Kwiatki prawie wszystkie
-
JagiS
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 8 kwie 2012, o 14:10
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Kwiatki prawie wszystkie
Dzięki, Dobrodziejko
. Piękne
Jagoda
-
MaGorzatka
- Konto usunięte na prośbę.
- Od: 20 sty 2011, o 17:43
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Irminko - to jest to, czego mi trzeba i to nie tylko te ostatnie fotki, ale cała seria Twoich kwietnych zdjęć wspomnieniowych, które ostatnio pokazujesz 
- badzia

- Od: 1 lip 2011, o 19:41
- Kontakt:
Witaj Irminko. Bajecznie kolorowo u Ciebie niemal przez okrągły rok. Dalia Bishop z 19 strony jest jednoroczna? Jeśli tak to czy zbierałaś nasiona?
- Maska

- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Ach te Twoje bodziszki
Irminko wspaniałych ŚWIĄT
Irminko wspaniałych ŚWIĄT
- kogra
- Przyjaciel Forum

- Od: 30 maja 2007, o 18:02
Bodziszki zawsze mi się podobają.
Też mam kilka i cieszę się z ich kwitnienia, bo są bardzo ładne.
Miłego świętowania Irminko.
Też mam kilka i cieszę się z ich kwitnienia, bo są bardzo ładne.
Miłego świętowania Irminko.
Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
- takasobie

- Od: 1 mar 2009, o 22:32
Jak miło się patrzy na Twoje letnie łany! Aż mam wyrzuty sumienia, ze częściej nie zaglądam, a warto! Właśnie na wątku do rozpoznawania róż natknęłam się na Twoją Julię Renaissance. Jest piękna i zdrowa więc zastanawiam się, żeby za nią się nie rozejrzeć, a że coraz bliżej wiosna więc zaczynam planować zakupy na wiosnę 
Miłka
Aktualny wątek: Taki - sobie ogród cz.6
- klarysa

- Od: 11 mar 2011, o 17:29
A ja mam trochę tych bodziszkowych błękitów od ciebie u siebie 
Justyna
Moje wątki W rozczochranym..., aktualna cz. 7 http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 58&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
Moje "wyczyny'...
Za miedzą...i troszkę dalej.
Moje wątki W rozczochranym..., aktualna cz. 7 http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 58&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
Moje "wyczyny'...
- irminka

- Od: 7 lut 2010, o 19:08
Dziękuję za życzenia 
Jago, Małgosiu, Masko, Grażynko
Miłko, czy to oznacza, że siedzisz teraz w różach? Ale nie porzucasz dalii? Ta Julia (jeżeli jest Julią) to cuuuudna jest i zdrowa.Klasycznie piękna. Nie widziałam jej jeszcze nigdy na forum i trudno znaleźć ją w sieci.Trochę zagadka...
Badzio, ta dalia wyrosła z karpy
Justynko, brakowało mi Ciebie z tym uroczym awatarkiem
Święta upływają spokojnie. Co prawda bez prezentów... W tym roku wpadłam na genialny pomysł, że na święta kupimy sobie książki. Miało być bez telewizji i komputera. Wybraliśmy nowości, jedną noblistkę, coś o brzydocie naszej architektury, coś historycznego i kilka ciekawych rzeczy z kosza książek niechcianych i przecenionych na 5, 90. Było dużo i ciężko, więc zostawiliśmy torbę, by ją później odebrać. Wróciliśmy do domu, zamierzałam ułożyć stosik i trochę porozkoszować się możliwościami wyboru. Wyciągnęłam pierwszą książkę, to był słownik polsko-angielski, następną, słownik polsko-angielski...i tak doliczyłam się trzynastu identycznych słowników! Rozkojarzony młody człowiek w księgarni wydał nam cudze zakupy
Myślę, że to nie mogło się udać. Chciałam chyba przywołać stan z dzieciństwa, 'absolutnej szczęśliwości', kiedy na gwiazdkę dostałam od Taty dużo książek i pomarańczy, wtedy niedostępnych i niewyobrażalnie pachnących. Cudowne to były czasy...
Jesteśmy nadal w maju

Czosnek niedźwiedzi, tak rozrósł się, że już będzie można przygotowywać z niego pesto

