Mnie wpadła do koszyka Kushi Maya, Mistery Dream, Dimension, Flashpoint, Fujian, Chill Out, Commitet, Tiger Edition i Tigerwoods. Ta ostatnia jakoś do mnie nie przemawia
Wielka miłość od maja 2013, czyli działeczka Aneczki. Cz. 3
-
Pashmina2006
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 12 kwie 2012, o 18:56
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Wielka miłość od maja 2013, czyli działeczka Aneczki. Cz. 3
A no widzisz. To oszukujesz
.
. Chcesz posadzić je koło siebie czy będziesz rozrzucać po terenie?
Mnie wpadła do koszyka Kushi Maya, Mistery Dream, Dimension, Flashpoint, Fujian, Chill Out, Commitet, Tiger Edition i Tigerwoods. Ta ostatnia jakoś do mnie nie przemawia
Nawet bardzo nie przemawia. W sumie nie wiem jak się znalazła w zamówieniu, bo jak później przeglądałam jeszcze raz stronę, to były takie co mi się bardziej podobały. No ale już, ciii, nie narzekam 
- aneczka1979

- Od: 14 cze 2010, o 21:44
No to wiedziona dzisiejszymi zakupami powspominam...
Wszystkie znaczniki mam na działce a głowy do pamiętania imion lilii niestety nie mam.
Część z nich to też pomyłki (kupione na ryneczku):
Ta jest Bieronkowa:

Ta to przybłęda. Przyszła do mnie przypadkowo, z darami od działkowej sąsiadki

Bardzo podobna do Big Brother:

Ryneczkowa, pomylona:

I reszta:

Wszystkie znaczniki mam na działce a głowy do pamiętania imion lilii niestety nie mam.
Ta jest Bieronkowa:

Ta to przybłęda. Przyszła do mnie przypadkowo, z darami od działkowej sąsiadki

Bardzo podobna do Big Brother:

Ryneczkowa, pomylona:

I reszta:

- aneczka1979

Madziu nad Mistery Dream też się długo zastanawiałam i teraz sama nie wiem czemu jej nie wzięłam.
Bardzo fajna.
Też podobały mi się te ciemne typu COMMITMENT ale chciałam bardziej w różowości pójść niż w bordo.
Ech ja tam w sumie wszystkie chętnie bym przygarnęła.
zamierzam je porozrzucać, między inne byliny. Nie będę sadzić w kupie, ups... w grupie.
Też podobały mi się te ciemne typu COMMITMENT ale chciałam bardziej w różowości pójść niż w bordo.
zamierzam je porozrzucać, między inne byliny. Nie będę sadzić w kupie, ups... w grupie.
- nifredil

- Od: 26 mar 2012, o 23:21
Kochana, nie zabijaj
Zobaczysz, będziesz zadowolona i ile razy nie spojrzysz, tak będziesz sobie mówić..ooo dobrze, że Sabina dała mi cynk, zanim najładniejsze wykupili
co najwyżej jak twój mąż zobaczy rachunki tak mogę dostać
Fajne odmiany zamówiłaś. Lavon jest przepiękna, a ten zapach...sama zobaczysz
Boogie woogie zamówiłam jesienią, Nymph też
Fujian wpakowałam dzisiaj do koszyka, bo ten kolor nie pozwolił mi odejść od klawiatury. Dodatkowo wzięłam: orientalną Playtime, orienpet Corcovado, i dwa rarytasy Kushi Maya (polowałam na nią w tamtym roku) i super napakowaną Mistery Dream (jak ją zobaczyłam tak padłam
) Więcej grzechów nie pamiętam
Najważniejsze, że odmianowo jak dotąd się nie zawiodłam, czego nie można powiedzieć o moim ryneczku..cóż, sama wiesz jak jest 
O rany!!! Toż to istne szaleństwo liliowe się rozpętało! Jeśli skromnie mogę coś dodać od siebie - moim skromnym zdaniem najładniej wyglądają w kępkach po co najmniej 3 sztuki. Zapach lilii uwielbiam po prostu! Chyba pęknę i też coś zamówię.
A taka miałam być twarda...... 
- cyma2704

