Ela, rudbekia i jeżówka są ze sobą spokrewnione lecz należą do różnych rodzajów roślin.
Azyl Elki cz. 2
- ewunia7
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 1 lis 2012, o 15:31
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Azyl Elki cz. 2
Ela, rudbekia i jeżówka są ze sobą spokrewnione lecz należą do różnych rodzajów roślin.
Elu co tam u Ciebie się dzieje
iż tak mało Cie na Forum
iż tak mało Cie na Forum
Mędrzec potrafi uczyć się nawet od Głupca. Głupiec nie uczy się nigdy.
- abcd
- 1000p

- Od: 15 kwie 2010, o 11:12
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- Kontakt:
Ewuniu przyjęłam do wiadomości
Reniu jakaś taka zimowa apatia mnie chyba dopadła , a może podświadomie nie zaglądam tak często na forum żeby mnie tak tęskno za ogródkiem nie było . Zajęłam się szyciem i jakoś czas leci
. No i bronię się przed chciejstwami
ale nasionka zamówiłam i mam już w domku
Szukałam nasion begonii wiecznie kwitnących ale wszędzie są już niedostępne .
Reniu jakaś taka zimowa apatia mnie chyba dopadła , a może podświadomie nie zaglądam tak często na forum żeby mnie tak tęskno za ogródkiem nie było . Zajęłam się szyciem i jakoś czas leci
- bwoj54

- Od: 8 wrz 2012, o 08:28
Elu!...i ja przyszłam przywitać się...i zobaczyć co u Ciebie dzieje się?
Ja swój ogród "przemierzam" niemal codziennie ...w ramach rekreacji,dotlenienia.. "podglądania" roślin , planowania.
Wieczorami buszuję po sklepach internetowych...ale już muszę przystopować. Zamówiłam 15 róż, około 20 chryzantem...sporo nasion...a jeszcze skuszę się na hortensje i trawy. To jest obłęd...maniactwo! Pozdrawiam serdecznie
Ja swój ogród "przemierzam" niemal codziennie ...w ramach rekreacji,dotlenienia.. "podglądania" roślin , planowania.
Wieczorami buszuję po sklepach internetowych...ale już muszę przystopować. Zamówiłam 15 róż, około 20 chryzantem...sporo nasion...a jeszcze skuszę się na hortensje i trawy. To jest obłęd...maniactwo! Pozdrawiam serdecznie
"Ogród jest nie tylko rozkoszą dla oka, ale i ukojeniem dla duszy "(...) Pozdrawiam! Bogusia
Mój ogród na fotografii cz.10 Moje wątki
Mój ogród na fotografii cz.10 Moje wątki
- abcd
- 1000p

- Kontakt:
Bogusiu właśnie to maniactwo staram się trzymać na wodzy
A u Ciebie lista zamówień imponująca .
W tym roku chcę postawić na rośliny w donicach . Mam kawałek podwórka które jest wybetonowane , za ciekawie to nie wygląda i chcę tam wprowadzić ogrodowy klimat . Pacioreczniki , heliotropy , dalie , agapant afrykański i to wszystko w donicach . Najlepiej by było gdyby były to donice gliniane ale ich koszt chyba mnie przerasta . Więc na wiosnę mam plan zabrać się za znaną nam produkcję doniczek
Dołożę sobie pracy z podlewaniem ale co tam , spróbuję
W tym roku chcę postawić na rośliny w donicach . Mam kawałek podwórka które jest wybetonowane , za ciekawie to nie wygląda i chcę tam wprowadzić ogrodowy klimat . Pacioreczniki , heliotropy , dalie , agapant afrykański i to wszystko w donicach . Najlepiej by było gdyby były to donice gliniane ale ich koszt chyba mnie przerasta . Więc na wiosnę mam plan zabrać się za znaną nam produkcję doniczek
Dołożę sobie pracy z podlewaniem ale co tam , spróbuję
- Mariolcia1962
- 1000p

