Ogród piaskowy w Zakolu Wisły

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
bodzia3012
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 wrz 2009, o 08:41
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Ogród piaskowy w Zakolu Wisły

Post »

Magdziu witaj :wit

Obrazek
Awatar użytkownika
variegata
1000p
1000p
Od: 24 sie 2012, o 13:45

Post »

nazira, witaj w moim wątku :wit
Znamy sie już z Miau i jest miło, że na FO też trafiłaś bo uwierz mi, studnia wiedzy i wspaniałych ludzi tutaj :wit Dymniaczek to Kicia, oczywiście wynik bycia DT na Miau:)

Bożenko dziękuję za zdjęcie ;:196 Co prawda wolałabym żebyś jednak skorzystała z 'fotoszopa', no ale cóż trzeba się pogodzić ze swoim zewnętrzem :twisted: :lol:
Dom na wsi i ogród wokół niego to spełnienie moich marzeń. Rośliny i zwierzęta- pasja i miłość. Pozdrawiam. Magda.
Ogród piaskowy w Zakolu Wisły cz.IV
Tak, lubię koty ;)
Awatar użytkownika
e-genia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 19:01
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Madziu wyglądasz ślicznie na tym zdjęciu i żaden fotoszop nie jest potrzebny
iga23
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 paź 2008, o 20:26
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Madziu, siedzę trochę nad Twoim projektem, ale żeby coś namalować, muszę się z Tobą spotkać, i to w Twoim ogrodzie, jest wiele pytań zanim się przystąpi do pracy. Jak byś jakąś niedzielkę lub sobotę maiła wolna, ale za widoku. :lol:
Awatar użytkownika
variegata
1000p
1000p

Post »

Geniu, ślicznie to Ty kochana kłamiesz :lol: dziękuję :oops:

Iga z przyjemnością :wit ( lecę na pw)

Podobno ma padać śnieg za kilka dni. Mam nadzieje, że jednak w tym roku poleży porządna kołderka na roślinach. Bo takie straty jak zeszłoroczne nie są przewidziane w moim budżecie na 2013rok :lol:
Muszę taras zadaszyć i zagospodarować część działki :wink:
Dom na wsi i ogród wokół niego to spełnienie moich marzeń. Rośliny i zwierzęta- pasja i miłość. Pozdrawiam. Magda.
Tak, lubię koty ;)
iga23
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Musisz przede wszystkim kupić dużo ziemi, wiec już szukaj gdzie..... ;:oj
Awatar użytkownika
variegata
1000p
1000p

Post »

iga23 pisze:Musisz przede wszystkim kupić dużo ziemi, wiec już szukaj gdzie..... ;:oj
Na razie to g***o załatwiłam :lol:
W sobotę piach i będzie przeorany razem obornikiem krowim. Wiosną ponownie. Mam nadzieje, ze to przyniesie jakiś wymierny efekt :roll: Bo efekt aromaterapeutyczny przyniesie na pewno :wink:

Ziemię mam od stałego dostawcy, bo już niejedną wywrotkę mi przywoził. A ja na dodatek chce mieć w kilku miejscach podwyższany teren ;:224
Kto zna wyniki totka na dzisiaj i jutro, bo idę zagrać? :lol:
Tak, lubię koty ;)
iga23
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

variegata pisze: Na razie to g***o załatwiłam :lol:
W sobotę piach i będzie przeorany razem obornikiem krowim. Wiosną ponownie. Mam nadzieje, ze to przyniesie jakiś wymierny efekt :roll: Bo efekt aromaterapeutyczny przyniesie na pewno :wink:

Ziemię mam od stałego dostawcy, bo już niejedną wywrotkę mi przywoził. A ja na dodatek chce mieć w kilku miejscach podwyższany teren ;:224
Kto zna wyniki totka na dzisiaj i jutro, bo idę zagrać? :lol:
To po co mieszać g*** z piachem, jak nie daj Bóg tam będzie podwyższenie. :roll:
Awatar użytkownika
variegata
1000p
1000p

Post »

Obornika najwięcej mają wymieszać w miejscu z przodu, tam, gdzie ma być trawa. Podwyższane rabaty mają być z brzegów działki i na środku, ale już za "pierwszym pokojem".
Tak, lubię koty ;)
Awatar użytkownika
Sosenki4
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:58
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

No i widać ruszasz pełną parą z urządzaniem ogrodu. I kto tu pisał o podnoszeniu poprzeczki?
Awatar użytkownika
variegata
1000p
1000p

Post »

Marzka, jak ja się napatrzyłam na postępy innych, to mi od razu sumienie kazało do roboty się zabrać :lol:
Tak, lubię koty ;)
iga23
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Madzia zanim zaorasz to g***, to postaraj się jeszcze o samochód gliny, zaoszczędzisz kiedyś na trawniku na wodzie. :lol:
Awatar użytkownika
variegata
1000p
1000p

Post »

Wiesz Iga, ja już raz wkopałam dwa auta gliny i nie chce więcej, bo jak w tych miejscach chce coś wkopać większego to nie ma takiego mięśniaka we wsi, który chciałby zamiast siłowni glinę przewracać. Po prostu zbyt płytko ta glina jest i po 10cm warstwie czarnoziemu trafiamy na grudy gliny, zazwyczaj akurat największe grudy są dokładnie tam gdzie trzeba coś posadzić.

Oczywiście gdybym najpierw wybrała odpowiednia ilość metrów piachu i na dno tego powstałego krateru wrzuciła glinę a na to z pół metra czarnoziemu to rozumiem. Tymczasem przy takiej powierzchni jak moja samo zdjęcie odpowiedniej głębokości nawierzchni jest nieco kłopotliwe, ponieważ utworzą się w ten sposób Tatry piachu a wydatek na glinę i czarnoziem skutkowałby koniecznością szukania przeze mnie dodatkowej pracy lub pozwem rozwodowym :lol:

Po otrzymaniu kompletnego projektu, tak zrobię, ponieważ do podwyższania terenu ten wykopany piach mi się przyda, ale na razie do samego rozrzucania obornika nie będę ulepszać.
Ta jutrzejsza akcja "obornik" jest takim substytutem prawdziwego urządzania ogrodu :lol:
Tak, lubię koty ;)
iga23
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Ależ będzie pachniło. :roll: Podjadę do ogrodu moich przyjaciół, którzy mieli podnoszony teren na brzegach działki, i pokażę Ci jak myślę o nasadzeniach. Ale to nie na forum. Porobię sporo zdjęć i przywiozę . :lol:
Awatar użytkownika
variegata
1000p
1000p

Post »

Iga, czekam z niecierpliwością ;:196
Będziemy dłuuugo dyskutować na temat konieczności posiadania przeze mnie róż pomimo Twoich racjonalnych argumentów przeciwko :twisted: Muszę jakiś sposób na zamydlenie Twoich oczu znaleźć ;:224
Zwłaszcza, że moja lista chciejstw różanych powiększa się 8-)
Tak, lubię koty ;)
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”