Wielka miłość od maja 2013, czyli działeczka Aneczki. Cz. 3

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Pashmina2006
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 kwie 2012, o 18:56
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Wielka miłość od maja 2013, czyli działeczka Aneczki. Cz. 3

Post »

A no widzisz. To oszukujesz ;:202 . :lol: . Chcesz posadzić je koło siebie czy będziesz rozrzucać po terenie?
Mnie wpadła do koszyka Kushi Maya, Mistery Dream, Dimension, Flashpoint, Fujian, Chill Out, Commitet, Tiger Edition i Tigerwoods. Ta ostatnia jakoś do mnie nie przemawia :? Nawet bardzo nie przemawia. W sumie nie wiem jak się znalazła w zamówieniu, bo jak później przeglądałam jeszcze raz stronę, to były takie co mi się bardziej podobały. No ale już, ciii, nie narzekam :)
Awatar użytkownika
aneczka1979
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 cze 2010, o 21:44

Post »

No to wiedziona dzisiejszymi zakupami powspominam...

Wszystkie znaczniki mam na działce a głowy do pamiętania imion lilii niestety nie mam. :oops: Część z nich to też pomyłki (kupione na ryneczku):

Ta jest Bieronkowa:

Obrazek

Obrazek

Ta to przybłęda. Przyszła do mnie przypadkowo, z darami od działkowej sąsiadki :D

Obrazek

Bardzo podobna do Big Brother:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Ryneczkowa, pomylona:
Obrazek

I reszta:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
aneczka1979
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Madziu nad Mistery Dream też się długo zastanawiałam i teraz sama nie wiem czemu jej nie wzięłam. ;:219 Bardzo fajna.
Też podobały mi się te ciemne typu COMMITMENT ale chciałam bardziej w różowości pójść niż w bordo. :wink: Ech ja tam w sumie wszystkie chętnie bym przygarnęła. :wink:
zamierzam je porozrzucać, między inne byliny. Nie będę sadzić w kupie, ups... w grupie. :lol:
Awatar użytkownika
nifredil
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 mar 2012, o 23:21

Post »

Kochana, nie zabijaj ;:224 Zobaczysz, będziesz zadowolona i ile razy nie spojrzysz, tak będziesz sobie mówić..ooo dobrze, że Sabina dała mi cynk, zanim najładniejsze wykupili ;:224 co najwyżej jak twój mąż zobaczy rachunki tak mogę dostać ;:27 Fajne odmiany zamówiłaś. Lavon jest przepiękna, a ten zapach...sama zobaczysz ;:108 Boogie woogie zamówiłam jesienią, Nymph też ;:224 Fujian wpakowałam dzisiaj do koszyka, bo ten kolor nie pozwolił mi odejść od klawiatury. Dodatkowo wzięłam: orientalną Playtime, orienpet Corcovado, i dwa rarytasy Kushi Maya (polowałam na nią w tamtym roku) i super napakowaną Mistery Dream (jak ją zobaczyłam tak padłam :shock: ) Więcej grzechów nie pamiętam ;:131 Najważniejsze, że odmianowo jak dotąd się nie zawiodłam, czego nie można powiedzieć o moim ryneczku..cóż, sama wiesz jak jest :roll:
Awatar użytkownika
KLEO1
1000p
1000p
Od: 12 paź 2011, o 08:36
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

O rany!!! Toż to istne szaleństwo liliowe się rozpętało! Jeśli skromnie mogę coś dodać od siebie - moim skromnym zdaniem najładniej wyglądają w kępkach po co najmniej 3 sztuki. Zapach lilii uwielbiam po prostu! Chyba pęknę i też coś zamówię. ;:202 A taka miałam być twarda...... ;:14
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2013, o 17:31
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Aniu zapach ubiegłorocznych lilii, aż do mojej wsi dotarł. :) Moje ulubione kolory, szczególnie piękna kompozycja z dalią. Mam tylko kilka niewyszukanych lilii, ale jestem nimi zachwycona, zapach orientalnych jest zniewalający. Latem jak zakwitną, to spraszaj znajomych i M będzie dumny, że ma taką wspaniałą ogrodniczkę. Mój coraz częściej oprowadza po naszym ogrodzie :;230 i chwali się nim, :shock: a pierwsze miesiące nic na to nie wskazywały, były ważniejsze wydatki, jak na chabazie. ;:14
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 maja 2008, o 19:11

Post »

Aniu szaleństwo zakupowe u Ciebie trwa ;:215 Zaczyna się,ja jak na razie jeszcze nic nie zamówiłam ;:oj
Awatar użytkownika
aneczka1979
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dobra. Jestem słaba. ;:223 Bardzo słaba. ;:223 Moja silna wola nie istnieje. ;:223 Rano obudziłam się i stwierdziłam, że MUSZĘ jeszcze dokupić lilię Mistery Dream. ;:223 Od razu (z rana, o 6.00 odpaliłam laptop)
I teraz gadać mi tu szybko Madziu i Sabinko która wykupiła całe jej zapasy w Lilypolu??? Obrazek
Nie ma jej. Ani jednej. A jeszcze wczoraj pod wieczór było jej tyle. ;:202 Obrazek
No nic. W tym sezonie będę musiała obejść się smakiem ...albo pocieszyć się w clematisach. Obrazek

