Różana wieś
- Beaby
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 16 lut 2014, o 13:16
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Różana wieś
Reniu, te orliki tak same od siebie się powiększają obszarowo, czy dosiewasz?
- Beaby
Ok, pytałam bo jakoś mi się wcześniej orliki nie udawały. Ale na tej działce to widzę, że się mają dobrze. Tylko na razie kępki malusie
Niesamowite są te dalie

Niesamowite są te dalie

- Reniak
- Od: 6 cze 2009, o 13:53
Jak chcesz to podesle , bo i tak w tamtym roku pytałam cię czy chcesz kielisznika bluszczowatego , ale zanim się dobralam do odpowiedzi to kielisznika diabli wzięli , ale on co roku wyrasta , więc na pewno uda mi się wysłać , to i orliki jak chcesz to razem .
- Beaby
Za dalie bardzo dziękuję, nie mam ich gdzie zimować. A szkoda takich ładnych okazów - będę je u Ciebie podziwiać.
Kielisznik - nie znam, bardzo mi się podoba, poproszę
A orliki to na razie mam bordowo białe i tego ślicznego, ciemnego od Ciebie. Jakieś zamówiłam, zobaczymy co będzie. Te jasno niebieskie bardzo mi się podobają, a zresztą wszystkie jasne mi się podobają.
Ale zaczekam też na trójklapowego
Derenia płożącego nie okryłam - sprawdzam jego wytrzymałość
. Na razie listeczków nie ma przemarzniętych.
Kielisznik - nie znam, bardzo mi się podoba, poproszę

A orliki to na razie mam bordowo białe i tego ślicznego, ciemnego od Ciebie. Jakieś zamówiłam, zobaczymy co będzie. Te jasno niebieskie bardzo mi się podobają, a zresztą wszystkie jasne mi się podobają.
Ale zaczekam też na trójklapowego

Derenia płożącego nie okryłam - sprawdzam jego wytrzymałość

- Reniak
Ło matko ,przez sekundę zamarłam, ale nie ,ja swój dereń okryłam . A trojklapowy , sorki myślałam że Ci pisałam , ale widać nie
, to już mówię , miałam trzy miejsca gdzie go widziałam , dawno bo dawno , ale on tam zawsze był ,i jak pojechałam to na jednym domu dali nowy tynk , po bluszczu śladu nie ma, (a wyobrazasz sobie ile go musiało być jak go zrywali ), drugi miałam przy prywatnej szkole , i co ? dobudowę zrobili i też go zlikwidowali , i miałam jeszcze jedno miejsce starą kamienicę koło mojej starej działki . I zgadnij ? Nowobogackie mieszkania wykupili ,teren ogrodzili i napisali teren prywatny wstęp wzbroniony . I tym sposobem jesteśmy w czarnej d. Ale ja nie tracę nadzieji i bacznie się rozgladam , i o Tobie też pamiętam .

- ewelkacha88
- Od: 22 maja 2013, o 17:54
Witaj. Ja w planach mam obsadzenie starej stodoły na ścianie północnej winobluszczem. Tylko nie wiem jaka jest różnica miedzy tym trzy a pięcioklapowym . Twoje dalie śliczne. Ja mam tylko białe od babci i zamówiłam na forum kilkanaście sztuk więc zobaczymy co z tego będzie. U Ciebie pięknie i z niecierpliwością czekam na nowy sezon i Twoje piękne okazy. Pozdrawiam 

- Reniak
Ewelinko moim zdaniem ten trojklapowy ładniej wygląda , i lepiej łapie się murów i bardziej przylega , ale pieciolistkowy (taki mam) też jest ładny , jest on dla mnie jednym ze wskaźników przepowiadajacym zimę
Ma granatowe owocki i jak zima będzie łagodna ,to ptaki w ogóle go nie objadają , a na ostrą to już w październiku nic nie ma .Obserwuje to od 7 lat .
Ja też czekam na nowy sezon z niecierpliwością

Ma granatowe owocki i jak zima będzie łagodna ,to ptaki w ogóle go nie objadają , a na ostrą to już w październiku nic nie ma .Obserwuje to od 7 lat .
Ja też czekam na nowy sezon z niecierpliwością

- Agneska
- Od: 1 lis 2015, o 09:20
Reniu, piękny masz ogród. I trochę cienia do odpoczynku, i mnóstwo słońca dla róż i innych piękności. No i busz kwiatowy - to jest to co tygryski lubią najbardziej 

Pozdrawiam
Agneska
Agneska
- karolacha
- Od: 1 cze 2014, o 15:56
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Cudne masz rośliny
Piękne orliki, dalie, róże -cud
A już dereń miodzio--to piękne drzewko a jeszcze kiedy rośnie jako soliter to lepiej wyeksponowany jest--pięknie
A cytryniec ładnie kwitnie? a te owocki jakoś sie przebarwiają ? urosną jeszcze ? Zupełnie nie znam tego krzewu czy drzewka ? Rośnie w ziemi czy donicy ?

- Reniak
Karolino cytryniec to pnącze ,kwiatki drobne ,takie sobie ,posadzony ku zdrowotności
, wszystkie jego części są jadalne , właściwości podobno takie same jak żeńszenia , albo lepsze .pierwszy raz tak zaowocował , a jest u mnie 7 lat , niestety wszystkie owoce opadły z suszy , tak samo jak owocki derenia kousa . Ja mam wodę ze studni , więc przy takiej suszy musiałam ograniczyć podlewanie do roślin na których mi bardziej zależało .

- Reniak
- karolacha
- Od: 1 cze 2014, o 15:56
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Aaaaa, cytrynic to pnącze
no to już wiem