Wielka miłość od maja 2013, czyli działeczka Aneczki. Cz. 2
- Reniak
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 6 cze 2009, o 13:53
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Wielka miłość od maja 2013, czyli działeczka Aneczki. Cz. 2
No tak róże mają przerwę ,jeżówki dają popis ,ale dalie też cudowne , piękne kwiaty pokazujesz .
- ann_30
- Od: 7 mar 2012, o 10:36
I jak tu oprzeć się pokusie kupowania roślin kiedy takie piękności pokazujesz
Chyba najwyższy czas napomknąć mężowi,żeby powoli szykował miejsce pod nową rabatę,tym razem dla jeżówek 

- aneczka1979
- Od: 14 cze 2010, o 21:44
Kleo! Wreszcie jesteś! Dlaczego bywasz tak mało?
Agnieszko, Reniu i Aniu witajcie kochane!
Macie rację, jeżówki są boskie! Jest jeszcze kilka pojedynczych odmian, które chciałabym mieć u siebie. Zaproszę je jesienią albo wiosną. Jeżówki są tak śliczne i całkowicie bezproblemowe, że aż grzech ich nie mieć! ;-)
Agnieszko, Reniu i Aniu witajcie kochane!
Macie rację, jeżówki są boskie! Jest jeszcze kilka pojedynczych odmian, które chciałabym mieć u siebie. Zaproszę je jesienią albo wiosną. Jeżówki są tak śliczne i całkowicie bezproblemowe, że aż grzech ich nie mieć! ;-)
Aniu - jestem strasznie zaganiana, troszkę wyjeżdżam, jak tylko mi się udaje. Pogoda mocno wakacyjna, więc czmycham kiedy się da. Trochę też imprezuję, ogród lekko zaniedbuję, ale jak przy takiej pogodzie nie polegiwać nad wodą? W ten weekend może też uda mi się wyskoczyć na Mazury, albo chociaż na termy w Uniejowie. Wspaniała jest ta pora roku, wreszcie ciepłe wieczory, wszystko kwitnie na potęgę, no i jeszcze perspektywa urlopu.
Aneczko!
Nie przesadziłam clematiska i to był błąd. Teraz już jestem pewna,że coś jest nie tak z tym miejscem.
Liliowce Chorują a rosnąca obok lilia też umiera. Pąki i liście jej zwisają. Kwita sie otworzył i wisi smętnie. W głowę zachodzę o co tu chodzi. Metr dslej rośliny rosną jak szalone.Tujkę podsypywałm wiosną nawozem do iglaków. Może to nawóż zaszkodził clematisowi? Jutro w takim razie przesadzę go do donicy ze świeżą ziemią a potem znajdę mu miejsce.
Nie przesadziłam clematiska i to był błąd. Teraz już jestem pewna,że coś jest nie tak z tym miejscem.
Liliowce Chorują a rosnąca obok lilia też umiera. Pąki i liście jej zwisają. Kwita sie otworzył i wisi smętnie. W głowę zachodzę o co tu chodzi. Metr dslej rośliny rosną jak szalone.Tujkę podsypywałm wiosną nawozem do iglaków. Może to nawóż zaszkodził clematisowi? Jutro w takim razie przesadzę go do donicy ze świeżą ziemią a potem znajdę mu miejsce.
Szkoda tylko, że na prawdę ładne i oryginalne odmiany jeżówek są takie drogie 

-
- Od: 12 kwie 2012, o 18:56
No to prawda, ceny oryginalnych jeżówek są spore.
Nie wiem jak ja ten twój wątek oglądam, że dopiero dzisiaj zobaczyłam piękności z poprzedniej strony
No jeżówka robi wrażenia a na jakiej stronie zamawiałaś Bylinowy raj?
Mieczyki też super moje dopiero sie rozwijają także niedługo będę się chwaliła

No jeżówka robi wrażenia a na jakiej stronie zamawiałaś Bylinowy raj?
Mieczyki też super moje dopiero sie rozwijają także niedługo będę się chwaliła

- aneczka1979
Dziewczyny ale fakt jest jeden -jeżówki są przecudnej urody.Jak dla mnie szczególnie te pojedyncze, z koszyczkiem.
Anitko to są dwie sadzonki Mama Mia, kupione u lokalnego sprzedawcy.
Ale upał... ufff... żar leje się z nieba. A od jutra ma być jeszcze gorzej...
Codziennie podlewam rabaty, bo sucho niemiłosiernie. A na deszcz się nawet nie zapowiada.

