Ogród IGI. Żurawkowy zawrót głowy. Zimowe opowieści.
- Olusia
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 23 gru 2007, o 21:38
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Ogród IGI. Żurawkowy zawrót głowy. Zimowe opowieści.
Igo , u mnie tez cebulowe wychodzą ale systematycznie zasypuję i nakrywam.
Nie chce by spotkał je los ubiegłorocznych.
Nie chce by spotkał je los ubiegłorocznych.
- MamciaTerenia
- 1000p
- Od: 1 lis 2012, o 14:44
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Iguś, widzę że wyszłaś na spacer ale za bardzo się nie przemęczaj.
Na zdjęciach wiosna u Ciebie też tuż, tuż. A widoki super.
Na zdjęciach wiosna u Ciebie też tuż, tuż. A widoki super.
-
- 50p
- Od: 31 sie 2010, o 15:41
Iguś , ten zakątek z żurawkami i trawami - prześliczny. Kolorowo prawie jak wiosną , daleko do typowo zimowych klimatów.
Powracaj do zdrowia , tup tup do wiosny...
Powracaj do zdrowia , tup tup do wiosny...
- AGNESS
- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Iguś u Ciebie już wychodzą cebulaczki, u mnie jeszcze śnieg leży..... już wiele go nie zostało, już tylko cieniutka warstwa, ale jest....
jejku u ciebie jak zawsze ślicznie... nawet zimowa rabatka cudna 

- a_nie
- Od: 31 mar 2011, o 12:16
Wiosna, wiosnaiga23 pisze:Spacer po ogrodzie zaliczony, choć tern niepewny... Wychodzą już cebule, prymule za chwilkę zakwitną i kolorowe zimowe widoczki zanim się przytnie trawy.

Dołączam się do życzeń zdrowia, dobrze że masz już tego laptopka
-
- Od: 1 paź 2008, o 20:26
- Kontakt:
Olu, to dla mnie.
Poproszę ortopedę, nogę zmniejszy.
Aniu, hosty były wcześniej.
Aneczko, nie wszystkie rabaty tak ładnie wyglądają, większość to łyse lace pełne suchych liści, w tym roku porządek będzie robiony bardzo późno na ogrodzie. Siła
wyższa.
Agnieszko, do wiosny coraz bliżej, nawet dotarły do mnie plotki o naszym bocianie, on z tych co przylatują w lutym.
Elu, kilka małych rabatek faktycznie wygląda nieźle. Reszta ogrodu tak jak wszędzie, trzeba posprzątać.
Tereniu, powoli muszę wracać do życia, Piotrek wraca od poniedziałku do pracy, czas tak szybko płynie.
Dzisiaj po raz pierwszy gotuję ja obiad, skończyło się słodkie lenistwo.
Po obiedzie drzemka, potem postaram się powklejać trochę literki S, bo dużo jest host, tak się zaczynających.

Aniu, hosty były wcześniej.

Aneczko, nie wszystkie rabaty tak ładnie wyglądają, większość to łyse lace pełne suchych liści, w tym roku porządek będzie robiony bardzo późno na ogrodzie. Siła
wyższa.

Agnieszko, do wiosny coraz bliżej, nawet dotarły do mnie plotki o naszym bocianie, on z tych co przylatują w lutym.

Elu, kilka małych rabatek faktycznie wygląda nieźle. Reszta ogrodu tak jak wszędzie, trzeba posprzątać.

Tereniu, powoli muszę wracać do życia, Piotrek wraca od poniedziałku do pracy, czas tak szybko płynie.

Dzisiaj po raz pierwszy gotuję ja obiad, skończyło się słodkie lenistwo.
Po obiedzie drzemka, potem postaram się powklejać trochę literki S, bo dużo jest host, tak się zaczynających.

- Olusia
- Od: 23 gru 2007, o 21:38
Wiedziałam , że po tych wszystkich wizytach u ortopedy będzie w sam raz 
Były jeszcze 2 sklejone ze sobą dziecięce , niebieskie kaloszki . jak za 10,- to ciut za małe.

Były jeszcze 2 sklejone ze sobą dziecięce , niebieskie kaloszki . jak za 10,- to ciut za małe.
- IWONA1311
- Od: 28 mar 2011, o 12:10
Witaj Iguś
Ciesze się że powoli wracasz do zdrowia, tylko nie forsuj się za szybko.
U ciebie już wychodzą cebulowe, u mnie niby też, ale w środę i w czwartek dostały porządne okrycie śniegową pierzynką.
Ciesze się że powoli wracasz do zdrowia, tylko nie forsuj się za szybko.
U ciebie już wychodzą cebulowe, u mnie niby też, ale w środę i w czwartek dostały porządne okrycie śniegową pierzynką.
-
- Kontakt:
Olu, kolor idealny, w tym roku krzesełka też są czerwone. 
Iwonko, u nas śniegu nie ma, ale te kilka stopni mrozu niegroźne.
S
Sieboldiana Elegans, tak według mnie, ale czy to ona??? Takich jest wiele. Twarde, szare liście, nie lubiana przez ślimaki.

