Bożenko skoro Twoja doszła na drugi dzień to może masz układy z Pocztą i nie tylko ...
A tak poważnie to większość moich przesyłek tych w dalsze zakątki kraju dochodzi następnego dnia
a na odległość np ok 200 km odbiorca na przesyłke czeka 2 dni mimo,że wszędzie jest wysłane priorytetem ... na czym to polega - nie wiem ?
maniusika Janeczko to faktycznie łądny zestaw kolorów na Twoim Hibiskusie. Pogoda wiosenna faktycznie niezbyt sprzyja pracom i planowaniu a i roślinki nie spiesza się z wychodzeniem na wierzch.
Każdy pomysł na oszczędzanie jest dobry a tym bardziej jak dużo roślin potrzeba w krótkim czasie.
Ewiczka52 cieszy mnie,że interesujesz się medycyna ludową i korzystasz z niej. Watek " aptekowy " zaniedbałam bo ciągle brak mi czasu.
szyszunia Iwonko w takim razie trzymam kciuki za Twego fiołeczka. Kwiaty może mieć małe i niepozorne bo cały jego urok to liście.
Oglądałam na jakimś forum fiołkowym sporo odmian i faktycznie ta zasada u większości sie potwierdza .
Dzis byłam na działce bo wreszcie nie padało, niezbyt mocno wiało i nawet słońce nam przyświecało. Kolejne kilka rabatek uporządkowane ale nie robie od razu nasadzeń roslinek , które czekają w doniczkach.
Taki pośpiech ta strata czasu bo potem często czeka ich przesadzanie.
Wreszcie przycięłam wszystkie krzewy Hortensji rosnących w gruncie a jest ich 17 sztuk i 4 w doniczkach bo to grudniowy zakup.
Dostały też specjalny nawóz a dwie dodatkowo glin bo będę je prosić

o zmianę koloru kwiatów .
Na chwilę obecną nie widać u mnie strat po zimie, nawet Brunery i jesienne nasadzenia Żurawek mają się dobrze .
Po powrocie z działki czekało awizo na 3 przesyłki a jedna paczka już była u sąsiadki.
Ogółem 4 więc wieczór poświeciłam nowym roślinkom,które zamieszkają u mnie i będą przypominać mi wiele osób z Forum.
Mnie przy pracy towarzyszyła radość ale męża mina pokazywała całkiem odmienne uczucia ...
Jeszcze kilka takich przesyłek i mi

całe forum, wymiany i działkę ...