- Od: 5 mar 2013, o 17:31
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Aniu zapach ubiegłorocznych lilii, aż do mojej wsi dotarł.
Moje ulubione kolory, szczególnie piękna kompozycja z dalią. Mam tylko kilka niewyszukanych lilii, ale jestem nimi zachwycona, zapach orientalnych jest zniewalający. Latem jak zakwitną, to spraszaj znajomych i M będzie dumny, że ma taką wspaniałą ogrodniczkę. Mój coraz częściej oprowadza po naszym ogrodzie
i chwali się nim,
a pierwsze miesiące nic na to nie wskazywały, były ważniejsze wydatki, jak na chabazie. 
- Annes 77

- Od: 6 maja 2008, o 19:11
Aniu szaleństwo zakupowe u Ciebie trwa
Zaczyna się,ja jak na razie jeszcze nic nie zamówiłam 
- aneczka1979

Dobra. Jestem słaba.
Bardzo słaba.
Moja silna wola nie istnieje.
Rano obudziłam się i stwierdziłam, że MUSZĘ jeszcze dokupić lilię Mistery Dream.
Od razu (z rana, o 6.00 odpaliłam laptop)
I teraz gadać mi tu szybko Madziu i Sabinko która wykupiła całe jej zapasy w Lilypolu???
Nie ma jej. Ani jednej. A jeszcze wczoraj pod wieczór było jej tyle.

No nic. W tym sezonie będę musiała obejść się smakiem ...albo pocieszyć się w clematisach.
Aniu -Annes77 czytałam u Ciebie, że nie masz miejsca na nowe nasadzenia. Może jednak masz jeszcze trochę trawnika?
No bo jak to? Wiosna bez zakupów?
Soniu mój też się puszy jak paw jak znajomi chwalą nakłady naszej pracy na działce ale wydawać na chabazie nie ma już zbytniej ochoty. No nic. W takim razie to ja powydaję.
Kleo ja chciałam sadzić po dwie sztuki w rożnych zakątkach. Mam zamówione tylko dwupaki cebul i jakoś nie widzi mi się sadzić w jednym, wspólnym gronie takich różnorodności.
Ja tam wiedziałam od razu, że nie wytrwasz w postanowieniu, złamiesz się i coś dokupisz.
Ania -Annes77 też się złamie.
Sabino tylko przez Ciebie Lavlona zamówiłam. Także ciąży na Tobie teraz spora odpowiedzialność.
Obawiam się, że Fujian nie jest tak intensywny w swym kolorze jak na tym zdjęciu... zrobiłam małe przeszpiegi w necie...
Boogi mnie zauroczyła od pierwszego wejrzenia. Podoba mi się najbardziej.
A Mistery Dream sprzątnęłaś mi sprzed nosa.
Czy ktoś ma lilię NYMPH? Jestem ciekawa tego zapachu? Jak można go opisać?
I teraz gadać mi tu szybko Madziu i Sabinko która wykupiła całe jej zapasy w Lilypolu???

Nie ma jej. Ani jednej. A jeszcze wczoraj pod wieczór było jej tyle.

No nic. W tym sezonie będę musiała obejść się smakiem ...albo pocieszyć się w clematisach.
Aniu -Annes77 czytałam u Ciebie, że nie masz miejsca na nowe nasadzenia. Może jednak masz jeszcze trochę trawnika?
No bo jak to? Wiosna bez zakupów? Soniu mój też się puszy jak paw jak znajomi chwalą nakłady naszej pracy na działce ale wydawać na chabazie nie ma już zbytniej ochoty. No nic. W takim razie to ja powydaję.
Kleo ja chciałam sadzić po dwie sztuki w rożnych zakątkach. Mam zamówione tylko dwupaki cebul i jakoś nie widzi mi się sadzić w jednym, wspólnym gronie takich różnorodności.
Ja tam wiedziałam od razu, że nie wytrwasz w postanowieniu, złamiesz się i coś dokupisz.
Sabino tylko przez Ciebie Lavlona zamówiłam. Także ciąży na Tobie teraz spora odpowiedzialność.
Obawiam się, że Fujian nie jest tak intensywny w swym kolorze jak na tym zdjęciu... zrobiłam małe przeszpiegi w necie...
Boogi mnie zauroczyła od pierwszego wejrzenia. Podoba mi się najbardziej.
A Mistery Dream sprzątnęłaś mi sprzed nosa.

