Aniu u mnie temp. dodatnia (3 st.) ale śnieg dalej się nie topi, może dlatego że trochę wieje wiatr i temperatura odczuwalna pewnie jest niższa.. Niech ta kołdeka ze śniegu trochę poleży, nasze roślinki bezpieczne..... zapowiadają w przyszłym tygodniu niższe temp.
Dziękuję w imieniu piwonii
Małgosiu powiem tak..trochę się czaję bo...zrobiłam w zeszłym roku nową rabatę, poprzesadzam swoje rośliny na miejsca docelowe po tym jak przeniosłam rośliny Moni na jej działkę. Nie wiem jaki uzyskam efekt tych moich nasadzeń...wiem tylko tyle...posadziłam tam sporo roślin i jeżeli wszystkie dobrze przezimują to nie musiałabym już tam dosadzać nic nowego. Zobaczę również jak mi się rozrosną i zakwitną rośliny kupione w ciągu całego zeszłorocznego sezonu i może dopiero kupię coś na jesieni
Ale to i tak nie powstrzymuje mnie przed oglądaniem różnych ofert roślinnych....
No wydatki masz spore ale coś mi się widzi że i tak coś kupisz

My zielonozakręceni tak mamy...wysupłamy ostatni grosik żeby coś kupić nowego
A późniejsze samopoczucie z zakupu...bezcenne.....
Marzenko no właśnie...tylko tak sobie powtarzamy, a skutki tego powtarzania znamy
Ale mnie się rymnęło..
Chryzantemki kupiłam w zeszłym roku, zobaczymy jak przezimują...ale szukam w ofertach czegoś co mogę posadzić za kompostownikiem i go trochę zasłonić. Na razie mój wybór padł na trawki...szukam takich do wys. ok. 1m. lekko przewieszających się...może coś podpowiesz?
Lucynko u mnie na plusie ale wieje wiatr i masz rację jest ślisko...ja nie wychodziłam dzisiaj na dwór ale dzwoniła Monia i mówiła że Kropce na spacerze łapki się rozjechały na ubitym śniegu.......czyli ślisko