Effkowe pole III
- E@K66
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 7 gru 2008, o 11:54
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Effkowe pole III
Bardzo chętnie go zobaczę 
-
swistak
- 200p

- Od: 22 maja 2013, o 20:58
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Ale tak jak pisałem bo teraz tam się nic nie dzieje,piotr
- E@K66

To wiadomo na wiosnę 
-
Marzenka79
- 1000p

- Od: 27 lis 2011, o 22:54
Cześć dziewczynko
Co u Ciebie? Też odliczasz dni do wiosny? Jakieś nowe plany?Czekam na koniec stycznia żeby coś zacząć działać bo już mnie skręca 
- E@K66

Cześć Marzenko ,dokladnie tak jak ty odliczam dni i strasznie mi sie to ciągnie.
Wstałam dziś rano ,kawusia potem plecak na plecy i na działeczkę.W Premyślu pięknie świeci słonko i jest 8 stopni na plusie.
Idąc , nie moglam uwierzyć jak przyroda galopuje ,ciepło powoduje pękaniu pąków......

Dalej pigwa zakwitla

Co będzie dalej aż strach pomyśleć ,bo nie wierzę ,że tak bedzie do wiosny.

Wstałam dziś rano ,kawusia potem plecak na plecy i na działeczkę.W Premyślu pięknie świeci słonko i jest 8 stopni na plusie.
Idąc , nie moglam uwierzyć jak przyroda galopuje ,ciepło powoduje pękaniu pąków......
Dalej pigwa zakwitla
Co będzie dalej aż strach pomyśleć ,bo nie wierzę ,że tak bedzie do wiosny.
-
Marzenka79
- 1000p

Ewunia mozna spokojnie-patrząc na Twoje zdjęcia uwierzyć,że to Wiosna...Niestety...widok za oknem i kalendarz sprowadzają na ziemię...
-
tade k
- Przyjaciel Forum - Ś.P.

- Od: 5 lis 2010, o 20:56
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Effcia , już nie obiecuję
Czy Ty przypadkiem nie chuchałaś na termometr
Choć i u mnie 4 na plusie było. Co o za ogród , napiszcie coś więcej.
Czy Ty przypadkiem nie chuchałaś na termometr
-
swistak
- 200p

- Od: 22 maja 2013, o 20:58
Ja już nawet nie chodzę i nie oglądam co kwitnie,a co puszcza pąki,ja już liczę straty jeśli przyjdzie zima,pocieszam się tylko że to wszystko można odtworzyć,pozdrawiam piotr
- fiskomp

- Od: 1 wrz 2010, o 21:22
Ewciu masz super trawy na fotce co to gatunek.E@K66 pisze:
Napisz jak masz miskanty i inne trawy skoro u Ciebie tak ładnie zimują tu i u mnie na rzeszowszczyznie ładnie by zimowały. Ja mam kostrzewy, stipę koński ogon i parę turzyc, piórkówkę i proso rózgowate - to ostatnie pierwszy sezon zimowy.
- E@K66

Witaj Basiu
Widzę że mam do czynienia z miłośniczką traw i bardzo sie z tego cieszę.Na fotce to właśnie Koński ogon.Do tej pory zabezpieczałam je przed zimą , a raczej przed zamakaniem , bo tego one nie lubią,matami słomianymi.W tym roku odpuściłam bo maty sie zniszczyły i mam nadzieje że przeżyją
Mam te wszystkie gstunki traw u siebie i zimują bez problemów,jedynie ten Konski ogon przykrywałam.Z miskantów mam Variegatus,Graclimus, Silver spider,Silberfeder,Rotsilber,Zebrinus,Giganteus i Goliath wszystkie mają sie dobrze i pięknie rozrastają.Na mojej działce jest gliniasta ziemia a tę one lubia.
Basiu sadz miskanty ,będziesz zadowolona.
Widzę że mam do czynienia z miłośniczką traw i bardzo sie z tego cieszę.Na fotce to właśnie Koński ogon.Do tej pory zabezpieczałam je przed zimą , a raczej przed zamakaniem , bo tego one nie lubią,matami słomianymi.W tym roku odpuściłam bo maty sie zniszczyły i mam nadzieje że przeżyją
Mam te wszystkie gstunki traw u siebie i zimują bez problemów,jedynie ten Konski ogon przykrywałam.Z miskantów mam Variegatus,Graclimus, Silver spider,Silberfeder,Rotsilber,Zebrinus,Giganteus i Goliath wszystkie mają sie dobrze i pięknie rozrastają.Na mojej działce jest gliniasta ziemia a tę one lubia.
Basiu sadz miskanty ,będziesz zadowolona.
- fiskomp

- Od: 1 wrz 2010, o 21:22
O widzisz to fachowa porada bo i umnie jest ziemia gliniasta (raczej kwaśna, bo wrzosy mają się świetnie). Stipę koński ogon mam od pażdziernika już przyciętą dlatego nie wiedzialm jak ona kwitnie. W szkólce pani mnie zapewniała, że zimuje doskonale? Ale skoro Ty okrywasz to i ja bedę.
Na dziś to nie mam nic okryte, ale jak tu nakrywać skoro wczoraj było u nas ponad 10 stopni i świeciło słonko
Bez wyglada jak by miał się rozwijać, a jabłonki jutro będę malować wapnem żeby nie nagrzewaly im się pnie bo też wystartują i znów nie będzie jabłek.
Na dziś to nie mam nic okryte, ale jak tu nakrywać skoro wczoraj było u nas ponad 10 stopni i świeciło słonko
Bez wyglada jak by miał się rozwijać, a jabłonki jutro będę malować wapnem żeby nie nagrzewaly im się pnie bo też wystartują i znów nie będzie jabłek.
- E@K66

No to pracowite dni cie czekają ,masz rację dbaj o drzewka owocowe.Co do końskiego ogona mam nadzieje że mojemu nic sie nie stanie , mam te sadzonki juz 4 rok ,są dobrze ukorzenione , ale ty swoje przykryj ale jeszcze nie teraz tylko przy prognozie mrozów.
-
Marzenka79
- 1000p

Ewunia a jakie traffki poradzisz na piaszczyste gleby?Ja w sumie to jestem w stanie załatwić sobie gliniastą ziemię i uszykować im stanowiska.Oj jak mnie się u Ciebie podoba 
- Galicjanka
- 100p

- Od: 16 wrz 2013, o 14:11
A dzisiaj i nas wyjątkowo obrzydliwie- pada i wieje. Jak nam to zamarznie to strach się bać
Pierwszy raz słyszę o tym ogrodzie średniowiecznym, jeśli można ja też się zapiszę na wycieczkę poznawczą. Wyobrażam sobie że jest tam dużo ziół jak w ogrodach klasztornych.
Oj nie mogę się już doczekać widoku ogrodu Effci wiosną, jak wszystko garnie się do słońca. BYLE DO WIOSNY
Pierwszy raz słyszę o tym ogrodzie średniowiecznym, jeśli można ja też się zapiszę na wycieczkę poznawczą. Wyobrażam sobie że jest tam dużo ziół jak w ogrodach klasztornych.
Oj nie mogę się już doczekać widoku ogrodu Effci wiosną, jak wszystko garnie się do słońca. BYLE DO WIOSNY
Pozdrawiam Gosia
-
Marzenka79
- 1000p

U mnie leci z nieba takie cuś co kłuje w twarz