Jest zjawiskowo piękny i nieziemsko delikatny!
Witam w ogrodzie u Aguniady cz. 14
- Lukrecja
- 1000p

- Od: 31 maja 2009, o 07:38
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Witam w ogrodzie u Aguniady cz. 14
Agunia jakkolwiek śmiesznie by to nie zabrzmiało: czy on jest jednoroczny? Inne, które znam są wieloletnie, ale w tym przypadku nie znalazłam informacji.
Dziękuję za fotki!
Nelu, odpowiem równie śmiesznie - nie wiem
Wydaje mi się, że tak... kupuję go na stoisku jednorocznych i tak go traktuję 
- gajowa
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 11 maja 2011, o 07:34
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Podczytuję na temat hortensji i zapisałam co nieco
Bardzo mnie zainteresowała ta Jane Little Lime, o której piszesz. Bo planuję jeszcze jedną rabatę - oprócz tej, o której ostatnio pisałam - z hortensjami w roli głównej...
A wilczomlecze sadzę bardzo podobnie, między różami; to rzeczywiście piękne wykończenie, otulają je i "łagodzą". W tym roku myślę też o gipsówce w podobnej roli, zamówiłam nawet nasiona.
A wilczomlecze sadzę bardzo podobnie, między różami; to rzeczywiście piękne wykończenie, otulają je i "łagodzą". W tym roku myślę też o gipsówce w podobnej roli, zamówiłam nawet nasiona.
pozdrawiam - Ewa
Moje wątki
Moje wątki
- aage

- Od: 7 mar 2008, o 13:01
Aguś witam w ten mroźny sobotni wieczór. U Nas dzisiaj też piękna zima. Dziękuję za przypomnienie o zrzuceniu zalegającego śniegu na iglakach....faktycznie najwyższy czas działać.
Miłego wieczoru
Miłego wieczoru
Aguś, dobry wieczór! Powiem Ci, że ledwie żyłam po tym zrzucaniu śniegu z roślin... jest już naprawdę ciężki! Ale póki ma sypką konsystencję, warto go zrzucić teraz, bo nadciągająca odwilż podwoi mu ciężar, a to już jest groźne dla gałęzi... Miłego wieczoru również! Ja się relaksuję z PanemM przy tv i aksamitnym likierze czekoladowym 
Ewa, bardzo liczę na zakup 'Jane' Little Lime u Szmita... myślę, że tak czy inaczej, gdzieś będzie dostępna, a w razie czego - ponieważ planuję wyprawę ogrodniczą za naszą zachodnią granicę - poszukam jej w Niemczech. Czytałam, że ona dorasta do 1m, także świetnie się nadaje do donicy, albo na brzeg rabaty. Urocze maleństwo
Ja także mam nasiona gipsówki... biała, która już u mnie rośnie między różami, fajnie otula im nogi (chociaż w sezonie trzeba ją ciąć); tym razem wysieję różową
A Ty?
Ewa, bardzo liczę na zakup 'Jane' Little Lime u Szmita... myślę, że tak czy inaczej, gdzieś będzie dostępna, a w razie czego - ponieważ planuję wyprawę ogrodniczą za naszą zachodnią granicę - poszukam jej w Niemczech. Czytałam, że ona dorasta do 1m, także świetnie się nadaje do donicy, albo na brzeg rabaty. Urocze maleństwo
Ja także mam nasiona gipsówki... biała, która już u mnie rośnie między różami, fajnie otula im nogi (chociaż w sezonie trzeba ją ciąć); tym razem wysieję różową
- aage

- Od: 7 mar 2008, o 13:01
Ja na razie przy herbatce ale M zaraz poda grzańca.
Pełen relaks.
Pełen relaks.
Aga, super - czyli jest miło i błogo, o to chodzi 
- variegata
- 1000p

- Od: 24 sie 2012, o 13:45
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Skrzynie jak wiesz u mnie na czasie i bardzo się cieszę, że wstawiłaś fotkę swojej. To tylko utwierdza mnie w przekonaniu, ze to jest to
Bardzo Ci dziękuję za dobrą radę w sprawie śniegu na gałęziach bo ja oczywiście tego nie zrobiłam
A plany, jak doczytałam, jak zawsze idealne
Bardzo Ci dziękuję za dobrą radę w sprawie śniegu na gałęziach bo ja oczywiście tego nie zrobiłam
A plany, jak doczytałam, jak zawsze idealne
Dom na wsi i ogród wokół niego to spełnienie moich marzeń. Rośliny i zwierzęta- pasja i miłość. Pozdrawiam. Magda.
Ogród piaskowy w Zakolu Wisły cz.IV
Tak, lubię koty ;)
Ogród piaskowy w Zakolu Wisły cz.IV
Tak, lubię koty ;)
- anabuko1

- Od: 16 sty 2013, o 17:19
Witam
liczna działeczka i wszystkie roślinki
a najbardziej urzekła mnie róża Rhapsody in Blue---przepiękna i ta hortensja Choco Bleu:
jest cuuuudnaaa
Długo ją masz
jak zimuje

liczna działeczka i wszystkie roślinki
a najbardziej urzekła mnie róża Rhapsody in Blue---przepiękna i ta hortensja Choco Bleu:
jest cuuuudnaaa
- Jagodka

- Od: 24 sty 2011, o 22:03
Byłam w Casto po krążki torfowe i ...nie było
, za to kupiłam PNOS-u nasiona Lobeli erinus w kolorze w kolorze ciemnego różu - chcesz ?
Mam od Danusi M - wiesz , której - dla Ciebie info ...
Pozdrawiam serdecznie Iga
Mam od Danusi M - wiesz , której - dla Ciebie info ...
Pozdrawiam serdecznie Iga
Pozdrawiam i zapraszam serdecznie na wirtualny spacer - Jagódka
Spis moich wątków Wątek aktualny- część 6
Wątek sprzedażowy Moje tęsknoty ...malowane czesanką , pisane piórem ...
Spis moich wątków Wątek aktualny- część 6
Wątek sprzedażowy Moje tęsknoty ...malowane czesanką , pisane piórem ...
- AGNESS

- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Aguś ależ cudnie wyglądają te drewniane skrzynie..... jak wiesz teraz na nie choruję.... miło pooglądać takie piękne kompozycje, które jeszcze bardziej utwierdzają mnie w decyzji
Wilczomlecz śliczny 
Aguś, dziękuję za miłe słowa! Kompozycje w skrzyniach zmienią się diametralnie, ponieważ pod wpływem oświecenia i zmiany koncepcji, przesadziłam wszystkie róże do gruntu... Mam jednak nadzieję, że nowy pomysł będzie również estetyczny
Pozdrawiam!
Jagódko, kupiłam lobelię zwisłą, mix trzech kolorów... tę różową mogę chcieć?
Dziękuję za pamięć... Mów, co tam Danusia myśli... bo jakby co, to ja już pod Twoim wpływem decyzję o miejscówce dla lilii zmieniłam
Jagódko, u mnie są krążki torfowe... kupić Ci i wysłać?
Aniu, dziękuję za odwiedziny oraz serdeczne słowa pod adresem mojego ogrodu... Różę Rhapsody in Blue polecam - jest oryginalna, zdrowa i kwitnie cały sezon... hortensja to zeszłoroczny zakup - mój beniaminek wśród hortensji ogrodowych... podobno kwitnie na tegorocznych pędach, więc nie powinna sprawiać kłopotów...
Magda, cieszę się naprawdę, że będziesz miała te skrzynie... one dają więcej możliwości aranżacyjnych, a rośliny lepiej w nich, niż standardowych donicach, się prezentują... ciekawam Twoich kompozycji!
Jagódko, kupiłam lobelię zwisłą, mix trzech kolorów... tę różową mogę chcieć?
Aniu, dziękuję za odwiedziny oraz serdeczne słowa pod adresem mojego ogrodu... Różę Rhapsody in Blue polecam - jest oryginalna, zdrowa i kwitnie cały sezon... hortensja to zeszłoroczny zakup - mój beniaminek wśród hortensji ogrodowych... podobno kwitnie na tegorocznych pędach, więc nie powinna sprawiać kłopotów...
Magda, cieszę się naprawdę, że będziesz miała te skrzynie... one dają więcej możliwości aranżacyjnych, a rośliny lepiej w nich, niż standardowych donicach, się prezentują... ciekawam Twoich kompozycji!
- Tajka

- Od: 23 sty 2010, o 17:32
Aguniu bardzo uroczo wygląda wilczomlecz. Pierwszy raz widzę takiego .
Czy on jest jednoroczny?
Piękne, delikatne kwiatuszki, nawet lepiej komponuje się z różami, jak gipsówka.
Masz rację, że gdy przyjdzie odwilż, to zalegający śnieg na iglakach może poodkształcać konary w najlepszym wypadku, a nawet połamać, ale mój ogród skazany jest sam na siebie, powiązaliśmy tylko jałowce kolumnowe i kuliste żywotniki.
Czy on jest jednoroczny?
Piękne, delikatne kwiatuszki, nawet lepiej komponuje się z różami, jak gipsówka.
Masz rację, że gdy przyjdzie odwilż, to zalegający śnieg na iglakach może poodkształcać konary w najlepszym wypadku, a nawet połamać, ale mój ogród skazany jest sam na siebie, powiązaliśmy tylko jałowce kolumnowe i kuliste żywotniki.
- usa1276
- 1000p

- Od: 22 sty 2012, o 19:30
Śliczny ten wilczomlecz taki skromny dekoracyjny podkreślający piękno innych roślinek, ciekawa jestem jaką by tworzył kompozycje z pelargonią muszę zapisać coby zapamiętać i spróbować 
- BOGULENKA
- 500p

- Od: 23 lis 2012, o 13:28
Dobry wieczór Aga, czytam o wilczomleczu Diamond Frost i on jest u nas jednoroczny, ale w cieplejszych rejonach globu wieloletni. Ja swoje dwa, które miałam w zeszłym roku w donicach w tym roku eksperymentalnie przechowuje w chłodnym garażu.
Ale jaki będzie efekt końcowy tego nie wiem, na razie żyje, ale dość mocno wyłysiał. Ciekawa jestem czy na wiosnę bardziej się zagęści, czy też nie.
No i zapomniałam napisać. Byłam dzisiaj w Obi w Al. Krakowskiej i tam są takie mini szklarenki, ale strasznie drogie bo ok 40 złotych. Ja taką na 30 doniczek wielkości kwadratowych kubków po jogurcie kupiłam w zeszłym tygodniu za niecałe 20 zł w Casto w Al. Jerozolimskich, ale pewnie na Okęciu też ją mają. Pozdrawiam.
Ale jaki będzie efekt końcowy tego nie wiem, na razie żyje, ale dość mocno wyłysiał. Ciekawa jestem czy na wiosnę bardziej się zagęści, czy też nie.
No i zapomniałam napisać. Byłam dzisiaj w Obi w Al. Krakowskiej i tam są takie mini szklarenki, ale strasznie drogie bo ok 40 złotych. Ja taką na 30 doniczek wielkości kwadratowych kubków po jogurcie kupiłam w zeszłym tygodniu za niecałe 20 zł w Casto w Al. Jerozolimskich, ale pewnie na Okęciu też ją mają. Pozdrawiam.