....cały czas chodzi mi po głowie Ketmia.....miałam taką która zimowała w domu a latem ogród zdobiła...tej zimy sobie poszła....czy Twoja z tego gatunku
Moje królestwo- uczta dla oczu i balsam ...na wszelkie zło .
-
leszczyna
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 21 kwie 2009, o 21:37
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Moje królestwo- uczta dla oczu i balsam ...na wszelkie zło .
JAGÓDKO....nie ukrywam, że żal
moje ściska że do Ciebie nie zawitałam.......ale wiesz doskonale jak to się tęskni za tymi najbliższymi i najmniejszymi.....one taką naszą osłodą ....choć tylko do pewnego czasu.....
....cały czas chodzi mi po głowie Ketmia.....miałam taką która zimowała w domu a latem ogród zdobiła...tej zimy sobie poszła....czy Twoja z tego gatunku
co zimuje w domu a latem pięknie kwitnie 
Od przybytku głowa nie boli cz.4 Cz.5.aktualna
Igłą malowane, szydełkiem wydziergane
Moje wątki - Pozdrawiam Krystyna
Igłą malowane, szydełkiem wydziergane
Moje wątki - Pozdrawiam Krystyna
- Ewiczka52

- Od: 1 lut 2012, o 14:52
JAGÓDKO
Ładujemy te akumulatory i tak ciężko przetrwać zimę ale może jesień będzie pogodna ,mam taką nadzieję. Lato przelecialo jakby z bicza strzelił , a w ogóle to wszystko jakoś pędzi . Byłam w Zatorze koło Oświęcimia . Zwiedziłam park mitologii na wodzie , park owadów i bajek i dinozaurów . Fajnie tam było . Jak zwylke się spieszyliśmy 
Pozdrawiam Ewula
- Jagodka

- Od: 24 sty 2011, o 22:03
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Witajcie moje Drogie ...pozwólcie , że odpowiem każdej z osobna , dedykując ...moje ukochane kwiaty ...za to , że jesteście ...za to , że zaglądacie ....
Obiecałam , że wstawię świeże fotki ...a więc- zaczynamy ...
Ewuś - jak mogłaś ...tylko 4 km mieszkam od Parku Dinozaurów ...byłaś tak blisko - prawie na wyciągnięcie ręki ( chociaż -w pewnej reklamie pewnego napoju - prawie - czyni wielką różnicę )...ale pogmatwałam
...Masz rację ...lato minęło coś za szybko ...świat pędzi nie wiadomo gdzie , za czym ...w tym wyścigu wiele nam przelatuje przez palce - dosłownie .
Cieplutko pozdrawiam
No i co ja Ci tu zadedykuję ...może hmmm....
Rosarium Uetersen & Hibiskus ukorzeniony przeze mnie z maleńkiej gałązki .
Krysiu ...i mnie żal , że spotkanie z Tobą nie doszło do skutku ...oj , tak - masz zupełną rację - tęsknimy ...a czasem tę tęsknotę - by nie bolała - przelewam na papier ...
boli - ale niestety - to są wybory życiowe ...
Ketmia bagienna , zwana inaczej moscheutos , meksykańską różą , Hibiskusem bylinowym ...jest rośliną zimującą w gruncie ...ja jednak - by jej nie stracić - trzymam w donicy . Rosnącą w gruncie trzeba na zimę zabezpieczyć łętami , liśćmi - bo ona kwitnie na pędach tegorocznych , a ubiegłoroczne zasychają ( wycinam je ) . W donicy wcześniej rozpoczyna wegetację i szybciej zakwita ...
Pozdrawiam
Co by tu ...ech , może taki kwiatek Ci się spodoba ?
Uleczko ...wielka szkoda , że nie będziesz u Tereni
...Miło mi i dziękuję
za umożliwienie przesyłania roślin w Pomorskie dla Constancji...a kiedy dokładnie M będzie na południu ?
Pozdrawiam serdecznie
Dla Ciebie mam ...różę Double Delight i pelargonię ...