Czy ktoś ma lilię NYMPH? Jestem ciekawa tego zapachu? Jak można go opisać?
- nifredil

Aniu, jeszcze wczoraj wieczorem robiłam przeszpiegi co by tu jeszcze utknąć tak do pełnej sumki
i Mistery dream było dużo..DUŻO, szok że wszystko wykupione
Co do Fujian to jestem skłonna uwierzyć w ten kolor (muszę w niego wierzyć, bo dla niego kupowałam
) w ubiegłym roku kupowałam lilię azjatycką Black out i w rzeczywistości była ciemniejsza niż na zdjęciach
a to się rzadko zdarza..więc wierzę w ich przekłamania aparatu na naszą korzyść
. Aniu, u ciebie jeszcze zakupy clematisowe, a ja już obiecałam eMowi, że będę grzeczna i dam sobie spokój z zakupami 
- Annes 77

Aniu jak Ty takie lilie w towarzystwie pokazujesz to trudno przejść obojętnie
Jak Ty je pięknie zdobisz
Przybiegłam Ci powiedzieć,że ja mam NYMPH,ale jak ona pachnie to nie pamiętam.
Jedno jest pewne,że jest cudna
Jak Ty je pięknie zdobisz
Jedno jest pewne,że jest cudna
- aneczka1979

No Sabinka no co Ty! Powojnika nie kupisz?
Włoskiego... niekłopotliwego, śliczniasiego...
Też byłam zdziwiona brakiem tej lilii, bo widziałam ile wczoraj wieczorem jej było.
Przebiegle odpaliłam kompa o szóstej, by mi nikt nie wykupił... 
Aniu świetnie, że jest cudna! Bardzo się więc cieszę!
Ale jak PACHNIE Nymph??? Kto wie?
To kiedy wyruszasz na zakupy?
Też byłam zdziwiona brakiem tej lilii, bo widziałam ile wczoraj wieczorem jej było.
Aniu świetnie, że jest cudna! Bardzo się więc cieszę!
To kiedy wyruszasz na zakupy?
A ja poległam całkiem bo zamówiłam jeszcze w fuksiahybrida piękne odmiany pelasiek do skrzynek. Zamawiać trzeba już teraz, bo potem wszystko wyprzedane. No i kolejna stówka pękła. 
- Annes 77

Aniu no chyba mam jeszcze trochę czasu co? Najgorzej jest jak na giełdę pojadę,tam to dopiero parada roślin 
- nifredil

Aneczko, kusicielko niedobra dla mojego pożycia małżeńskiego
To nie tak, że w ogóle nie kupię powojników
zamówiłam 4 szt u Stasi
miałam jeszcze zgarnąć wymarzonego Innocenta w E-clem.. i może jakichś jego przyjaciół, ale najnormalniej w świecie nie mam już szans bardziej odchudzić portfela

- aneczka1979

Sabina Wy mnie tu wszystkie kusicie. Atakujecie z każdej strony tymi wszystkimi pięknościami i pełnymi koszykami zakupowymi. A co! To jak ja uległam to i Wam znów nie odpuszczę i tak oto koło się zamyka. A sprzedawcy zacierają ręce.
Aniu i u mnie na niedzielnej giełdzie jest taka parada roślin. I staroci różnorakich. Dobrze, że choć roślinami nie będę już teraz bombardować tylko dopiero za kilka tygodni.
Oj i ja kiedyś oglądałam u nich pelaśki. Piękne były one, dlatego nie dziwię Ci się Kleo że się skusiłaś. Mieli też szeroką gamę przetaczników, to ich tropem do nich trafiłam. Teraz nawet tam nie zaglądam. O nie!
Aniu i u mnie na niedzielnej giełdzie jest taka parada roślin. I staroci różnorakich. Dobrze, że choć roślinami nie będę już teraz bombardować tylko dopiero za kilka tygodni.
Oj i ja kiedyś oglądałam u nich pelaśki. Piękne były one, dlatego nie dziwię Ci się Kleo że się skusiłaś. Mieli też szeroką gamę przetaczników, to ich tropem do nich trafiłam. Teraz nawet tam nie zaglądam. O nie!