Ogródek Gosi cz. 10

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Rewi
1000p
1000p
Od: 17 lip 2012, o 11:50
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kontakt:

Re: Ogródek Gosi cz. 10

Post »

Margo2 :wit
witaj niedzielnie systematycznie Cię podglądam, a nawet nie mam czasu się wpisać ;:173
Zapraszam serdecznie służę pomocą, pozdrawiam Ewa! ;)
Pomysł na ogród-projekty do wykorzystania!,
Ogród rewii cz.III !
Awatar użytkownika
jolcia1212
500p
500p
Od: 8 gru 2009, o 21:45
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

:wit Gosiu
Czekam na zdjęcia rododendrona. Jest taki pięny i dorodny. Gosiu jaki to kolor?
Awatar użytkownika
Helen
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sie 2010, o 19:47

Post »

Rh już zapewne zakwitł, Gosia pokazuj fotki :D
Jutro to niespodzianka, wczoraj to już historia, a dzisiaj to wielki dar.

Ogród Helen cz.1,cz.2.
Awatar użytkownika
Helios
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 cze 2010, o 18:56

Post »

;:3
Zdecydowanie wolę czytać i oglądać, niż pisać. :oops: Twój ogród naprawdę robi wrażenie. Do wielu roślin jeszcze nie dorosłam. :lol:
Największe wrażenie zrobiły na mnie zakupione przez Ciebie trawy. Rzadko się zdarza otrzymać takie super rośliny. ;:215
Gdzie kwitnie kwiat - musi być wiosna, a gdzie jest wiosna - wszystko wkrótce zakwitnie (Friedrich Rückert)
Ogród Heleny Ogród Heleny cz.2
Ogród Heleny cz.3
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

Przepraszam, że nie odwiedzam Was w Waszych ogrodach, ale nie wyrabiam czasowo. Cały czas cos mi wypada.

Kasiu
, ja robiłam oprysk karate, dzisiaj ponownie. Zobaczymy. jeśli nie zadziała kupię albo confidor, albo mopsilan, bo on działa systemowo.

Martuś, właśnie o to mi chodziło. Chciałam, żeby przez cały sezon coś kwitło. Dlatego trzeba było napchac. Żałuję tylko, że jak robiłam tylną rabatę nie wiedziałam w ogóle nic na temat roslin i nagle z dużych krzaków przeszłam na malutkie bylinki. Teraz nie potrafię z tego wyjść, bo mi szkoda wyrzucac.

Małgosiu, na kalinie i na jasminowcu nie mam na razie mszyć. Niewielkie ilości pojawiły się na różach. Ale je można spokojnie zwalczyć ręcznie. Robię oprysk tylko ze względu na bruzdownicę i skoczka. A nawet przede wszystkim ze wszględu na skoczka.

Beatko, comfidor zadziała na skoczki? Czytałam coś o mopsilanie. Bruzdownica to pikuś, Mam tylko jedną różę która kwitnie jeden raz. Reszta zakwitnie z opóźnieniem najwyżej. Dlatego zwalczam ją ręcznie. Najgorsza plaga to skoczki.Muszę jutro kupić oprysk.

Asiu, czy obydwie walczymy bezskutecznie. A może trzeba zastosować środek polecony przez dziewczyny?

Ewo, cieszę się, że zaglądasz do mnie, bo ja w ogóle ostatnio nie mam na to czasu. Mam olbrzymie zaległości.

Jolu, Helenko, rh zakwitł. Zaraz wstawię zdjęcia. Kolor ma pomiędzy żółtym, a cytrynowym.

Helenko, ja lubię pisać, ale nie mam czasu w ogóle na zaglądanie. W tym roku to jakiś koszmar. Z niczym się nie wyrabiam. Co to znaczy, że nie dorosłaś do roślin? Nie chcessz ich jeszcze mieć?
Trawy naprawdę są bardzo ładne. Teraz niestety męczą się w doniczkach, bo nie mam czasu na ich wsadzenie. A po drugie nie mam koncepcji co do niektórych, bo też nie mam czasu pomysleć, gdzie je wcisnąc

A to moje rh

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

A to mój tegoroczny nabytek
Obrazek

Obrazek

Powoli zaczynają ruszać moje najstarsze egzemplarze
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Pierwsza azalia
Obrazek

Obrazek

I to też nowy nabytek
Obrazek

Kalina już przekwitła, szkoda, bo zapach był nieziemski
Obrazek

Obrazek

Zaczynają kwitnąc konwalie
Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sty 2012, o 23:42
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Przepiękne Rh Gosiu! Ten limonkowy mnie urzekł bez reszty ;:170
Ja tez stawiam na środki systemiczne, są skuteczne ;:333
Pozdrowionka :-) Kasiek *aktualny wątek
*moje wątki*
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59