- Od: 25 wrz 2013, o 18:43
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
[]Elu[/b] Pozdrowionka
. Fajnie ,że wiosna coraz bliżej .Plany masz na wiosnę widzę , ale te doniczki gliniane ,to rzeczywiście wydatek ,ja też zrezygnowałam i kupiłam drewniane . 
Mój ogród na wsi
Pozdrawiam Mariola
Pozdrawiam Mariola
Ja też chyba sobie jakieś nasionka zafunduje dla odmiany
coś mi się zdaje że w tym roku to tylko na nie mnie będzie stać
coś mi się zdaje że w tym roku to tylko na nie mnie będzie stać
-
e-babcia

- Od: 31 paź 2011, o 16:34
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Elu- tak długo Cię nie było.Marzyłaś o wiośnie
a u mnie dziś było naprawde wiosennie.
Pozdrawiam
Pozdrawiam
- abcd
- 1000p

- Kontakt:
Dziewczyny jestem , jestem
Mariolu doniczki postaram zrobić sobie sama , w zeszłym roku jakoś mi się udało . Zagospodaruję stare wiadra , tym razem zostawię je w naturalnym kolorze cementu i kwiatki będą miały w czym rosnąć
Geniu a kto z nas nie marzy o wiośnie
mam nadzieję że w tym roku zima nie przeciągnie się do kwietnia
Reniu myślę że nasze ogrody nie ucierpią jeśli w tym roku nie dokupimy nowych sadzonek . I tak ledwo co się już w nich mieści
. A kwiaty jednoroczne wprowadzają tyle koloru i jest ich tyle odmian że człek ma problem z wyborem
Dzisiaj wsiałam heliotrop i wschodzi mi już trawa - ostnica piórkowata .
Trochę się martwię bo śnieg miejscami już stopniał w ogrodzie a nocami mrozy do -10 stopni . Żeby nie wymarzły te bardziej wrażliwe kwiatuszki .
Mariolu doniczki postaram zrobić sobie sama , w zeszłym roku jakoś mi się udało . Zagospodaruję stare wiadra , tym razem zostawię je w naturalnym kolorze cementu i kwiatki będą miały w czym rosnąć
Geniu a kto z nas nie marzy o wiośnie
Reniu myślę że nasze ogrody nie ucierpią jeśli w tym roku nie dokupimy nowych sadzonek . I tak ledwo co się już w nich mieści
Dzisiaj wsiałam heliotrop i wschodzi mi już trawa - ostnica piórkowata .
Trochę się martwię bo śnieg miejscami już stopniał w ogrodzie a nocami mrozy do -10 stopni . Żeby nie wymarzły te bardziej wrażliwe kwiatuszki .
-
iga23

- Od: 1 paź 2008, o 20:26
- Kontakt:
Elu, -10 to u nas nie tak dużo, nie ma się co martwić, na mój nos to koniec dużych mrozów. Idzie wiosna coraz szybciej. 
- Mariolcia1962
- 1000p

- Od: 25 wrz 2013, o 18:43
Elu byłam na działce i powiem ,że też boję się o te mrozy nocne. Sporo roślinek już do słoneczka się garnie , ale Iga pisze, że wiosna , to ja chcę w to wierzyć . 
Mój ogród na wsi
Pozdrawiam Mariola
Pozdrawiam Mariola
- abcd
- 1000p

- Kontakt:
No to czekamy na tą wiosnę
Może faktycznie nie ma co się denerwować że kwiaty wymarzną w końcu ten mróz -10 krótko trzyma w nocy . Rano szybko się ociepla .
Elunia no może i już ta wiosna ale czy nie za szybko
a jak w marcu przyjdzie jakieś mrozowisko to co wtedy
a jak w marcu przyjdzie jakieś mrozowisko to co wtedy
- abcd
- 1000p

- Kontakt:
Oj Reniu , oby natura oszczędziła nasze roślinki . Ale i tak może się zdarzyć to jest akurat nieprzewidywalne
i nie mamy na to wpływu .
No właśnie jakoś nie umiem entuzjastycznie witać tego słoneczka