Majkowy zielony dom i ..... cz. 3

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
edulkot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 lut 2011, o 17:31
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Majkowy zielony dom i ..... cz. 3

Post »

Ewa ja łażę po tych sklepach i ciągle coś oglądam, tłumaczę i sumuję. Ale to już chyba ostatnie. Muszę zabrać się za porządki w zdjęciach, opisać Souveniry i inne róże też. Koniec przyjemności. ;:132 ;:65

Jadziu to już ostatnie zakupy, koniec na teraz. No chyba że trafi się jakiś Souvenir to wcale nie odmówię. :;230
Ty nie masz gdzie szaleć a ja mam takie areały że ładniej będzie wyglądać jakaś róża niż ten niby trawnik. ;:108
Ja sobie kupiłam takie urządzenie prądowe, wzięłam wieczorem przed spaniem serię i dzisiaj mnie nawet nie za bardzo boli, ot czuję ją. :D

Zajrzyjcie tutaj http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 12&start=0 wybieramy zdjęcia jesieni. :D
Awatar użytkownika
majka411
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sie 2009, o 18:55

Post »

Muszę sobie wymyślić jakąś inną robotę bo chyba z tego leniuchowania coś mnie weźmie.

:wit Majeczko, wymyśliłaś już. Mnie dziś wszystko wisi. ;:108 Dzień okropny, w ostatniej chwili się zorientowałam, że jutro święto, no taka gapa ze mnie :oops:
edulkot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

I to takie święto że wszystko pozamykane. :wink:

Zerknij tutaj http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 12&start=0 i oddaj głos. :lol:
Awatar użytkownika
_ninetta_
1000p
1000p
Od: 19 maja 2010, o 01:19
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Jacqueline du Pre też mnie kusi. Ciekawe czy długo trzyma kwiat bo kwiaty u Maigold (rodzica) opadały u mnie po dwóch dniach.
Ale sama różyczka bardzo urokliwa.
Souveniry widzę zamówione, czekamy teraz do wiosny na pokaz :D
Ten najpopularniejszy - de la Malmaison przepiękny, szczególnie kolor.
Pogoda paskudna, u mnie też wieje, aż się z domu wyjść nie chce. Tęsknię za wiosną, już nawet bym popieliła chętnie :D
Awatar użytkownika
majka411
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sie 2009, o 18:55

Post »

:wit Majeczko, byłam i oddałam swój głos. :D W taką pogodę trudno jest się zmobilizować do konkretnych działań.
Poda deszcz i jest pochmurno. Słonka się chce i kolorów. Popatrz Maju może znajdziesz zdjęcia swoich zakątków ogrodowych z bylinkami. Może być niedźwiadek, to spiszę jego nazwę po łacinie. ;:196
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

MAJKA zerknęłam i zagłosowałam . Niestety pogoda pod psem nie chce sie wychodzić z domu . Przydałoby sie pozbierac różane liście . Moja RU prawie goła a inne szaleją
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
edulkot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witam w ten świąteczny ale bardzo przygnębiający dzień. :wit

Anetko jaka jest Jacqueline du Pre dowiemy się już pewnie w tym roku, mam nadzieję że pokaże swoje urocze kwiatuszki. Souveniry i nie tylko zamówione i niech mnie już więcej nikt niczym nie kusi, lista zamknięta. Też bym chętnie po-plewiła ale totalnie mi się nie chce. Dla poprawy nastroju słoneczka.

Obrazek Omieg wschodni

Majeczko widzę że Ci niedźwiadka się zachciewa, to już M. Ci nie wystarczy. :;230 Znalazłam wiosenne zdjęcia a wiosną niedźwiadki są brzydkie, mogą być szachownice i tulipany :?: Niedźwiadka poszukam później a jak go chcesz to Ci wiosną wyślę kawał jego futra. :;230

Obrazek

Obrazek tulipan Tarda

Jadziu szaro, buro i ponuro, jakby był śnieg to byłoby od razu weselej i jaśniej. Niektóre róże mają takie świeże liście jakby wcale nie obmarzły, zwłaszcza te maluchy które zaczęły rosnąć we wrześniu.
Nie ma śniegu za oknem to pokażę trochę białego dla rozjaśnienia.

Obrazek

różowego dla wesołości

Obrazek

i żółte słoneczka

Obrazek

Dziękuję Wam kochane za głosowanie ;:196 , nie wnikam jak kto głosował ale należy brać udział w każdym głosowaniu, to podobno zaszczyt dla każdego obywatela. :;230
W podzięce mój pierwszy kwiat róży w zeszłym roku.

Obrazek

A dla tych co chcieliby oddać swój głos podaję adres: http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=1&t=49712 ;:65
Awatar użytkownika
oliwka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 mar 2008, o 13:31
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Piękne te tulipany Dynasty.

W sumie ile zamówiłaś tych Souvenirów?
Pozdrawiam Walentyna
aktualny
spis treści
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55

Post »

Ja już głosowałam :D Żałuję, że nie mam jeszcze takiej tawuły, pięknie wygląda. Nie napotkałam także tulipanów Klusjusza, a to coś w sam raz dla mnie.
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
edulkot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Walentynko mnie się też te tulipany bardzo podobają i strasznie jestem ciekawa czy w tym roku zakwitną bo to z tulipanami różnie bywa.
Wszystkich Souvenirów mam zamówionych 13 i mam nadzieję że wszystkie będą. A jesienią kolejna porcja moich 'Upominków'. :lol:

Ewuniu jak głosowałaś to Ci się chwali, w końcu to dla nas takie zabawy organizują Moderatorzy. :lol:
Taką tawułę koniecznie sobie kup bo jest bezproblemowa. Jak była mniejsza to jej obcinałam przekwitłe kwiatostany ale teraz już mi się nie chce i podoba mi się takie wielkie krzaczysko. Te tulipany kupiłam w Świecie cebul, są niziutkie i występują w różnych kolorach. :lol:
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

U nas na podwórku taka tawułka rośnie a nawet 2 . Wiosna ja krótko scinam a potem wypuszcza fajne wiechy . Szkoda ,ze jedna rośnie w niefortunym miejscu przy smietniku . Szkoda jej przesadzać a może nic jej nie będzie jak po kwitnieniu zrobię z niej 2 sadzonki :?:
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
edulkot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jadziu jak nie jest za wielka to zawsze możesz spróbować przesadzić i może da się podzielić. Niby kwitnie dość krótko ale w takim okresie kiedy mało jest kwitnących krzewów czy drzew, bo to Tawuła Wczesna.

Majeczko znalazłam dla Ciebie tego niedźwiedzia tylko te futerko nie nadaje się do leżenia. :;230

Obrazek wrzesień

Obrazek sierpień

Obrazek lipiec

Tak jakoś nie po kolei ale Picasa mi odmawia współpracy. :evil:
Awatar użytkownika
danutab
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 gru 2008, o 23:02

Post »

Maju kwiat Jacqueline du Pre jest śliczny ale bardziej przypomina mi kwiat zawilca niż róży. Ja jednak kocham róże które są pełniejsze ale podziwiam wszystkie, ponieważ każda ma swój urok i czar.
Pozdrawiam Danuta aktualne
Moje linki
elsi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 sty 2009, o 17:26

Post »

Majka, to niedźwiedzie futro jak najbardziej do leżenia, tylko trzeba gęściej posadzić :lol: .
Pozdrawiam. Elżbieta
Ogród Elżbiety
Awatar użytkownika
Jule
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 kwie 2011, o 19:53

Post »

Niedzwiedzie futro czad ;:138 I jeszcze w tych kamieniach - no miodzio 8-)
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”