Ale nie dopisałam ze o przyszłą mi chodzimewa pisze: Możesz po niedzieli jakiś dzień sobie zorganizowac?,postaram się ruszyć miskanty
Leśne ranczo nad wodą.
Re: Leśne ranczo nad wodą.
Pozdrawiam. Ewa
-
Pashmina2006
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 12 kwie 2012, o 18:56
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Domyśliłam się, dlatego napisałam że od wtorku
.
-
Filemon24
- 1000p

- Od: 1 sie 2014, o 14:59
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Madziu te hortensje trzymasz pod jakąś folią czy tak tylko w kubeczkach rosną?
-
Pashmina2006

W kubeczkach tylko.
ok czyli w wekend będę rąbać 
powinnaś je przykryć jak wsadziłaś.
Myśle że ta co ją pokazałaś już jakieś korzonki ma
, Tylko nie rozgrzebuj jeszcze 
powinnaś je przykryć jak wsadziłaś.
Myśle że ta co ją pokazałaś już jakieś korzonki ma
Pozdrawiam. Ewa
- cyma2704

- Od: 5 mar 2013, o 17:31
Madziu będziesz sosenkę prostować.
Moje patyki, też w większości już wyrzucone, kilka ma ładne liście, to nie ruszam. Zdjęcie trzmiela na hiacyncie urocze. 
-
Pashmina2006

Nie będę prostować. Niech sobie tak grubieje. Ophir jest karłowa. Dorasta do 0,5 metra wysokości i 1 metra szerokości. Myślę że jak pień zgrubieje będzie bardziej oryginalnie wyglądać.
Oczywiście głodnemu chleb na myśli. Wcześniej sosnę podpisałam jako Omoshiro. Pisałam z Madzią w wątku powojnikowym o Omoshiro i tak sobie podpisałam sosenkę. Odmiana prawidłowa to Ophir. Już poprawiłam i przepraszam za błąd.
Oczywiście głodnemu chleb na myśli. Wcześniej sosnę podpisałam jako Omoshiro. Pisałam z Madzią w wątku powojnikowym o Omoshiro i tak sobie podpisałam sosenkę. Odmiana prawidłowa to Ophir. Już poprawiłam i przepraszam za błąd.
- kogra
- Przyjaciel Forum

- Od: 30 maja 2007, o 18:02
Brokuły możesz przepikować / nie jest to już konieczne /, ale pomidorów nie ruszaj wcześniej aż wykształcą przynajmniej po dwa liście właściwe.
Te które masz po czasie odpadną same, pozostaną tylko te właściwe.
Na razie jest jak ma być.
Te które masz po czasie odpadną same, pozostaną tylko te właściwe.
Na razie jest jak ma być.
Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
- aneczka1979

- Od: 14 cze 2010, o 21:44
Madziu wyguglowałam sobie tę ślicznotkę Genie. Wow!
To dopiero jest cudo!
Też marzy mi się parę iglaczków szczepionych na pniu ale zraża mnie to, że ten pień jest taki niewysoki... a chciałabym mieć koronę na wysokości oczu a nie kolan...
Co robić?
A żabi leżing jest prawie tak fajny jak mój plażing.
Też marzy mi się parę iglaczków szczepionych na pniu ale zraża mnie to, że ten pień jest taki niewysoki... a chciałabym mieć koronę na wysokości oczu a nie kolan...
A żabi leżing jest prawie tak fajny jak mój plażing.
-
Pashmina2006

Grażynko dziękuję za podpowiedź odnośnie pikowania. Jednak rozsiewanie nasion nie jest dla mnie
.
Aniu w szkółkach mają różne pnie. Ja sobie wybrałam niższe bo takie akurat mi się podobają. Ale są też wyższe. Np. bez Syringa Sensation i wierzbę Hakuro wybrałam wyższe a akurat sosnę i świerk niższe. Są to dwie różne rabatki po dwóch stronach stawu także nie razi w oczy. Wszystko można mieć, różnica jest tylko w cenie. Za grubszy pień i bardziej rozbudowaną koronę się więcej płaci. Za wysokość pnia na all też. Ja u swojego Józka płacę za grubość pnia i koronę. Jeśli chodzi o rośliny na pniu, to polecam udać się do szkółki. Na all świerk Glauca Globosa kosztuje prawie 80-100 zł a ma kilka gałązek. Ja kupiłam też za 100 i miał w miarę rozbudowaną koronę a nie trzy gałązki na krzyż.
Aniu w szkółkach mają różne pnie. Ja sobie wybrałam niższe bo takie akurat mi się podobają. Ale są też wyższe. Np. bez Syringa Sensation i wierzbę Hakuro wybrałam wyższe a akurat sosnę i świerk niższe. Są to dwie różne rabatki po dwóch stronach stawu także nie razi w oczy. Wszystko można mieć, różnica jest tylko w cenie. Za grubszy pień i bardziej rozbudowaną koronę się więcej płaci. Za wysokość pnia na all też. Ja u swojego Józka płacę za grubość pnia i koronę. Jeśli chodzi o rośliny na pniu, to polecam udać się do szkółki. Na all świerk Glauca Globosa kosztuje prawie 80-100 zł a ma kilka gałązek. Ja kupiłam też za 100 i miał w miarę rozbudowaną koronę a nie trzy gałązki na krzyż.
- dorotka350
- -Moderator Forum-.

- Od: 26 maja 2014, o 20:18
Ja patyczki hortensji wsadziłam do wody i już puściły maleńkie korzonki. A kilka wsadziłam do gruntu i widziałam dzisiaj na nich pączki
Jeszcze nigdy nie próbowałam zabawy z patyczkami. Ciekawa jestem, czy coś z nich będzie 
-
Pashmina2006

Jestem w szoku z tymi pączkami. Ja też próbuję pierwszy raz. Z patyczkami i ogólnie z hortensjami.
Dorotko, za to mam inny problem. Nowo posadzone róże mają zasychające listeczki. Nie to że wszystkie, ale na kilku różach właśnie niektóre listeczki zasychają. Masz może jakąś radę dla mnie co mogę zrobić? Podlałam je wczoraj mocno wodą... może czymś spryskać?
Dorotko, za to mam inny problem. Nowo posadzone róże mają zasychające listeczki. Nie to że wszystkie, ale na kilku różach właśnie niektóre listeczki zasychają. Masz może jakąś radę dla mnie co mogę zrobić? Podlałam je wczoraj mocno wodą... może czymś spryskać?
- anabuko1

- Od: 16 sty 2013, o 17:19
O, a ja pościnałam w marcu hortensje i wyrzuciłam patyczki.Zapomniałam,że można do ziemi, albo do ziemi
Na kolankach trzeba wąchać hiacynty ale warto.Zapach cuudny
Na kolankach trzeba wąchać hiacynty ale warto.Zapach cuudny
-
plocczanka
- Przyjaciel Forum - Ś.P.

- Od: 31 lip 2014, o 21:16
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Ja nieco inaczej rozmnażam hortensje. W sierpniu odcięłam młodą gałązkę, wsadziłam w ukorzeniacz i do doniczki z podłożem. Doniczkę zadołowałam w inspekcie i przykryłam na zimę. Wczoraj odkryłam - patyk jest zielony i ma pączki liściowe.