wyglądają w takiej gromadce ;:333
Pozdrawiam serdecznie, Ania
Bylinowo-różany ogród u Minnie
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”