Moje królestwo- uczta dla oczu i balsam ...na wszelkie zło .

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
leszczyna
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 kwie 2009, o 21:37
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Moje królestwo- uczta dla oczu i balsam ...na wszelkie zło .

Post »

JAGÓDKO....nie ukrywam, że żal ;:167 moje ściska że do Ciebie nie zawitałam.......ale wiesz doskonale jak to się tęskni za tymi najbliższymi i najmniejszymi.....one taką naszą osłodą ....choć tylko do pewnego czasu.....

....cały czas chodzi mi po głowie Ketmia.....miałam taką która zimowała w domu a latem ogród zdobiła...tej zimy sobie poszła....czy Twoja z tego gatunku :?: co zimuje w domu a latem pięknie kwitnie :?:
Awatar użytkownika
Ewiczka52
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 lut 2012, o 14:52

Post »

JAGÓDKO :wit Ładujemy te akumulatory i tak ciężko przetrwać zimę ale może jesień będzie pogodna ,mam taką nadzieję. Lato przelecialo jakby z bicza strzelił , a w ogóle to wszystko jakoś pędzi . Byłam w Zatorze koło Oświęcimia . Zwiedziłam park mitologii na wodzie , park owadów i bajek i dinozaurów . Fajnie tam było . Jak zwylke się spieszyliśmy ;:185
Pozdrawiam Ewula
Awatar użytkownika
Jagodka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 sty 2011, o 22:03
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Witajcie moje Drogie ...pozwólcie , że odpowiem każdej z osobna , dedykując ...moje ukochane kwiaty ...za to , że jesteście ...za to , że zaglądacie ....
Obiecałam , że wstawię świeże fotki ...a więc- zaczynamy ...

Ewuś - jak mogłaś ...tylko 4 km mieszkam od Parku Dinozaurów ...byłaś tak blisko - prawie na wyciągnięcie ręki ( chociaż -w pewnej reklamie pewnego napoju - prawie - czyni wielką różnicę )...ale pogmatwałam :;230 ...Masz rację ...lato minęło coś za szybko ...świat pędzi nie wiadomo gdzie , za czym ...w tym wyścigu wiele nam przelatuje przez palce - dosłownie .
Cieplutko pozdrawiam :wit
No i co ja Ci tu zadedykuję ...może hmmm.... ;:224

Rosarium Uetersen & Hibiskus ukorzeniony przeze mnie z maleńkiej gałązki .
Obrazek Obrazek

Krysiu ...i mnie żal , że spotkanie z Tobą nie doszło do skutku ...oj , tak - masz zupełną rację - tęsknimy ...a czasem tę tęsknotę - by nie bolała - przelewam na papier ... :roll: ;:167 boli - ale niestety - to są wybory życiowe ...
Ketmia bagienna , zwana inaczej moscheutos , meksykańską różą , Hibiskusem bylinowym ...jest rośliną zimującą w gruncie ...ja jednak - by jej nie stracić - trzymam w donicy . Rosnącą w gruncie trzeba na zimę zabezpieczyć łętami , liśćmi - bo ona kwitnie na pędach tegorocznych , a ubiegłoroczne zasychają ( wycinam je ) . W donicy wcześniej rozpoczyna wegetację i szybciej zakwita ...
Pozdrawiam :wit
Co by tu ...ech , może taki kwiatek Ci się spodoba ?

Obrazek Obrazek

Uleczko ...wielka szkoda , że nie będziesz u Tereni :( ...Miło mi i dziękuję ;:180 za umożliwienie przesyłania roślin w Pomorskie dla Constancji...a kiedy dokładnie M będzie na południu ?
Pozdrawiam serdecznie :wit
Dla Ciebie mam ...różę Double Delight i pelargonię ...

Obrazek Obrazek

Jadzieńko ...dziękuję serdecznie za identyfikację ;:196 - tak , to ta róża ...Polar Star ..lub Polarstern ...a nie Chopin ;:185 ....muszę ją przesadzić ...ale chyba dopiero na wiosnę ...
Jak na koneserkę róż przystało ...dla Ciebie ...moje pieszczoszki ;:196 .

Isabel Reneissance & Stephanie Baronin zu Guttenberg

ObrazekObrazek

Dorotko ...w rzeczy samej ...coś pięknego ...a Gospodarze oboje bardzo ciepli i serdeczni ;:108 . Wiesz , ja nawet zapomniałam o tych książkach ...będzie się więc okazja spotkać ...poproszę odłożyć dla mnie jabłuszka rumiane ...wpadnę z koszyczkiem - tym od Ciebie ;:196 ...nie martw się - malinki będziesz miała ;:173 .
Dorotko ...lubisz takie kolory ? Bo ja bardzo ...
Ołownik uszkowaty & Komelina ...od Ciebie ;:196

Obrazek Obrazek

To było preludium ...a teraz lecimy ....
Proszę przesunąć u dołu monitora strzałkę w prawo , a ujrzycie nieudolną próbę pokazania panoramicznie mojego ogrodu ...