Aniu -Annes77 czytałam u Ciebie, że nie masz miejsca na nowe nasadzenia. Może jednak masz jeszcze trochę trawnika? Obrazek No bo jak to? Wiosna bez zakupów? ;:oj

Soniu mój też się puszy jak paw jak znajomi chwalą nakłady naszej pracy na działce ale wydawać na chabazie nie ma już zbytniej ochoty. No nic. W takim razie to ja powydaję. ;:215

Kleo ja chciałam sadzić po dwie sztuki w rożnych zakątkach. Mam zamówione tylko dwupaki cebul i jakoś nie widzi mi się sadzić w jednym, wspólnym gronie takich różnorodności.
Ja tam wiedziałam od razu, że nie wytrwasz w postanowieniu, złamiesz się i coś dokupisz. ;:215 Ania -Annes77 też się złamie. ;:215

Sabino tylko przez Ciebie Lavlona zamówiłam. Także ciąży na Tobie teraz spora odpowiedzialność. :lol:
Obawiam się, że Fujian nie jest tak intensywny w swym kolorze jak na tym zdjęciu... zrobiłam małe przeszpiegi w necie...
Boogi mnie zauroczyła od pierwszego wejrzenia. Podoba mi się najbardziej.
A Mistery Dream sprzątnęłaś mi sprzed nosa. Obrazek

Czy ktoś ma lilię NYMPH? Jestem ciekawa tego zapachu? Jak można go opisać?
Awatar użytkownika
nifredil
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aniu, jeszcze wczoraj wieczorem robiłam przeszpiegi co by tu jeszcze utknąć tak do pełnej sumki ;:224 i Mistery dream było dużo..DUŻO, szok że wszystko wykupione :shock: Co do Fujian to jestem skłonna uwierzyć w ten kolor (muszę w niego wierzyć, bo dla niego kupowałam ;:306 ) w ubiegłym roku kupowałam lilię azjatycką Black out i w rzeczywistości była ciemniejsza niż na zdjęciach ;:183 a to się rzadko zdarza..więc wierzę w ich przekłamania aparatu na naszą korzyść :;230 . Aniu, u ciebie jeszcze zakupy clematisowe, a ja już obiecałam eMowi, że będę grzeczna i dam sobie spokój z zakupami ;:224
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aniu jak Ty takie lilie w towarzystwie pokazujesz to trudno przejść obojętnie ;:oj
Jak Ty je pięknie zdobisz ;:167 Przybiegłam Ci powiedzieć,że ja mam NYMPH,ale jak ona pachnie to nie pamiętam.
Jedno jest pewne,że jest cudna ;:333
Awatar użytkownika
aneczka1979
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

No Sabinka no co Ty! Powojnika nie kupisz? ;:224 Włoskiego... niekłopotliwego, śliczniasiego... ;:224
Też byłam zdziwiona brakiem tej lilii, bo widziałam ile wczoraj wieczorem jej było. ;:202 Przebiegle odpaliłam kompa o szóstej, by mi nikt nie wykupił... ;:202

Aniu świetnie, że jest cudna! Bardzo się więc cieszę! ;:138 Ale jak PACHNIE Nymph??? Kto wie?
To kiedy wyruszasz na zakupy? ;:109
Awatar użytkownika
KLEO1
1000p
1000p
Od: 12 paź 2011, o 08:36
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

A ja poległam całkiem bo zamówiłam jeszcze w fuksiahybrida piękne odmiany pelasiek do skrzynek. Zamawiać trzeba już teraz, bo potem wszystko wyprzedane. No i kolejna stówka pękła. ;:182
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aniu no chyba mam jeszcze trochę czasu co? Najgorzej jest jak na giełdę pojadę,tam to dopiero parada roślin ;:oj
Awatar użytkownika
nifredil
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aneczko, kusicielko niedobra dla mojego pożycia małżeńskiego ;:306 ;:306 To nie tak, że w ogóle nie kupię powojników ;:170 zamówiłam 4 szt u Stasi :heja miałam jeszcze zgarnąć wymarzonego Innocenta w E-clem.. i może jakichś jego przyjaciół, ale najnormalniej w świecie nie mam już szans bardziej odchudzić portfela :;230 :;230
Awatar użytkownika
aneczka1979
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Sabina Wy mnie tu wszystkie kusicie. Atakujecie z każdej strony tymi wszystkimi pięknościami i pełnymi koszykami zakupowymi. A co! To jak ja uległam to i Wam znów nie odpuszczę i tak oto koło się zamyka. A sprzedawcy zacierają ręce. :wink:

Aniu i u mnie na niedzielnej giełdzie jest taka parada roślin. I staroci różnorakich. Dobrze, że choć roślinami nie będę już teraz bombardować tylko dopiero za kilka tygodni. :wink:

Oj i ja kiedyś oglądałam u nich pelaśki. Piękne były one, dlatego nie dziwię Ci się Kleo że się skusiłaś. Mieli też szeroką gamę przetaczników, to ich tropem do nich trafiłam. Teraz nawet tam nie zaglądam. O nie!
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”