Post »

Ja dzisiaj śledzę Kasię w odwiedzinach w zaprzyjaźnionych ogrodach ;-) I jeszcze się za nią powtarzam ;-)
Mnie także urzekł limonkowy rh - rzadko spotykany kolor... co to za odmiana, Gosiu?
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55

Post »

Używałam Mospilanu, następnego dnia wydawało mi się, że nie podziałał, ale już później widziałam osypane paskudztwo :twisted: Ciekawe, czy róże unikną bruzdownicy.
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
Alania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 lip 2008, o 21:55

Post »

Gosiu, masz zachwycające rododendrony ;:138
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 maja 2008, o 19:11

Post »

Gosia piękne RH,a nowe nabytki super :uszy Ta kostka brukowa oj przydała by mi się :uszy
elsi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 sty 2009, o 17:26

Post »

Rzeczywiście ładny, łatwy do wkomponowania kolor ma ten ostatni różanecznik :wink: .
Mój jedyny, trzy razy przesadzany też zaczyna kwitnąć - na wściekły róż :roll: .
Ładnie porównałaś brzegi, ja też lubię je po wyrównaniu, ale kiedyś je w końcu ujarzmię na stałe,
Ty też to zamierzasz? Pytam, bo widziałam stertę kostki pod płotem ;:oj .
Ja jestem niecierpliwa, nie lubię pustych przestrzeni między roślinami, więc również sadzę za gęsto
i potem mam problem, gdzie przesadzić i co przyciąć.
Nie ma się co dziwić, że każdy w niedoczasie, praktycznie ponad miesiąc temu (przynajmniej tu, u mnie) jeszcze leżał śnieg.
Pozdrawiam. Elżbieta
Ogród Elżbiety
Awatar użytkownika
megi1402
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 lis 2010, o 00:28

Post »

Gosiu, nowo kupiony rh ma piękny delikatny kolor. Rabata ze starszymi rh i berberysem to moja ulubiona u ciebie. Fajnie się rozrastają.
Serducho szybciej mi zabiło na widok sterty kostki, ciekawe do czego wykorzystasz. Ja mam już część kostki brukowej na obrzeże nowej rabaty, ale nie mam kiedy zacząć, bo zawsze jak jest ładna pogoda to nie mam czasu, a jak mam czas, to pada deszcz.
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

Kasiu, ten rh bardzo długo nie chiał mi kwitnąc. Miał pojedyncze kwiatki. Dopiero teraz pokazał się w pełnej krasie.
Wczoraj opryskałam ponownie, zobaczymy czy cos zadziało.

Aguś, Napiszę wieczorem jak nazywa się ten rh. Oczywiście jeśli nie zapomnę. Ostatnio mi się to zdarza. Nie ogarniam wszystkiego.

Ewo, czyli potwierdzasz działanie mopsilanu. Mam zatem 2 możliwości. Jeśli jednego nie będzie, kupię drugi środek.

Monia, mam ich przede wszystkim za mało. Uwielbiam je, ale zdecydowałam się na większą liczbę róż, bo dłużej kwitną.

Aniu, kostka lezy już od kilku lat. Nie mogę się zdecydowac na jej ułożenie, bo cały czas zmieniam rabaty. Ale chyba wykorzystam ją na zbudowanie ogniska.

Elu, róż to przecież piękny kolor :D
Ja mam większość kwiatów w tym kolorze. Bardzo lubię wyrównane brzegi. Chyba bardziej niz te z obrzeżem. Sterta leży od kilku lat, bo nie mogę się zdecydowac na obrzeża. Cały czas zmieniam kształ rabat. Ta opóźniona wiosna dale mi się we znaki. Wszystko trzeba na raz robić.

Gosiu
, u Ciebie kostka jest jak najbardziej wskazana. Bardzo pasuje do twoejgo ogrodu. Mój jest bardziej naturalistyczny. Ale pewnie i tak wykorzystam ją do zbudowania ogniska
Awatar użytkownika
pratellina
200p
200p
Od: 23 kwie 2012, o 19:49
Kontakt:

Post »

Gosiu cudnie zakwitły Twoje rh ogólnie masz dużo roślin ogród piękny.Ja też tak chcę. ;:196 ;:180 ;:180
Dzisiaj miałam nadzieję poszaleć w ogrodzie ale święto i znowu nic,a ziele rośnie w zawrotnym tempie.
Awatar użytkownika
AniaDS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sie 2008, o 00:13
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Na skoczka najlepiej systemiczne środki, bo one się rozmnażają i przelatują na dalsze róże w mgnieniu oka. Ja już mam większość część róż w marmurek :twisted:
Confidor załatwił sprawę, ale nie na długo.

Rh piękniaste ;:167
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”