Pracuję i nie powiedział nie, ale tym razem dostanie na kawę w najdalszym punkcie Cieszyna
Moja działka 6
- Maska
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Re: Moja działka 6
Lidziu, a może chcesz Bnieca różowego? albo nasiona, a ja poproszę nasiona białego
Poznałam Twoją działeczkę właśnie w takiej aurze spiekoty i słońca, a jak opowiadałaś o wodzie to wierzyć się nie chciało
Dasza jest z wyglądu jak kot domowy, odkarmiony o pięknej sierści
Na takie lilie jeszcze muszę poczekać.
Pracuję i nie powiedział nie, ale tym razem dostanie na kawę w najdalszym punkcie Cieszyna
- stasia_ogrod

- Od: 13 mar 2011, o 16:48
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Czas lilii nastał i ich oszałamiających zapachów ulatniających si e wokoło.
Kotki pracowicie odwdzięczają się pańci za okazane serce.
Alba Luxurians jeszcze u mnie nie kwitnie a Twój taki piękny.
Kotki pracowicie odwdzięczają się pańci za okazane serce.
Alba Luxurians jeszcze u mnie nie kwitnie a Twój taki piękny.

- mar33

- Od: 13 mar 2012, o 16:35
Lankon jest cudowna
znalazł się mój robaczek tylko zmienił mieszkanko
Prezencik super tylko czy z Twojej działki
Prezencik super tylko czy z Twojej działki
Pozdrawiam Maria "Przyroda jest lekarstwem w każdej chorobie" Hipokrates
Moje wątki- zapraszam. Ogrodowy - aktualny cz.8
Mój wątek personalny
Mój wątek personalny
- slila1

- Od: 18 maja 2009, o 19:05
Marysiu Maska bniec różowy kwitł u mnie jeszcze dwa lata temu, ale teraz widzę tylko białego. Chętnie więc przyjmę nasionka. Białego mam już dla Ciebie upatrzonego i jak tylko deszcz popada, to przesadzę do doniczki i będzie czekał.
Z Daszy zrobiła się piękna i dostojna kocica. Po sterylizacji ma lepszy apetyt, lubi sobie poleniuchować i pospać, a pieszczot wręcz się domaga. Najważniejsze, że nie przestała myszy wyłapywać. Lilie zaczęły pięknie kwitnąć, ale kwiaty trzymają się bardzo krótko, płatki więdną i opadają.
Najlepiej jak wypije tą kawę za granicą w Czeskim Cieszynie.
Stasiu stasia_ogrod z pachnących lilii prawie nic mi nie zostało, zimę przetrwały przede wszystkim martagony i kilka azjatyckich, ale dobre i to.
'Alba Luxurians' wreszcie się rozrasta i kwiatów ma znacznie więcej niż w zeszłym roku.
Dzięki kotom nie mam problemów z myszowatymi.
Marysiu mar33 tak, 'Lankon' to najwyższa z moich lilii. Z dwóch wsadzonych cebul potrafiła utworzyć już pięć pędów kwiatostanowych.
Robaczek zmienił mieszkanko, bo ostrożeń japoński przekwitł. Jacek ostrzega, że to szkodnik, ale ja nie zauważyłam, żeby szkodził roślinom.
Prezencik na pewno nie z mojej działki, bo w promieniu kilkudziesięciu metrów wszystko wyłapane. Teraz łowy odbywają się ruinach.
Czosnek słoniowy

Juka karolińska

Rożnik przerośnięty i głowaczek tatarski

Lilia azjatycka nn

Lawenda wąskolistna

Lilia azjatycka nn
Lilia hybrydowa 'Evina'

Ostrożeń japoński i zawilec wielosieczny

Cykoria

Róża 'Westerland'

Rumian żółty

Oman i jeżówka purpurowa

Penstemon brodaty i eukomis czubaty 'Alba'

Czosnek główkowy i czosnek g.'Hair'

Róża okrywowa nn

Goździk nn i rojnik nn

Rozchodnik biały i szczawik Depressa

Z Daszy zrobiła się piękna i dostojna kocica. Po sterylizacji ma lepszy apetyt, lubi sobie poleniuchować i pospać, a pieszczot wręcz się domaga. Najważniejsze, że nie przestała myszy wyłapywać. Lilie zaczęły pięknie kwitnąć, ale kwiaty trzymają się bardzo krótko, płatki więdną i opadają.
Najlepiej jak wypije tą kawę za granicą w Czeskim Cieszynie.
Stasiu stasia_ogrod z pachnących lilii prawie nic mi nie zostało, zimę przetrwały przede wszystkim martagony i kilka azjatyckich, ale dobre i to.
'Alba Luxurians' wreszcie się rozrasta i kwiatów ma znacznie więcej niż w zeszłym roku.
Dzięki kotom nie mam problemów z myszowatymi.
Marysiu mar33 tak, 'Lankon' to najwyższa z moich lilii. Z dwóch wsadzonych cebul potrafiła utworzyć już pięć pędów kwiatostanowych.
Robaczek zmienił mieszkanko, bo ostrożeń japoński przekwitł. Jacek ostrzega, że to szkodnik, ale ja nie zauważyłam, żeby szkodził roślinom.
Prezencik na pewno nie z mojej działki, bo w promieniu kilkudziesięciu metrów wszystko wyłapane. Teraz łowy odbywają się ruinach.
Czosnek słoniowy