Obrazek

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Obrazek Obrazek

Obrazek
Obrazek

Obrazek
Obrazek

Obrazek
Obrazek

Obrazek Obrazek

Obrazek

Obrazek
Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek

Buziaczki nocne ;:196 ...zamykamy teatrzyk , bo ...dzieci chcą spać ... ;:19
Awatar użytkownika
sweety
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 mar 2012, o 09:37

Post »

Zdjęcie panoramiczne rewelacyjne ;:138 Wcale nie nieudolne...
Reszta tez piękna, a te tarasowce ;:167
Awatar użytkownika
malgocha1960
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 18:15

Post »

Jagódko,u ciebie jeszcze piekne letnie widoko,które napędzaja raczej doniczkowe.Ile masz sztuk do podlewania,bo widzę,że nie mało?Rano mówili,ze od 10 wrzesnia bedzie zimno i z ciepłem trzeba bedzie poczekac do wiosny,więc jak się sprawdzi nie ma co liczyć raczej na piekna polska jesień.
Awatar użytkownika
Annar13
1000p
1000p
Od: 4 maja 2012, o 12:31

Post »

Panorama cudowna !
Zresztą wszystkie zdjęcia z ogrodu sa cudowne.
Ale ty masz róż!

Ja ciągle walczę z chciejstwem kupowania róż, bo to kolejna choroba, która wciąga ;)
Zostanę przy liliowcach i irysach :)
Awatar użytkownika
korzo_m
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 kwie 2006, o 10:14
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Ogród jak zawsze piękny. A ja wypatrzyłam pelargonie i od razu mam pytanie kiedy muszę uszczyknąć sadzonki do ukorzeniania. Ta odmiana jest niezawodna.
U mnie przed chwilką trochę popadało :heja
Pozdrawiam Dorota
Zapraszam do mojego ogrodu
Spis wątków | Aktualny wątek
Awatar użytkownika
Ewiczka52
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 lut 2012, o 14:52

Post »

JAGÓDKO :wit Cóż to za owoc czeka na słońce aby dojrzeć :?: Ta fotka z różą na czarnym tle piękna . Kwiatów masz moc ;:333
Pozdrawiam Ewula
Azalia
50p
50p
Od: 6 lut 2012, o 20:08

Post »

Witam. Ta biała róża to rzeczywiście nie Chopin, a chyba Polarstern. Obydwie miał Pan Bogdan w ofercie 2-3 lata temu. U mnie pomyłka jest bardziej wyrazista, bo zamiast Pink Peace zakwitła żółta, chyba Berolina.
Ale na ponad 10 róż kupionych dotychczas od Pana Bogdana jest to jedyna pomyłka.A ten Abraham Darby
za 8 zł to też z allegro?. A zresztą,wszystko jedno skąd i za ile, jest piękny, inne różyczki też. Szkoda tylko,
że urodziwy Gran Mogul taki chorowity, ale może to tylko pierwszy sezon. Pozdrawiam.
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

Czyżbym widziała wielką kępkę Depressy ;:oj Super pokaz Jagódko jesteś niemożliwa ;:180 ;:196 Acidanthera taka ciapkowata ;:oj również śliczna .Moja jest normalna bez ciapek ale Twoja lepiej mi sie podoba
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
Teniak
200p
200p
Od: 13 sty 2013, o 14:09

Post »

Iguś a dla mnie jaki kwiatuszek?
Zdjęcie panoramiczne superowe,ogród jak zawsze kolorowy,piękny.
Buziaki.Teresa
Awatar użytkownika
UlaL
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 cze 2013, o 23:30

Post »

Witaj Jagódko
dziękuję pięknie za jeszcze piękniejsze roślinki dedykowane dla mnie, pelargonia piękna, nie mam podwójnej, a róża cudowna i ta i inne. Panorama rewelacyjna i jak tu do Ciebie nie zaglądać. Widzę, że i Terenia z wizytą. Mój M musi być 5 września, ale czy wyjedzie wcześniej, jak planuje odwiedziny u Tereni i Władka to tego jeszcze nie ustalił dokładnie. Musi też zabrać towar w postaci siatek na woliery. Jutro będzie pewne, co też musimy przekazać Tereni, Tobie też napiszę.
Do miłego, pozdrawiam Ula
Awatar użytkownika
Jagodka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 sty 2011, o 22:03

Post »

Witam serdecznie Nowego Gościa ;:180 ...jest mi szalenie miło powitać Cię Azalio w moim ogrodzie wirtualnym .
Tę różę białą kupiłam tej wiosny ...więc wprowadza sprzedający w błąd ...nie wiem , czy rozmyślnie , czy też po to , by interes się kręcił ...a chętni i naiwni zawsze się znajdą .
Pink Peace jest cudownie pachnąca ..no i na pewno nie żółta ...to nie powinno się zdarzyć , a jednak :?
Abraham Darby pachnie boooosko - kupiona u mnie , w ogrodniczym ...wszystkie róże są przecenione na 8 zł - ale nie mają nazw ...jedynie czerwona , biała , żółta ...etc...Kupowałam ze względu na piękne kwiaty ...no i zapach ...Grand Mogul ...jak i pozostałe są u mnie dopiero pierwszy sezon ...dam im czas , aby się " zaaklimatyzowały .
No ...to może taką róże zechcesz przyjąć ...Bonica 82 - może Ci się spodoba ?

