Ogródek Robaczka cz. 2

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
April
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:22
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ogródek Robaczka cz. 2

Post »

hej Motylku, zdjęcia dałaś takie że dech zapiera. Muszę je sobie kilkakrotnie obejrzeć bo tak dużo się u Ciebie dzieje. Prawie kwitnące krzewuszki i jaśmin? u mnie same liście. Jakiego świerka sa te gniazdka? Może Nidiformis? Jakie czosnki tak wcześnie zakwitły? Moje giganteum zmarzły :oops: wczoraj wyciągnęłam jednego z ciekawości za mały kiełek i totalne bagno.
I łąki tulipanów w pięknych kolorkach nie wspominając mojej ulubionej ścieżki. Dopiero zrobiona a zaraz zniknie wśród roślin.
Miłego dnia ;:3
Awatar użytkownika
lulka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2011, o 12:38
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

200 zdjęć?!!! No to na prawdę się stęskniłaś. Dopiero po tak długiej nieobecności widać jak roślinki potrafią zaszaleć ;:109 Można nacieszyć oko. Moja malutka krzewuszka też ma pączki, a czosnki jeszcze w mocno zwartych pakach ;:173
Bardzo mi się podobają latarenki. To solarne?
x-S-l
---
Od: 2 sie 2011, o 15:43

Post »

no niestety mój C. White przepadł.....coś się pod niego podkopało i .... :(
ale tam nic straconego bo tak czy owak chce kupić rodusia.....i białego i czerwonego......a co ;:224
hehe 200 zdjęć?! o rajciu :;230
ale fakt, że przez 2 tygodnie to masz teraz w ogródku busz - zielono i kolorowo no i te tulipany..........są niesamowite! ;:oj
no i sasanki jeszcze kwitną......... ;:oj
Awatar użytkownika
gatita
500p
500p
Od: 15 kwie 2011, o 10:16
Kontakt:

Post »

Kasiu, zdjęcia aż dech zapiera :shock: :shock: . Twój ogród jest z każdym dniem piękniejszy ! ;:167
Gatita I,Gatita II
Zapraszam ! Agata
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sty 2012, o 23:42
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Witajcie :wit
Francesca, uwielbiam pastelowe kolory w ogrodzie ;:170 u mnie też pełno różu, fioletu, błękitu i bieli! Krzewuszki mają ładne pączki i wyglądają na zdrowe, choć trochę się o nie martwiłam.. mocno je przycięłam jesienią, a potem wyczytałam na Forum, że prawdopodobnie wycięłam im pąki kwiatowe ;:202 Wypuszczają jednak pączki, jest dobrze!
Aguś, płonę purpurą po takim komplemencie ;:131 Gdzie mi do holenderskich kompozycji ogrodowych... ;:224 ale bardzo mi miło, że mój ogródek budzi u Ciebie tak pozytywne skojarzenia ;:196
Comciu, witaj :wit cieszę się, ze ścieżka Ci się podoba - miałam nadzieje uzyskać efekt 'tajemniczego ogrodu' i jeśli takie wrażenie u Ciebie wywołuje, to oto chodziło :uszy
Ewa, współczuję aury..miejmy nadzieję, że 'zimnych ogródników' nie będzie i się ociepli na dobre ;:196 u mnie dziś słonko od rana, więc można po pracy ruszyć do ogrodu - dzisiaj czeka mnie walka z chwastami buuuuu..
Jolu, dziękuję - kute elementy to nieodzowny element moich ogrodowych aranżacji i cieszę się, że Ci się podobają ;:196
Ewa, dziękuję, ja też je lubię, pewnie znowu coś wymyślę...a tulipany uwielbiam - szkoda, że tak szybko przekwitają...
Asieńko, to jedyny jak dotąd kwitnący RH w ogrodzie, pozostałe jeszcze w pączkach ;:19 a czosnki szaleją, teraz kwitną jedne, kolejne są w pączkach ;:65
Agnieszko, Iwonko, Justynko - dziękuję, serce rośnie od takich słów ;:4
April, witaj :wit ten świerk to omorica, gniazdkowy, nie znam dokładnej odmiany, kupowałam w szkółce. Czosnki, które kwitną to Purple Sensation i Gladiator - mam jeszcze inne odmiany i są jeszcze w pączkach. Jaśminowce i krzewuszki ładnie startują, czekam na ich cudne kwiaty i ten zapach!Ścieżka zarasta, dzisiaj będę walczyć z 'nieplanowanymi' chaszczami ;:134 Róże muszą mieć miejsce ;:173
Lulka, dziękuje ;:196 latarenki są solarne, dają urokliwe, choc subtelne światełko..
Martuś, wszystko rośnie jak szalone, dzisiaj zmowu będę szaleć w ogrodzie do zmroku :heja
Agatko, dzięki ;:196

