Moje pierwsze "kroki"na działce
- misia i klusek
- 1000p

- Od: 29 lip 2012, o 20:41
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Moje pierwsze "kroki"na działce
Powodzenia życzę z sąsiadami !!! bo to jest ważne !!!
- gracha
- 1000p

- Od: 23 maja 2012, o 21:49
Witam krajankę,przejrzałam wątek ,bardzo mi się podoba ,wydaje mi się że jesteś bardzo dynamiczna ,szybkie stawiasz kroki,działeczka tętni życiem , jest
,będę wpadać ,jak znajdziesz chwilę zapraszam do mnie 
Przeleciałam się przez cały Twój wątek- Jezuniu jak miło zobaczyć roślinkę od dnia siewu aż do momentu rozkwitu na działce. Pamiętam jak dziś te nastroje i wyczekiwanie słoneczka dla siewek.
Ale a propos - przez cały sezon nie pokazałaś jak wyrosły ci nachyłki - żółty karzeł, czy jak mu tam ... Czy utworzył taka ładną kępkę? Bo u mnie zasiał się sam, ale taki inny, bardzo powyciągany. Choć trzeba przyznać, że mało kłopotliwa roślinka, więc może warto sie wzbogacić? Gazanie u mnie w przyszłym roku obowiązkowo.
Ale a propos - przez cały sezon nie pokazałaś jak wyrosły ci nachyłki - żółty karzeł, czy jak mu tam ... Czy utworzył taka ładną kępkę? Bo u mnie zasiał się sam, ale taki inny, bardzo powyciągany. Choć trzeba przyznać, że mało kłopotliwa roślinka, więc może warto sie wzbogacić? Gazanie u mnie w przyszłym roku obowiązkowo.
Ania
Działeczka-marzenia się spełniają
Ziemia nie należy do nas, my tylko wypożyczamy ją od naszych dzieci...
- zuzola11
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 14 sty 2013, o 10:36
kanapl to , aż tak żle u Ciebie z tymi sąsiadkami ???
pestko jestem ale my jakoś taki mijamy się tu na forum
zagladam do Ciebie też
ale nie zawsze ślad zostawiam
misia klusek dobry sąsiad to podstawa czy to ten zza ściany czy to ten zza miedzy
maika u mnie ok jakos ide do przodu działka powoli przygotowana do snu zimowego poplon posiany, tulipany, lilie, szachownice, orliki, funkie posiane, posadzone ,przesadzone
na grządkach do zebrania brukselka, seler, jabłka na drzewach i jeszcze tylko daliie kwitną i jeden krzew róży nie chce zapaśc w sen zimowy.
gracha witam i zapraszam częściej ja u Ciebie juz byłam jakiś czas temu i zagladam od czasu do czasu nie zawsze jednak ślad zostawiam po wizycie
Aniu co do nachyłka to nie byłam z niego tak bardzo zadowolona , nie zachwyciła mnie ta roslina na obrazku pokazana była jako niska roślina taka kępa a wyrosła tak jak piszesz długa, powyciagana wiecej sie na nią nie skuszę. Zadowolona byłam i jestem nadal z gazanii kwitną do tej pory na działce w przyszłym roku sieje i sadzę dużo, dużo wiecej tej roślinki , chociaz powiem Ci , że na balkonie ani i u mnie ani u mojej mamy nie bardzo rosły gazanie (te z własnego siewu) ale na działce rosną pieknie także roslina jest warta "zachodu" jak masz gdzie to wysiewaj a wiosna przesadzaj na działkę kwitnie do póżnej jesieni po dziś dzień
pestko jestem ale my jakoś taki mijamy się tu na forum
misia klusek dobry sąsiad to podstawa czy to ten zza ściany czy to ten zza miedzy
maika u mnie ok jakos ide do przodu działka powoli przygotowana do snu zimowego poplon posiany, tulipany, lilie, szachownice, orliki, funkie posiane, posadzone ,przesadzone
gracha witam i zapraszam częściej ja u Ciebie juz byłam jakiś czas temu i zagladam od czasu do czasu nie zawsze jednak ślad zostawiam po wizycie
Aniu co do nachyłka to nie byłam z niego tak bardzo zadowolona , nie zachwyciła mnie ta roslina na obrazku pokazana była jako niska roślina taka kępa a wyrosła tak jak piszesz długa, powyciagana wiecej sie na nią nie skuszę. Zadowolona byłam i jestem nadal z gazanii kwitną do tej pory na działce w przyszłym roku sieje i sadzę dużo, dużo wiecej tej roślinki , chociaz powiem Ci , że na balkonie ani i u mnie ani u mojej mamy nie bardzo rosły gazanie (te z własnego siewu) ale na działce rosną pieknie także roslina jest warta "zachodu" jak masz gdzie to wysiewaj a wiosna przesadzaj na działkę kwitnie do póżnej jesieni po dziś dzień
zuzola11 zapraszam - Moje pierwsze "kroki" na działce
Kasia
http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 27&start=1" onclick="window.open(this.href);return false;
Kasia
http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 27&start=1" onclick="window.open(this.href);return false;
Kochana, teraz siałaś orliki? Na działce do ziemi, czy w jakąś zadołowaną donicę? Pytam, bo mam nasionka pełnego orlika, ale myślałam, że to dopiero na wiosnę, jak ziemia rozmarznie.
Ania
- anabuko1