Jadzieńko ...dziękuję serdecznie za identyfikację
- tak , to ta róża ...Polar Star ..lub Polarstern ...a nie Chopin
....muszę ją przesadzić ...ale chyba dopiero na wiosnę ...
Jak na koneserkę róż przystało ...dla Ciebie ...moje pieszczoszki
.
Isabel Reneissance & Stephanie Baronin zu Guttenberg

Dorotko ...w rzeczy samej ...coś pięknego ...a Gospodarze oboje bardzo ciepli i serdeczni
. Wiesz , ja nawet zapomniałam o tych książkach ...będzie się więc okazja spotkać ...poproszę odłożyć dla mnie jabłuszka rumiane ...wpadnę z koszyczkiem - tym od Ciebie
...nie martw się - malinki będziesz miała
.
Dorotko ...lubisz takie kolory ? Bo ja bardzo ...
Ołownik uszkowaty & Komelina ...od Ciebie

To było preludium ...a teraz lecimy ....
Proszę przesunąć u dołu monitora strzałkę w prawo , a ujrzycie nieudolną próbę pokazania panoramicznie mojego ogrodu ...

Buziaczki nocne
...zamykamy teatrzyk , bo ...dzieci chcą spać ... 
Obiecałam , że wstawię świeże fotki ...a więc- zaczynamy ...
Ewuś - jak mogłaś ...tylko 4 km mieszkam od Parku Dinozaurów ...byłaś tak blisko - prawie na wyciągnięcie ręki ( chociaż -w pewnej reklamie pewnego napoju - prawie - czyni wielką różnicę )...ale pogmatwałam
Cieplutko pozdrawiam
No i co ja Ci tu zadedykuję ...może hmmm....
Rosarium Uetersen & Hibiskus ukorzeniony przeze mnie z maleńkiej gałązki .
Krysiu ...i mnie żal , że spotkanie z Tobą nie doszło do skutku ...oj , tak - masz zupełną rację - tęsknimy ...a czasem tę tęsknotę - by nie bolała - przelewam na papier ...
Ketmia bagienna , zwana inaczej moscheutos , meksykańską różą , Hibiskusem bylinowym ...jest rośliną zimującą w gruncie ...ja jednak - by jej nie stracić - trzymam w donicy . Rosnącą w gruncie trzeba na zimę zabezpieczyć łętami , liśćmi - bo ona kwitnie na pędach tegorocznych , a ubiegłoroczne zasychają ( wycinam je ) . W donicy wcześniej rozpoczyna wegetację i szybciej zakwita ...
Pozdrawiam
Co by tu ...ech , może taki kwiatek Ci się spodoba ?
Uleczko ...wielka szkoda , że nie będziesz u Tereni
Pozdrawiam serdecznie
Dla Ciebie mam ...różę Double Delight i pelargonię ...

Jadzieńko ...dziękuję serdecznie za identyfikację
Jak na koneserkę róż przystało ...dla Ciebie ...moje pieszczoszki
Isabel Reneissance & Stephanie Baronin zu Guttenberg

Dorotko ...w rzeczy samej ...coś pięknego ...a Gospodarze oboje bardzo ciepli i serdeczni
Dorotko ...lubisz takie kolory ? Bo ja bardzo ...
Ołownik uszkowaty & Komelina ...od Ciebie

To było preludium ...a teraz lecimy ....
Proszę przesunąć u dołu monitora strzałkę w prawo , a ujrzycie nieudolną próbę pokazania panoramicznie mojego ogrodu ...

Buziaczki nocne
Pozdrawiam i zapraszam serdecznie na wirtualny spacer - Jagódka
Spis moich wątków Wątek aktualny- część 6
Wątek sprzedażowy Moje tęsknoty ...malowane czesanką , pisane piórem ...
- sweety

- Od: 20 mar 2012, o 09:37
Zdjęcie panoramiczne rewelacyjne
Wcale nie nieudolne...
Reszta tez piękna, a te tarasowce
Reszta tez piękna, a te tarasowce
- malgocha1960

- Od: 8 lut 2010, o 18:15
Jagódko,u ciebie jeszcze piekne letnie widoko,które napędzaja raczej doniczkowe.Ile masz sztuk do podlewania,bo widzę,że nie mało?Rano mówili,ze od 10 wrzesnia bedzie zimno i z ciepłem trzeba bedzie poczekac do wiosny,więc jak się sprawdzi nie ma co liczyć raczej na piekna polska jesień.
- Annar13
- 1000p