Summer Serenade, śliczna, dosyć duża hosta, wysokość około 50cm, na cienistych rabatach prawdziwe słoneczko.

Summer Breez, leniwiec, ma być średnia, jak na 4 latkę szału nie robi, ładna, ale przyrost mizerny.

Stained Glass, średnia hosta, u mnie od 3 lat, doskonale rośnie, bardzo ładnie wygląda, jak dla mnie jedna lepszych moich host.

Iwonko, u nas śniegu nie ma, ale te kilka stopni mrozu niegroźne.

S
Sieboldiana Elegans, tak według mnie, ale czy to ona??? Takich jest wiele. Twarde, szare liście, nie lubiana przez ślimaki.
Summer Serenade, śliczna, dosyć duża hosta, wysokość około 50cm, na cienistych rabatach prawdziwe słoneczko.
Summer Breez, leniwiec, ma być średnia, jak na 4 latkę szału nie robi, ładna, ale przyrost mizerny.
Stained Glass, średnia hosta, u mnie od 3 lat, doskonale rośnie, bardzo ładnie wygląda, jak dla mnie jedna lepszych moich host.
- Tajka
- Od: 23 sty 2010, o 17:32
Iguniu życzę dużo zdrówka.
Nie forsuj się za bardzo, myślę, że należysz do Osób nie znoszących bezczynności.
Hosty przecudnej urody.

Nie forsuj się za bardzo, myślę, że należysz do Osób nie znoszących bezczynności.
Hosty przecudnej urody.

- anabuko1
- Od: 16 sty 2013, o 17:19
to fakt,,,hosty,,piękne
To moje ulubienice,,,mam ich ok60,,,wielu z tych co pokazujesz nie mam,,,ale nie mozna mieć wszystkiego ,po prostu juz mi sie nie zmieszczą;:306 Oprócz żurawek -mam ichok,30,,,zakochałam sie w liliowcach i liliach i te jeszcze musze dokupić 

-
- Kontakt:
Aniu, liliowce to duże rośliny, mam ich też kilkanaście i starczy. Lilie w zeszłym roku tak wymarzły, że w tym roku musiałam dokupić nowe, i tym sposobem nie mam ich za dużo.
Tajeczko, dziękuję ,że znalazłaś czas na odwiedziny, owszem, nie mogę już wyleżeć, i szukam zajęć na siłę, praca na kompie w łóżku to też zajęcie na jakiś czas, bo męczy tak jak każde patrzenie w ekran. Dużo śpię i wypoczywam, więc pewnie szybko wrócę do formy.
Host na S, ciąg dalszy.
Stiletto, mam ją od zawsze, cudna, stara odmiana, trzeba wielu lat, by pokazała jak jest piękna..Niewielka, rośnie rozłogami, doskonale rośnie na słońcu, ma jedną wadę, lubiana przez ślimaki.

Snow Cup, u mnie od dwóch lat, ładna, niestety przypala się na słoneczku. Średniej wielkości, na razie rośnie nieźle.

Shiny Penny,
, maleńka, urocza złota hosta , na cienisty skalniak. U mnie od wielu lat, ładnie przyrasta.

Striptease, niewielka hosta o ślicznym wybarwieniu,

Tajeczko, dziękuję ,że znalazłaś czas na odwiedziny, owszem, nie mogę już wyleżeć, i szukam zajęć na siłę, praca na kompie w łóżku to też zajęcie na jakiś czas, bo męczy tak jak każde patrzenie w ekran. Dużo śpię i wypoczywam, więc pewnie szybko wrócę do formy.
Host na S, ciąg dalszy.

Stiletto, mam ją od zawsze, cudna, stara odmiana, trzeba wielu lat, by pokazała jak jest piękna..Niewielka, rośnie rozłogami, doskonale rośnie na słońcu, ma jedną wadę, lubiana przez ślimaki.
Snow Cup, u mnie od dwóch lat, ładna, niestety przypala się na słoneczku. Średniej wielkości, na razie rośnie nieźle.
Shiny Penny,
, maleńka, urocza złota hosta , na cienisty skalniak. U mnie od wielu lat, ładnie przyrasta.
Striptease, niewielka hosta o ślicznym wybarwieniu,
- ARABELLA
- Od: 4 mar 2009, o 16:05
Iguś super,że wracasz do formy
Miłej niedzieli dla was