sprawdź obiektyw,moze wymaga przeczyszczenia bo z ostrością kiepsko.
Spróbuj zrobić dość wyraźne zdjęcie

Te duże liście może i są jesienne,ale pąki wyraźnie pękają.Starałam się zrobić wyraźniejsze zdjęcia,może teraz będzie lepiej widać:mewa pisze:No właśnie na tym zdjęciu mało co widać ale pączki na gałązkach wydają się ok .
sprawdź obiektyw,moze wymaga przeczyszczenia bo z ostrością kiepsko.
Spróbuj zrobić dość wyraźne zdjęcie
W sumie tak, ale żeby wywiało trociny, korę czy zrębki - to naprawdę musiało solidnie dmuchnąć. Może z tego powodu tak się stało że kora leżała na agrotkaninie. U mnie też nieźle wiało, nie wywiało jednaka ani kory, ani starej słomy. Starałem się ją garściami wrzucać między gałązki. Musisz mieć naprawdę niesamowity przeciąg. Może zasadź coś co ograniczy te podmuchy?Ginka pisze:vaster ale violla pisze, że korę jej wywiewa, to trociny lub zrębki wywiewałoby jeszcze bardziej bo są lżejsze. Jeśli decyzja padłaby na korę, to żeby nie wywiewało musiałaby być na to jakaś siatka, jeśli na coś kwitnącego to 'wrzosy'/'wrzośce' lub 'konwalie', z traw ozdobnych 'kostrzewa owcza' , jeśli chcesz mieć z tego kawałka pożytek to możesz próbować z 'żurawiną'.
Chociaż, patrząc na to od strony finansowej (+robocizna), to szybszym i raz a dobrze sposobem byłoby jednak położenie na ten kawałek plandeki, na który by wysypać gruby żwir lub ułożyć większe kamyki aby folii nie podniosło, ewentualnie sam żwir na ziemię (chwasty nie będą miały tam zbytnio szans, a nawet jakby coś urosło to z łatwością się je wyciągnie). Estetycznie i pożytecznie, bo nie trzeba by o ten kawałek dbać jak przy roślinach (nawożenie, pielenie, podlewanie, ew odchwaszczanie), ewentualnie można wyznaczyć ścieżkę większymi płaskimi piaskowcami lub cegłami / płytami betonowymi według gustu.