A ja dzisiaj nie odpoczywałam bezczynnie tzn do południa nawet, a potem jak ruszyłam to wróciłam wieczorkiem. M uruchomił glebogryzarkę więc przejechałam to co chciałam, potem skosiłam wybieloną trawę pod włókniną gdzie mam sadzić dyniowate. W polu mam wysoką zieloną soczystą trawę

Jutro miałam kupić włókninę na
zgryzione grządki ale przyjeżdżają kopać dół więc będę własną piersią bronić hortensji i bzów

Pojutrze M przytnie bale na ziołową grządkę i wtedy zajmę się dalej moimi planami! Zyskam też nową grządkę na jakieś jarzynki wymagające podlewania
Joasiu musisz kochana przysiąść łapki, ale doczekasz się
Beatko tak! prawie stachanowcy

zapychamy do granic możliwości w imię dobrze spełnionego obowiązku
ale nikt nam nie każe

Patrzę na te piękne drzewa i martwię się
Jureczku ja

a kto mnie nawrócił na skalniaki

Ale wiesz ja miałam na uwadze te koszmarne pagórki z kilkoma kamykami obsadzone zielskiem i przerośnięte trawą przed prawie każdym wiejskim domem

Oditty zipie, ale marnie a właściwie prawie wcale nie przyrasta i nie wiem dlaczego coś pewnie mu brakuje

Ja też miałam Ci coś posłać musimy kiedyś się przyjrzeć naszym zasobom, ale Ty tak rzadko wpadasz
p.s. moja folia ma już 5 lat i w paru miejscach pękła, no to nałożyłam na to kawałki nowej folii i utkałam żeby nie fruwała

wymieniłam też na drzwiach i oknie i powinno być szczelnie!
Marysiu właśnie dzisiaj się zastanawialiśmy czy w foliaczku na tarasie coś się nie stopi albo taras (deski) nie shajcuje
Jadziu a mnie się nawet przyjemnie pracowało , zdjęcia mam ale zaraz zmykam robić ser może później coś wstawię
Julciu cudnie kwitnie drzewko i co coś go już chwyciło, bo nie widzę ?
Wszystko dzisiaj pookrywałam, bo księżyc ostry ja żyleta, a to nie wróży nic dobrego
Aguś to brzoskwinka Saturn, kocham to drzewko
Lucynko ciekawa jestem ile przetrwa petunii po kolejnym przesadzeniu ale mam ich sporo i będę musiała podlać nawozem żeby zaczęły kwitnąć

Wcale nie odpoczęłam, ale czuję się ok!

A Ty jak ...lepiej
Misiu sadomasochistki chociaż nie tylko sady obrabiamy

Uważaj na dużej skarpie gdzie Ty się tam drapiesz

Żurawkom nic nie będzie, ale drzewka mogą ucierpieć
Znikam, bo serek mi się warzy! ale ja tu jeszcze wrócę