Juka karolińska

Rożnik przerośnięty i głowaczek tatarski

Lilia azjatycka nn

Lawenda wąskolistna

Lilia azjatycka nn
Lilia hybrydowa 'Evina'

Ostrożeń japoński i zawilec wielosieczny

Cykoria

Róża 'Westerland'

Rumian żółty

Oman i jeżówka purpurowa

Penstemon brodaty i eukomis czubaty 'Alba'

Czosnek główkowy i czosnek g.'Hair'

Róża okrywowa nn

Goździk nn i rojnik nn

Rozchodnik biały i szczawik Depressa

- mar33

- Od: 13 mar 2012, o 16:35
Wszystkie roślinki piękne, cykoria dla mnie naj ale czosnek słoniowy w szlafmycy bije rekord 
Pozdrawiam Maria "Przyroda jest lekarstwem w każdej chorobie" Hipokrates
Mój wątek personalny
Mój wątek personalny
- sweetdaisy

- Od: 15 sty 2015, o 19:21
Oj Lidziu, jak tu pięknie kwitnąco u Ciebie
Czy lilia azjatycka 'Two Some' taka pomarańczowo granatowa, czy tylko tak na zdjęciu wyszła?
Czy lilia azjatycka 'Two Some' taka pomarańczowo granatowa, czy tylko tak na zdjęciu wyszła?
- jacekopole71

- Od: 25 maja 2012, o 17:28
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Lideczko,cóż mogę napisać.Piękne kwitnące lilię,urocze rozwijające się czosnki. Miło ogląda się Twój ogród 
Witaj
Z przyjemnością zajrzałam po tak długiej przerwie do Twojego ogrodu. Takie bogactwo i piękno. Jak zwykle nie zawiodłam się . Piękne lilie a zwłaszcza
Lilia azjatycka 'Two Some i ta hybrydowa. I Dasza wspaniały kot pozdrowienia
Z przyjemnością zajrzałam po tak długiej przerwie do Twojego ogrodu. Takie bogactwo i piękno. Jak zwykle nie zawiodłam się . Piękne lilie a zwłaszcza
Lilia azjatycka 'Two Some i ta hybrydowa. I Dasza wspaniały kot pozdrowienia
- dorcia7

- Od: 13 lip 2011, o 13:58
Czosnki w czapkach latem
tym razem przebiły wszystko ,a tak na poważnie cudne kwitnienia-miłego dnia Lidziu 
- delosperma

- Od: 20 mar 2012, o 00:52
Lidziu, dzisiaj zakwitł biały kupidynek dla Ciebie.
Z przyjemnością pobuszowałam u Ciebie.
Ten piekny głowaczek podobny do driakwii.
Maria motyczką dziabnięta
Moje wątki Aktualne: https://forumogrodnicze.info/viewtopic. ... 4850Wiosna" onclick="window.open(this.href);return false;
Moje wątki Aktualne: https://forumogrodnicze.info/viewtopic. ... 4850Wiosna" onclick="window.open(this.href);return false;
- irminka

- Od: 7 lut 2010, o 19:08
Lidziu, masz rękę i serce do kwiatków, jestem zawstydzona, bo ja tyle zaniedbałam. A u Ciebie wszystkie roślinki pięknie się mają, a wiem przecież, że nie masz najlepszych warunków, woda lub susza. Głowaczka tatarskiego widzę po raz pierwszy 
- adamiec

- Od: 4 mar 2010, o 19:30
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Lidziu podziwiam wszystko, jestem zauroczona czosnkami. 
-
clem3

- Od: 8 lip 2014, o 15:28
Lidziu kotki pracowite... Mój ostatnio tylko za "spódniczkami" lata, czasami dwa dni go nie ma
Zbyt zajęty na prezenciki dla mnie
Ale kiedyś przywlókł mi trzy na wycieraczkę, a dwie kolejne leżały pod winogronem, pewnie na zapas sobie schował, żeby mnie za nadto nie rozpieszczać
Lilie wspaniałe
Moja juka jeszcze w pąkach, a róza westerland robi sobie chwilową przerwę, ale też już ma pąki 
Pozdrawiam Małgosia poprzednie wątki - Nasze 1500 m2; Wyznania kwiatoholiczki ;)
Własnymi łapkami
Nadwyżki ogrodowe
Własnymi łapkami
Nadwyżki ogrodowe
- slila1