- Od: 4 maja 2012, o 12:31
Panorama cudowna !
Zresztą wszystkie zdjęcia z ogrodu sa cudowne.
Ale ty masz róż!
Ja ciągle walczę z chciejstwem kupowania róż, bo to kolejna choroba, która wciąga ;)
Zostanę przy liliowcach i irysach
Zresztą wszystkie zdjęcia z ogrodu sa cudowne.
Ale ty masz róż!
Ja ciągle walczę z chciejstwem kupowania róż, bo to kolejna choroba, która wciąga ;)
Zostanę przy liliowcach i irysach
- korzo_m

- Od: 17 kwie 2006, o 10:14
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Ogród jak zawsze piękny. A ja wypatrzyłam pelargonie i od razu mam pytanie kiedy muszę uszczyknąć sadzonki do ukorzeniania. Ta odmiana jest niezawodna.
U mnie przed chwilką trochę popadało
U mnie przed chwilką trochę popadało
- Ewiczka52

- Od: 1 lut 2012, o 14:52
JAGÓDKO
Cóż to za owoc czeka na słońce aby dojrzeć
Ta fotka z różą na czarnym tle piękna . Kwiatów masz moc 
Pozdrawiam Ewula
Witam. Ta biała róża to rzeczywiście nie Chopin, a chyba Polarstern. Obydwie miał Pan Bogdan w ofercie 2-3 lata temu. U mnie pomyłka jest bardziej wyrazista, bo zamiast Pink Peace zakwitła żółta, chyba Berolina.
Ale na ponad 10 róż kupionych dotychczas od Pana Bogdana jest to jedyna pomyłka.A ten Abraham Darby
za 8 zł to też z allegro?. A zresztą,wszystko jedno skąd i za ile, jest piękny, inne różyczki też. Szkoda tylko,
że urodziwy Gran Mogul taki chorowity, ale może to tylko pierwszy sezon. Pozdrawiam.
Ale na ponad 10 róż kupionych dotychczas od Pana Bogdana jest to jedyna pomyłka.A ten Abraham Darby
za 8 zł to też z allegro?. A zresztą,wszystko jedno skąd i za ile, jest piękny, inne różyczki też. Szkoda tylko,
że urodziwy Gran Mogul taki chorowity, ale może to tylko pierwszy sezon. Pozdrawiam.
- JAKUCH

- Od: 19 paź 2008, o 21:39
Czyżbym widziała wielką kępkę Depressy
Super pokaz Jagódko jesteś niemożliwa
Acidanthera taka ciapkowata
również śliczna .Moja jest normalna bez ciapek ale Twoja lepiej mi sie podoba
- Teniak
- 200p

- Od: 13 sty 2013, o 14:09
Iguś a dla mnie jaki kwiatuszek?
Zdjęcie panoramiczne superowe,ogród jak zawsze kolorowy,piękny.
Buziaki.Teresa
Zdjęcie panoramiczne superowe,ogród jak zawsze kolorowy,piękny.
Buziaki.Teresa
- UlaL

- Od: 27 cze 2013, o 23:30
Witaj Jagódko
dziękuję pięknie za jeszcze piękniejsze roślinki dedykowane dla mnie, pelargonia piękna, nie mam podwójnej, a róża cudowna i ta i inne. Panorama rewelacyjna i jak tu do Ciebie nie zaglądać. Widzę, że i Terenia z wizytą. Mój M musi być 5 września, ale czy wyjedzie wcześniej, jak planuje odwiedziny u Tereni i Władka to tego jeszcze nie ustalił dokładnie. Musi też zabrać towar w postaci siatek na woliery. Jutro będzie pewne, co też musimy przekazać Tereni, Tobie też napiszę.
Do miłego, pozdrawiam Ula
dziękuję pięknie za jeszcze piękniejsze roślinki dedykowane dla mnie, pelargonia piękna, nie mam podwójnej, a róża cudowna i ta i inne. Panorama rewelacyjna i jak tu do Ciebie nie zaglądać. Widzę, że i Terenia z wizytą. Mój M musi być 5 września, ale czy wyjedzie wcześniej, jak planuje odwiedziny u Tereni i Władka to tego jeszcze nie ustalił dokładnie. Musi też zabrać towar w postaci siatek na woliery. Jutro będzie pewne, co też musimy przekazać Tereni, Tobie też napiszę.
Do miłego, pozdrawiam Ula
- Jagodka