- Od: 16 sty 2013, o 17:19
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
O i ja jestem ciekawa,,,bo mam tez nasionka orlika i myślałam o sianiu wiosennym możenyna76 pisze:Kochana, teraz siałaś orliki? Na działce do ziemi, czy w jakąś zadołowaną donicę? Pytam, bo mam nasionka pełnego orlika, ale myślałam, że to dopiero na wiosnę, jak ziemia rozmarznie.
- zuzola11

- Od: 14 sty 2013, o 10:36
Drogie Anie
tutaj pisze na temat orlików.http://www.swiatkwiatow.pl/poradnik-ogr ... id652.html Orliki najlepiej rozmnażać generatywnie poprzez nasiona, wysiewamy je zaraz po zbiorze czerwiec- lipiec . Ja dostałam nasiona od znajomych i wysiałam je teraz (tzn we wrześniu) nie wiem czy wzejdą ale korciło mnie posianie ich już teraz po prostu experymentuję a co wyjdzie okaże się wiosną 
zuzola11 zapraszam - Moje pierwsze "kroki" na działce
Kasia
Kasia
No dobrze, zatem spróbuję i ja posadzić. A potem w chłodne miejsce pewnie? Ale cudnie, siejemy, drogie panie, siejemy..!!! 
Ania
- misia i klusek
- 1000p

- Od: 29 lip 2012, o 20:41
Kasiu pokaż
trochę zdjęć - z resztą jak w temacie - chętnie pooglądam !!!
Aaaaa....jak to mówią ,jest dobrze ale mogło by być lepiej.....zuzola11 pisze: aż tak żle u Ciebie z tymi sąsiadkami ???
http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 36&t=64054 Zapraszam serdecznie wszystkich.....
Hej, hej, nakryłam Cię jak szukasz w jednorocznych... Ja przegladam czosnki, juz się nie mogę doczekać swoich.
Co porabiasz?
Co porabiasz?
Ania
-
Pashmina2006

- Od: 12 kwie 2012, o 18:56
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Witaj Kasiu
Szampana piccolo,
Brokatu na czoło,
Uśmiechu na twarzy,
Szampańskiej zabawy,
Życzeń serdecznych,
Wspomnień najlepszych
oraz braku kaca
kiedy w nowym roku pamięć wraca
Szampana piccolo,
Brokatu na czoło,
Uśmiechu na twarzy,
Szampańskiej zabawy,
Życzeń serdecznych,
Wspomnień najlepszych
oraz braku kaca
kiedy w nowym roku pamięć wraca
- Kriss1515
- 1000p

- Od: 15 cze 2012, o 21:16
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Szczęśliwego nowego roku i udanego Sylwestra! 
Szczęśliwego Nowego Roku 2014!
. Szczęścia, spełnienia marzeń, czego tylko chcesz. ;)