Jago, Małgosiu, Masko, Grażynko
Miłko, czy to oznacza, że siedzisz teraz w różach? Ale nie porzucasz dalii? Ta Julia (jeżeli jest Julią) to cuuuudna jest i zdrowa.Klasycznie piękna. Nie widziałam jej jeszcze nigdy na forum i trudno znaleźć ją w sieci.Trochę zagadka...
Badzio, ta dalia wyrosła z karpy
Justynko, brakowało mi Ciebie z tym uroczym awatarkiem
Święta upływają spokojnie. Co prawda bez prezentów... W tym roku wpadłam na genialny pomysł, że na święta kupimy sobie książki. Miało być bez telewizji i komputera. Wybraliśmy nowości, jedną noblistkę, coś o brzydocie naszej architektury, coś historycznego i kilka ciekawych rzeczy z kosza książek niechcianych i przecenionych na 5, 90. Było dużo i ciężko, więc zostawiliśmy torbę, by ją później odebrać. Wróciliśmy do domu, zamierzałam ułożyć stosik i trochę porozkoszować się możliwościami wyboru. Wyciągnęłam pierwszą książkę, to był słownik polsko-angielski, następną, słownik polsko-angielski...i tak doliczyłam się trzynastu identycznych słowników! Rozkojarzony młody człowiek w księgarni wydał nam cudze zakupy
Myślę, że to nie mogło się udać. Chciałam chyba przywołać stan z dzieciństwa, 'absolutnej szczęśliwości', kiedy na gwiazdkę dostałam od Taty dużo książek i pomarańczy, wtedy niedostępnych i niewyobrażalnie pachnących. Cudowne to były czasy...
Jesteśmy nadal w maju

Czosnek niedźwiedzi, tak rozrósł się, że już będzie można przygotowywać z niego pesto

- kogra
- Przyjaciel Forum

- Od: 30 maja 2007, o 18:02
O tak, czosnek niedżwiedzi jest bardzo smaczny.
Nie tylko w pesto, ale z serem jako zielenina do kanapek, zasmażany jak szpinak, jako dodatek do farszu, składnik zupy i pod wieloma innymi postaciami.
Może być mrożony, bez uszczerbku dla smaku.
Bazuję na nim każdej wiosny.
Nie tylko w pesto, ale z serem jako zielenina do kanapek, zasmażany jak szpinak, jako dodatek do farszu, składnik zupy i pod wieloma innymi postaciami.
Może być mrożony, bez uszczerbku dla smaku.
Bazuję na nim każdej wiosny.
Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
- irminka

- takasobie

- Od: 1 mar 2009, o 22:32
Wiesz, u mnie dalie to królowe, róże to ich świta 
Mam 27 odmian róż. 2-3 jeszcze do kupienia, a jak płot postawię pewnie jeszcze kilka (np na obrośnięcie śmietnikowego zakątka)
Dalii planuję mieć w tym roku ok 100 odmian więc w przewadze
Twoja róża już mi się śni. Trzeba jeszcze poszperać i upewnić się, czy to ona i zaprząc Małgosię Deirde, żeby pomogła ją wyszukać w szkółkach.
Mam 27 odmian róż. 2-3 jeszcze do kupienia, a jak płot postawię pewnie jeszcze kilka (np na obrośnięcie śmietnikowego zakątka)
Dalii planuję mieć w tym roku ok 100 odmian więc w przewadze
Miłka
- irminka

- Maska

- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Kontakt:
Irminko jak nazywa się ślicznota z ostatniego zdjęcia, jeżeli już pisałaś to wybacz
Śliczny różanecznik taki jajeczny
To święta bez telewizji, komputera....i książek
Czosnek niedźwiedzi tak jak Grażynka kroję drobno i dodają do białego sera w zimie albo do jajecznicy. Mam dwie kępki, a chcę mieć cały łan!
Śliczny różanecznik taki jajeczny
To święta bez telewizji, komputera....i książek
Czosnek niedźwiedzi tak jak Grażynka kroję drobno i dodają do białego sera w zimie albo do jajecznicy. Mam dwie kępki, a chcę mieć cały łan!
- irminka

Masko, w wątku identyfikacyjnym została rozpoznana jako Julia Renaissance, ale niedawno w sieci pokazana została inaczej wygladająca róża o tym właśnie imieniu. Tak że już sama nie wiem...
Tu po deszczu, ale i tak trzyma się dobrze.
Czosnek niedźwiedzi potrzebuje chociaż trzech lat, by zaczął być widoczny

Umiaru mi brak
Tu po deszczu, ale i tak trzyma się dobrze.
Czosnek niedźwiedzi potrzebuje chociaż trzech lat, by zaczął być widoczny

Umiaru mi brak