- Od: 24 sty 2011, o 22:03
Witam serdecznie Nowego Gościa
...jest mi szalenie miło powitać Cię Azalio w moim ogrodzie wirtualnym .
Tę różę białą kupiłam tej wiosny ...więc wprowadza sprzedający w błąd ...nie wiem , czy rozmyślnie , czy też po to , by interes się kręcił ...a chętni i naiwni zawsze się znajdą .
Pink Peace jest cudownie pachnąca ..no i na pewno nie żółta ...to nie powinno się zdarzyć , a jednak
Abraham Darby pachnie boooosko - kupiona u mnie , w ogrodniczym ...wszystkie róże są przecenione na 8 zł - ale nie mają nazw ...jedynie czerwona , biała , żółta ...etc...Kupowałam ze względu na piękne kwiaty ...no i zapach ...Grand Mogul ...jak i pozostałe są u mnie dopiero pierwszy sezon ...dam im czas , aby się " zaaklimatyzowały .
No ...to może taką róże zechcesz przyjąć ...Bonica 82 - może Ci się spodoba ?

Ewuniu ..to cytryna ...pewnie do zimy dojrzeje
...drzewko ma cztery owoce - ten jest największy .
Dziękuję za cieplutkie , miłe słowo ...cały czas się uczę , bo ...trening / nauka czyni mistrza
...do doskonałości nie dążę ...bo i po co ?
Buziaki
No , to może ...coś takiego ...Baronesse & Bratek , który kwitnie non - stop od zakupu - czyli od kwietnia .

Dorotko ..dziękuję
...tarasowce najwięcej o tej porze zdobią - no i róże ...a hosty cały sezon - od wiosny , do późnej jesieni ...
Sadzonki można już robić teraz ..aż do października ...szybciej się ukorzenią , przed nastaniem zimy już mogą być uszczykiwane , w celu nabrania " ciała "- jednym słowem - zaczną się krzewić . Oczywiście szybciej wydadzą kwiaty ...nawozić należy dopiero , gdy pojawią się młode przyrosty - tak gdzieś w grudniu , styczniu ...1/2 zalecanej dawki nawozu do kwitnących , lub do pelargonii .
U mnie pokropiło rano , po południu nieznacznie ...a pod wieczór rozpadało się na dobre . Deszczu
Przyjmij , proszę ...Dereń z owocami & Psiankę Rantonetta.

Aniu...miło mi , że wpadłaś w odwiedziny - dziękuję za ciepłe słowa względem fotek
.
Róże - to kolejne " wariactwo "...po prymulach , zawilcach gajowych , którym jestem wierna . Ciebie też wcześniej , czy później " weźmie" na róże ...długo się nie będziesz opierała ...wystarczy wpaść do Robaczka , Ewy /Gloria Dei , Jadzi / Jakuch i wielu , wielu innych forumowiczek .
No to co ...może róża ....popatrz , jaka piękna ...
Gartentraume & Rosarium Uetersen
A , niech stracę ...kuszenia ciąg dalszy ...
Double Delight & Isabel Reneissance

Gosiu...dziękuję - masz rację ...cały wjazd jest ukwiecony donicami ...a jest ich około 30 sztuk - nie liczę tych , które mam na balkonie ..13 sadzonek metrowych oleandrów ...ale Ty i tak masz więcej - prawda ?
Ty mnie nie strasz zimnem ...bo najchętniej ( razem z Tobą ) przespała bym całe dwie pory roku ..by obudzić się na wiosnę
.
Lubisz takie kolory ? Onętek siarkowy & Datura stramonium ...Bieluń dziędzierzawa .

Aniu / Sweety ...dziękuję
...próbowałam ...ale końcówka panoramy ...nie za bardzo wyszła .
Miło , że Ci się spodobała
dziękuję
Spodobają Ci się takowe kwiatki ?
Hibiskus syryjski Red Heart & Róża Shogun

Jadzieńko ...tak ...tak ..to Oxalis depressa
od Ciebie ..pięknie rośnie , dziękuję
.
Acidanthera tylko jeden taki kwiatek ma ...reszta bez ciapek , a mam ich chyba 15 sztuk .
Miło mi ,że podobał Ci się pokaz
...ale nie rozumiem - dlaczego jestem niemożliwa