Biegnę do ogrodu, miłego popołudnia kochani!

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek ObrazekObrazek ObrazekObrazek Obrazek ObrazekObrazekObrazekObrazekObrazek Obrazek
Pozdrowionka :-) Kasiek *aktualny wątek
*moje wątki*
Awatar użytkownika
majka411
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sie 2009, o 18:55

Post »

:wit Kasiu, ;:138 ;:138 ;:138 za wszystko co można zobaczyć na zdjęciach. Piękne, jestem zauroczona tym miejscem.
Szukałam parasoliki ??. jest ...... czekam jak będzie się prezentować po obrośnięciu przez roślinki. Również altanka mnie bardzo interesuje.
Ciekawe jaki efekt uzyskasz jak rośliny zarosną.
W altance będzie można posiedzieć :D
Awatar użytkownika
asia2
1000p
1000p
Od: 2 maja 2006, o 19:11

Post »

Kasiu piszesz, że lubisz pastele. To też moje ulubione kolory ogrodowe. Biały, róż, fiolet i niebieski tworzą taką romantyczny klimacik. :lol: Normalnie nie lubię różu, ale w ogrodzie jest u mnie dominującą barwą, a jedyne odstępstwo od powyższego schematu kolorystycznego to czerwień róż.
Zauważyłam na jednym zdjęciu, że masz tak samo wyglądające papuzie tulipanki jak moje (te biało-różowo-zielone). Może znasz ich odmianę, bo tak jak może pamiętasz z mojego wątku, ja ich nazwę gdzieś zapodziałam.
Awatar użytkownika
E-mienta
500p
500p
Od: 21 mar 2011, o 18:22

Post »

Kasiu, ale masz tulipanolandię! Cudactwo! I to wszystko w zgrabnie dobranych barwach. :wit
Pozdrawiam Ewa
Spis treści, Życie po życiu - 2014 - Aktualny
"Ludzie posłuszni żyją, aby spełniać oczekiwania innych. Nieposłuszni realizują swoje marzenia..."
Awatar użytkownika
ElleBelle
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 5 paź 2009, o 15:36

Post »

Jestem pod wielkim wrażeniem,że jeszcze kwitną piękne tulipanki i już czosnki ,roślinki masz że dech zapiera ;:138 co to będzie za parę lat ;:215 Pokazowy ogród dla zwiedzających ;:138 ;:138
Pozdrawiam, Ela
...mój azyl w środku miasta...
Kwiaty Eli- w ogrodzie i nie tylko cz. 7- Kolejna Wiosna...
Awatar użytkownika
lulka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2011, o 12:38

Post »

Tulipanki chyba czekały na Ciebie, ja już wszystkie musiałam wyciac ;:145
Awatar użytkownika
magenta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2010, o 19:18
Kontakt:

Post »

Kasiu,widzę ze twoje tulipanki, pozwoliły nacieszyć oczy ;:63
Moje też, mnie uroczyły widokami :heja
Pozdrawiam :wit
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sty 2012, o 23:42

Post »