ObrazekObrazek

Ewuniu ..to cytryna ...pewnie do zimy dojrzeje ;:306 ...drzewko ma cztery owoce - ten jest największy .
Dziękuję za cieplutkie , miłe słowo ...cały czas się uczę , bo ...trening / nauka czyni mistrza :;230 ...do doskonałości nie dążę ...bo i po co ?
Buziaki ;:196
No , to może ...coś takiego ...Baronesse & Bratek , który kwitnie non - stop od zakupu - czyli od kwietnia .

Obrazek Obrazek

Dorotko ..dziękuję :oops: ...tarasowce najwięcej o tej porze zdobią - no i róże ...a hosty cały sezon - od wiosny , do późnej jesieni ...
Sadzonki można już robić teraz ..aż do października ...szybciej się ukorzenią , przed nastaniem zimy już mogą być uszczykiwane , w celu nabrania " ciała "- jednym słowem - zaczną się krzewić . Oczywiście szybciej wydadzą kwiaty ...nawozić należy dopiero , gdy pojawią się młode przyrosty - tak gdzieś w grudniu , styczniu ...1/2 zalecanej dawki nawozu do kwitnących , lub do pelargonii .
U mnie pokropiło rano , po południu nieznacznie ...a pod wieczór rozpadało się na dobre . Deszczu
Przyjmij , proszę ...Dereń z owocami & Psiankę Rantonetta.

Obrazek Obrazek

Aniu...miło mi , że wpadłaś w odwiedziny - dziękuję za ciepłe słowa względem fotek ;:196 .
Róże - to kolejne " wariactwo "...po prymulach , zawilcach gajowych , którym jestem wierna . Ciebie też wcześniej , czy później " weźmie" na róże ...długo się nie będziesz opierała ...wystarczy wpaść do Robaczka , Ewy /Gloria Dei , Jadzi / Jakuch i wielu , wielu innych forumowiczek .

No to co ...może róża ....popatrz , jaka piękna ... ;:224

Gartentraume & Rosarium Uetersen

Obrazek Obrazek

A , niech stracę ...kuszenia ciąg dalszy ...

Double Delight & Isabel Reneissance

Obrazek Obrazek

Gosiu...dziękuję - masz rację ...cały wjazd jest ukwiecony donicami ...a jest ich około 30 sztuk - nie liczę tych , które mam na balkonie ..13 sadzonek metrowych oleandrów ...ale Ty i tak masz więcej - prawda ?
Ty mnie nie strasz zimnem ...bo najchętniej ( razem z Tobą ) przespała bym całe dwie pory roku ..by obudzić się na wiosnę ;:306 .
Lubisz takie kolory ? Onętek siarkowy & Datura stramonium ...Bieluń dziędzierzawa .

Obrazek
Obrazek

Aniu / Sweety ...dziękuję :oops: ...próbowałam ...ale końcówka panoramy ...nie za bardzo wyszła .
Miło , że Ci się spodobała ;:167 dziękuję ;:168

Spodobają Ci się takowe kwiatki ?

Hibiskus syryjski Red Heart & Róża Shogun

Obrazek Obrazek

Jadzieńko ...tak ...tak ..to Oxalis depressa ;:oj od Ciebie ..pięknie rośnie , dziękuję ;:180 ;:196 .
Acidanthera tylko jeden taki kwiatek ma ...reszta bez ciapek , a mam ich chyba 15 sztuk .
Miło mi ,że podobał Ci się pokaz ;:167 ...ale nie rozumiem - dlaczego jestem niemożliwa ;:oj

Obrazek Obrazek

Tereniu ...no jak to jaki ...niebieski ma się rozumieć ...dziękuję za miłe słowa ;:196

Obrazek
Obrazek
evluk
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lis 2008, o 17:19
Kontakt:

Post »

Iga-kusicielka :shock:
To się porobiło ;:306
Piękne rośliny, w pięknym ogrodzie..... :uszy
;:168
Awatar użytkownika
Shiz3R
1000p
1000p
Od: 29 sie 2013, o 14:40

Post »

Zgadzam się, piękne rośliny, w pięknym ogrodzie. Gratuluje takich piękności :wink:
Pozdrawiam, Robert.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”