Tereniu ...no jak to jaki ...niebieski ma się rozumieć ...dziękuję za miłe słowa

Tę różę białą kupiłam tej wiosny ...więc wprowadza sprzedający w błąd ...nie wiem , czy rozmyślnie , czy też po to , by interes się kręcił ...a chętni i naiwni zawsze się znajdą .
Pink Peace jest cudownie pachnąca ..no i na pewno nie żółta ...to nie powinno się zdarzyć , a jednak
Abraham Darby pachnie boooosko - kupiona u mnie , w ogrodniczym ...wszystkie róże są przecenione na 8 zł - ale nie mają nazw ...jedynie czerwona , biała , żółta ...etc...Kupowałam ze względu na piękne kwiaty ...no i zapach ...Grand Mogul ...jak i pozostałe są u mnie dopiero pierwszy sezon ...dam im czas , aby się " zaaklimatyzowały .
No ...to może taką róże zechcesz przyjąć ...Bonica 82 - może Ci się spodoba ?

Ewuniu ..to cytryna ...pewnie do zimy dojrzeje
Dziękuję za cieplutkie , miłe słowo ...cały czas się uczę , bo ...trening / nauka czyni mistrza
Buziaki
No , to może ...coś takiego ...Baronesse & Bratek , który kwitnie non - stop od zakupu - czyli od kwietnia .

Dorotko ..dziękuję
Sadzonki można już robić teraz ..aż do października ...szybciej się ukorzenią , przed nastaniem zimy już mogą być uszczykiwane , w celu nabrania " ciała "- jednym słowem - zaczną się krzewić . Oczywiście szybciej wydadzą kwiaty ...nawozić należy dopiero , gdy pojawią się młode przyrosty - tak gdzieś w grudniu , styczniu ...1/2 zalecanej dawki nawozu do kwitnących , lub do pelargonii .
U mnie pokropiło rano , po południu nieznacznie ...a pod wieczór rozpadało się na dobre . Deszczu
Przyjmij , proszę ...Dereń z owocami & Psiankę Rantonetta.

Aniu...miło mi , że wpadłaś w odwiedziny - dziękuję za ciepłe słowa względem fotek
Róże - to kolejne " wariactwo "...po prymulach , zawilcach gajowych , którym jestem wierna . Ciebie też wcześniej , czy później " weźmie" na róże ...długo się nie będziesz opierała ...wystarczy wpaść do Robaczka , Ewy /Gloria Dei , Jadzi / Jakuch i wielu , wielu innych forumowiczek .
No to co ...może róża ....popatrz , jaka piękna ...
Gartentraume & Rosarium Uetersen
A , niech stracę ...kuszenia ciąg dalszy ...
Double Delight & Isabel Reneissance

Gosiu...dziękuję - masz rację ...cały wjazd jest ukwiecony donicami ...a jest ich około 30 sztuk - nie liczę tych , które mam na balkonie ..13 sadzonek metrowych oleandrów ...ale Ty i tak masz więcej - prawda ?
Ty mnie nie strasz zimnem ...bo najchętniej ( razem z Tobą ) przespała bym całe dwie pory roku ..by obudzić się na wiosnę
Lubisz takie kolory ? Onętek siarkowy & Datura stramonium ...Bieluń dziędzierzawa .

Aniu / Sweety ...dziękuję
Miło , że Ci się spodobała
Spodobają Ci się takowe kwiatki ?
Hibiskus syryjski Red Heart & Róża Shogun

Jadzieńko ...tak ...tak ..to Oxalis depressa
Acidanthera tylko jeden taki kwiatek ma ...reszta bez ciapek , a mam ich chyba 15 sztuk .
Miło mi ,że podobał Ci się pokaz

Tereniu ...no jak to jaki ...niebieski ma się rozumieć ...dziękuję za miłe słowa

Pozdrawiam i zapraszam serdecznie na wirtualny spacer - Jagódka
-
evluk

- Od: 16 lis 2008, o 17:19
- Kontakt:
Iga-kusicielka
To się porobiło
Piękne rośliny, w pięknym ogrodzie.....

To się porobiło
Piękne rośliny, w pięknym ogrodzie.....
Zgadzam się, piękne rośliny, w pięknym ogrodzie. Gratuluje takich piękności 
Pozdrawiam, Robert.