Majka :wit Cieszę się, że Ci się podoba ;:173 Powojniki przy parasolce rosną trochę mizerniej teraz, posadzone były dosyć wcześnie (na początku kwietnia) i chyba zaszkodziły im przymrozki..przycięłam je teraz, odbijają powoli. Altana powinna zarosnąć różami za jakieś ...3-4 lata ...przy sprzyjających zimach... ;:224 Ale powojniki powinny rozbujać się szybciej, więc coś tam się będzie działo..
Asia, mamy podobne upodobania ;:196 U mnie też wyjątkiem są czerwone róże, ale ostatnio, po wizycie u Majki zakochałam się w rabacie, gdzie pastele przeplatają się z żółtymi różami - wyglądało to obłędnie ;:170 Myślę, że skuszę się na dalsze odstępstwa kolorystyczne i będę eksperymentować latem ;:333
Jeśli mówisz o tych tulipankach:

Obrazek

To odmiana Virchic, przynajmniej pod taką nazwą kupiłam je w ubiegłym roku.

Ewa :wit Tulipanolandia, hihihi, dobre ;:215
Elu, dziękuję za tyle miłych słów, daleko mi do tego, ale będę się starać zasłużyć na te wszystkie wspaniałe pochwały ;:170
Pierwsze odmiany tulipanów kwitły u mnie już a początku marca, więc różne gatunki cieszą oczy już dwa miesiące ;:oj Wybierałam odmiany zarówno wcześnie kwitnące, jak i te późniejsze. Zawiodły jedynie botaniczne, wzeszły mi tylko pojedyncze sztuki. Tulipany, które wciąż kwitną posadziłam chyba najgłębiej, bo wygląda na to, że mróz nie uszkodził tak liści i łodyg jak w innych odmianach, wyrosły na ponad pół metra ;:oj Być może to też kwestia jakości cebul (te akurat kupowałam w Niemczech) albo stanowiska, ocienionego przez brzozę.
Lulka, miło z ich strony, że poczekały!bardzo chciałam je zobaczyć :heja
Kasiu, witaj po urlopie :wit Mam nadzieję, że Twój był równie udany jak mój ;:196 Fajnie, że tulipanki poczekały też u Ciebie z kwitnieniem, zaraz pobiegnę zobaczyć ;:173

Dzisiaj sporo popracowaliśmy z M - trawniczek skoszony (zasługa M), trawka wywieziona dla koni, a z bitwy z chwastami wróciłam z tarczą :uszy Jeszcze sporo przed nami, a w weekend będę sadzić jednoroczne i zioła :heja
Teraz biegnę zobaczyć co u Was ;:4

Fotki wczorajsze, dzisiaj już nie zdążyłam przed zmrokiem ;:131

Czosnek Gladiator & powojnik Ernest Markham

Obrazek Obrazek

Magnolia Susan & Robinia Hispida

Obrazek Obrazek

Tulipany Matchpoint & Czosnek Purple Sensation

ObrazekObrazek
Pozdrowionka :-) Kasiek *aktualny wątek
*moje wątki*
Awatar użytkownika
ElleBelle
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 5 paź 2009, o 15:36

Post »

Kasiu no ja zawsze też miałam takie wczesne i póżniejsze a w tym roku wczesne zmarzły a póżniejsze zakwtły prawie razem i słońce je spaliło a Twoje są cudowne ;:138 ;:138
Pozdrawiam, Ela
...mój azyl w środku miasta...
Kwiaty Eli- w ogrodzie i nie tylko cz. 7- Kolejna Wiosna...
Awatar użytkownika
ilona2715
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 wrz 2010, o 11:47

Post »

Ło matko jakie zmiany, patrzę i patrzę i oczom nie wierzę niby ten sam ogród a zupełnie inny, pięknie Kasiu.
Czy Ty się czasami nie pomyliłaś z powołaniem i nie miałaś zostać ogrodnikiem? A może nim jesteś, przyznaj się kochana.
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Kasiu ostatnio już rozpływałam się w zachwycie nad Twoimi fotkami....ale muszę powtórzyć......bajeczne ;:oj
Tulipanki wspaniałe odmiany, bardzo ozdobne i takie oryginalne, przepięknie wyglądają w takich wielkich grupach :D
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”