Witajcie
Francesca, uwielbiam pastelowe kolory w ogrodzie

u mnie też pełno różu, fioletu, błękitu i bieli! Krzewuszki mają ładne pączki i wyglądają na zdrowe, choć trochę się o nie martwiłam.. mocno je przycięłam jesienią, a potem wyczytałam na Forum, że prawdopodobnie wycięłam im pąki kwiatowe

Wypuszczają jednak pączki, jest dobrze!
Aguś, płonę purpurą po takim komplemencie

Gdzie mi do holenderskich kompozycji ogrodowych...

ale bardzo mi miło, że mój ogródek budzi u Ciebie tak pozytywne skojarzenia
Comciu, witaj

cieszę się, ze ścieżka Ci się podoba - miałam nadzieje uzyskać efekt 'tajemniczego ogrodu' i jeśli takie wrażenie u Ciebie wywołuje, to oto chodziło
Ewa, współczuję aury..miejmy nadzieję, że 'zimnych ogródników' nie będzie i się ociepli na dobre

u mnie dziś słonko od rana, więc można po pracy ruszyć do ogrodu - dzisiaj czeka mnie walka z chwastami buuuuu..
Jolu, dziękuję - kute elementy to nieodzowny element moich ogrodowych aranżacji i cieszę się, że Ci się podobają
Ewa, dziękuję, ja też je lubię, pewnie znowu coś wymyślę...a tulipany uwielbiam - szkoda, że tak szybko przekwitają...
Asieńko, to jedyny jak dotąd kwitnący RH w ogrodzie, pozostałe jeszcze w pączkach

a czosnki szaleją, teraz kwitną jedne, kolejne są w pączkach
Agnieszko, Iwonko, Justynko - dziękuję, serce rośnie od takich słów
April, witaj

ten świerk to omorica, gniazdkowy, nie znam dokładnej odmiany, kupowałam w szkółce. Czosnki, które kwitną to Purple Sensation i Gladiator - mam jeszcze inne odmiany i są jeszcze w pączkach. Jaśminowce i krzewuszki ładnie startują, czekam na ich cudne kwiaty i ten zapach!Ścieżka zarasta, dzisiaj będę walczyć z 'nieplanowanymi' chaszczami

Róże muszą mieć miejsce
Lulka, dziękuje

latarenki są solarne, dają urokliwe, choc subtelne światełko..
Martuś, wszystko rośnie jak szalone, dzisiaj zmowu będę szaleć w ogrodzie do zmroku
Agatko, dzięki
Biegnę do ogrodu, miłego popołudnia kochani!