- Od: 18 maja 2009, o 19:05
Zuzo sweetdaisy dziękuję w imieniu kwiatów.
Lilia na rzeczywiście taki kolor jak na zdjęciu.
Jacku jacekopole71 bardzo dziękuję za miłe słowa.
Zanko Michasia1 jak miło, że zajrzałaś po tak długiej przerwie. Cieszę się że sprawiłam Ci przyjemność moimi kwiatami i dziękuję za pochwały.
Tak, z Daszą ostatnio coraz lepiej można się dogadać.
Dorotko dorcia7 cieszę się, że i Ty wybrałaś się do mnie na spacer.
Czapeczki jeszcze czosnkom z główek nie spadły, pomimo deszczu i wiatru. Dziękuję za pochwałę i życzenia.
Marysiu delosperma busz u mnie taki, że przedrzeć się trudno, ale cieszę się że dałaś rady.
Głowaczek to docelowo bardzo wysoka roślina. U mnie rośnie trzeci rok, ale dopiero po raz pierwszy zakwitł. Na razie jesteśmy równi wzrostem. Masz rację, kwiat ma podobny do driakwi. Poczekamy, aż się rozrośnie, lub rozsieje...
Cudny, biały kupidynek... no stanowczo za bardzo mnie rozpieszczasz.
Irminko irminka serdecznie Cię witam, już dawno nie miałam przyjemności gościć Cię u siebie.
Staram się, jak mogę, żeby rośliny zbytnio nie ucierpiały w ekstremalnych warunkach, często jednak przegrywam.
Wszystkie Twoje/moje rośliny już od kilku lat mają się dobrze i chociaż przyjechały z tak daleka, zaaklimatyzowały się wspaniale.
Dlaczego piszesz, że tyle zaniedbałaś? Twój ogród jest jedyny w swoim rodzaju i bardzo piękny. Zawsze z niecierpliwością czekam na Twoje zdjęcia.
Głowaczek pasowałby do Twojego ogrodu i chętnie Cię nim obdaruję, jak tylko będzie taka możliwość.
Irenko adamiec dziękuję za miłe słowa.
Jeszcze nie wszystkie czosnki zakwitły, więc zaglądaj częściej.
Małgosiu clem3 lilie dziękują za pochwałę. Jeszcze kilka powinno zakwitnąć. Juka dzisiaj już całkiem rozkwitła.
Mój młody kot jeszcze na razie się nie włóczy i pilnuje mnie, żeby wykorzystać sytuacje i wdrapać się na kolana. Kotka przynosi prezenty i też domaga się pieszczot.
Zapraszam na krótki spacer.

Lilia na rzeczywiście taki kolor jak na zdjęciu.
Jacku jacekopole71 bardzo dziękuję za miłe słowa.
Zanko Michasia1 jak miło, że zajrzałaś po tak długiej przerwie. Cieszę się że sprawiłam Ci przyjemność moimi kwiatami i dziękuję za pochwały.
Tak, z Daszą ostatnio coraz lepiej można się dogadać.
Dorotko dorcia7 cieszę się, że i Ty wybrałaś się do mnie na spacer.
Czapeczki jeszcze czosnkom z główek nie spadły, pomimo deszczu i wiatru. Dziękuję za pochwałę i życzenia.
Marysiu delosperma busz u mnie taki, że przedrzeć się trudno, ale cieszę się że dałaś rady.
Głowaczek to docelowo bardzo wysoka roślina. U mnie rośnie trzeci rok, ale dopiero po raz pierwszy zakwitł. Na razie jesteśmy równi wzrostem. Masz rację, kwiat ma podobny do driakwi. Poczekamy, aż się rozrośnie, lub rozsieje...
Cudny, biały kupidynek... no stanowczo za bardzo mnie rozpieszczasz.
Irminko irminka serdecznie Cię witam, już dawno nie miałam przyjemności gościć Cię u siebie.
Staram się, jak mogę, żeby rośliny zbytnio nie ucierpiały w ekstremalnych warunkach, często jednak przegrywam.
Wszystkie Twoje/moje rośliny już od kilku lat mają się dobrze i chociaż przyjechały z tak daleka, zaaklimatyzowały się wspaniale.
Dlaczego piszesz, że tyle zaniedbałaś? Twój ogród jest jedyny w swoim rodzaju i bardzo piękny. Zawsze z niecierpliwością czekam na Twoje zdjęcia.
Głowaczek pasowałby do Twojego ogrodu i chętnie Cię nim obdaruję, jak tylko będzie taka możliwość.
Irenko adamiec dziękuję za miłe słowa.
Jeszcze nie wszystkie czosnki zakwitły, więc zaglądaj częściej.
Małgosiu clem3 lilie dziękują za pochwałę. Jeszcze kilka powinno zakwitnąć. Juka dzisiaj już całkiem rozkwitła.
Mój młody kot jeszcze na razie się nie włóczy i pilnuje mnie, żeby wykorzystać sytuacje i wdrapać się na kolana. Kotka przynosi prezenty i też domaga się pieszczot.
Zapraszam na krótki spacer.

- Maska

- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Kontakt:
Lidziu i znowu wyprzedzasz kwitnieniami cykoria, rudbekia i parę innych u mnie jeszcze w powijakach ale nie spieszę się, bo co potem? Juka w tym roku nie kwitnie, a już tyle razy obiecywałam że ją przesadzę
Podlało Ci ogródek?