Anitko to są dwie sadzonki Mama Mia, kupione u lokalnego sprzedawcy.

Ale upał... ufff... żar leje się z nieba. A od jutra ma być jeszcze gorzej...
Codziennie podlewam rabaty, bo sucho niemiłosiernie. A na deszcz się nawet nie zapowiada.

U mnie na deszcz też się nie zapowiada ja wczoraj to dopiero deszcz sobie zrobiłam zostawiałam na całą noc włączonego węża dobrze, że wcześniej wstałam i się zorientowałam że coś jest nie tak 

- kogra
- Przyjaciel Forum
- Od: 30 maja 2007, o 18:02
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
A mój przetacznik Christa okazał się zwyczajnym niebieskim.
Cóż, też będzie miał swoje 5 minut, chociaż nie lubię takich niespodzianek.
U mnie też gorąco i sucho zaczyna się znowu robić.
Latanie z konewkami mam jak w banku.

Cóż, też będzie miał swoje 5 minut, chociaż nie lubię takich niespodzianek.
U mnie też gorąco i sucho zaczyna się znowu robić.
Latanie z konewkami mam jak w banku.

Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
- aneczka1979
Grażynko na przyszłość polecam zakupy w "Bylinowym..." tam nie ma mowy o takich niespodziankach.
Anitko czytałam o tym wężu. Nieźle. W tym wieku skleroza?
U nas sucho jak na pustyni. A ma być jeszcze gorzej. Jutro chyba wszyscy będziemy się cisnąć w basenie. A zważywszy, że mamy gości to może być ciekawie...
Anitko czytałam o tym wężu. Nieźle. W tym wieku skleroza?

U nas sucho jak na pustyni. A ma być jeszcze gorzej. Jutro chyba wszyscy będziemy się cisnąć w basenie. A zważywszy, że mamy gości to może być ciekawie...

Oj tam, najwyżej będziecie się moczyć na zmianę. Nastawicie budzik i będzie odmierzał czas kąpieli 

Nie wiem Aniu jak to się stało zmęczona już byłam i dlatego, moja siostra ona to dopiero ma sklerozę, śmieje się, że nie długo zapomni drogę do domu
Ja jedynie mogłabym się popluskać w stawie ale to raczej wątpliwa przyjemność chociaż Karmel jest zachwycony.

Aniu, mam dla Ciebie bojowe zadanie. Chcę przytwierdzić do płotu w równych odstępach 3 kratki, takie typowe w kształcie trójkąta, ty chyba też takie gdzieś masz. I na każdym puścić po 2 powojniki, żeby zazębiały się kwitnieniem. Przed nimi rosłyby lilie i rozchodniki, pomiędzy nimi floksy. Kolory mogą być niebieskości, fiotety, czy cuś. Jakiś włoski busz....Please
pomóż mi coś wybrać.
Upatrzyłam już Mikelite i jakiś różowy z kwiatkami dzwoneczkami, ale nazwa wyparowała.
Miejsce od rana słoneczne, po południu słońce miałyby od tyłu, nogi przykryte tujami sąsiada, więc ziemia nie jest sucha.
Kratki kupię w tym roku, czy powojniki powinnam już kupić teraz, czy na wiosnę? Mam na razie jeden Viola, który pięknie kwitł, ale w innym miejscu.

Upatrzyłam już Mikelite i jakiś różowy z kwiatkami dzwoneczkami, ale nazwa wyparowała.
Miejsce od rana słoneczne, po południu słońce miałyby od tyłu, nogi przykryte tujami sąsiada, więc ziemia nie jest sucha.
Kratki kupię w tym roku, czy powojniki powinnam już kupić teraz, czy na wiosnę? Mam na razie jeden Viola, który pięknie kwitł, ale w innym miejscu.
Ania
Działeczka-marzenia się spełniają
Ziemia nie należy do nas, my tylko wypożyczamy ją od naszych dzieci...
Działeczka-marzenia się spełniają
Ziemia nie należy do nas, my tylko wypożyczamy ją od naszych dzieci...