Mój ogródek - KarolinaL

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
kryska
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 kwie 2007, o 00:13
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Karolino, a zbadałaś już wielkość zasobów tej kopalni. Może potrzebujesz wspólników do eksploatacji.
Co do trawy, to jak na kostrzewę za bardzo pokładają się jej źdźbła, ale może rosła w cieniu i przez to źdźbła się wyciągnęły.
Życie jak krajobraz, ciągle się zmienia.
Zapraszam do odwiedzania moich wątków - kryska
Reposit-10
Konto usunięte na prośbę.
Od: 22 sty 2006, o 11:50
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Karolinko, Nasze miasto widocznie na pokładach diamentów zbudowano ...
U mnie też się pokazały ;:33 Może założymy spółkę ?? :lol: :lol:

Obrazek
Grzegorz B

Post »

Karolinko, zostałaś diamentową księżną :shock: :shock: :shock:. Szczęściara z Ciebie :wink:
Awatar użytkownika
anu-la
200p
200p
Od: 19 cze 2007, o 16:44

Post »

Karolinko Ty to masz pomysły ciągle coś nowego wyczarowujesz w swoim ogrodzie ;:15. Super pomysł z tym mchowym zakątkiem i ta ścieżka z płaskich kamieni rewelacyjna. Nie mogę się doczekać kolejnych zdjeć ;:65

Pozdrawiam

Anu-La
Awatar użytkownika
chatte
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 19 paź 2006, o 08:52
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Karolinko, na łąkach często rośnie kostrzewa bardzo podobna do sinej, nazywa się czerwonawa (jak dobrze pamiętam). Może to jednak być rzeczywiście sina :D
Gratuluję bogactw naturalnych ;)
barbarka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 maja 2007, o 22:38

Post »

Grzegorz B pisze:Karolinko, zostałaś diamentową księżną :shock: :shock: :shock:. Szczęściara z Ciebie :wink:
Tak ,tak księżno Karolino :wink: Szczęściara z Wszmości. Składam ukłon i gratulacje :D
Basieńka
Pozdrawiam cieplutko Basia
Moje ogródkowe kwiatki
Awatar użytkownika
KarolinaL
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 2 kwie 2007, o 18:08

Post »

Krysiu, na razie odkryłam tylko te zasoby, które widać na zdjęciu, obawiam się, że większość ukradnie słoneczko przy najbliższej okazji :wink:
A ta trawa się pokłada, bo się trochę wygniotła w plecaku :oops: , spory kawałek musiałam ją nieść...

Aniu (Amlos), widzę, że u Ciebie tego więcej, chyba będę zazdrosna ;:161 :lol: Wobec powyższego chętnie do spółki wejdę :wink: Poznań górą!

Grzesiu, poszukaj u siebie uważnie, może też coś odkryjesz :wink:

Aniu (Anu-La), dzięki! :D Obawiam się, że na kolejne zdjęcia trzeba będzie dłużej poczekać, bo pojutrze wyjeżdżam (bez aparatu ;:145 ), a jak wrócę, to aparat będzie na urlopie z rodzicami prawie do połowy września ;:145 Nie wiem jak to przeżyję :( :wink: Porobiłam dziś trochę fotek na zapas i będę je Wam stopniowo serwować, ale to nie to samo... :cry:
Oby mchowy zakątek dożył do września, bo kiedyż ja go pokażę dokończonego? :(

Izo, o kostrzewie czerwonawej nie słyszałam, to dla mnie nowość :shock: Nie wiem jak się ma nazwa do rzeczywistości, czy jest rzeczywiście czerwonawa? Bo ta moja raczej nie jest. Jest może troszkę tylko mniej niebieska od kostrzewy kupionej w sklepie (kępka pięć razy mniejsza :wink: )

Basiu, dzięki serdeczne, obym była łaskawie Wam panującą ;:112 Jak interes kopalniany się powiedzie, to coś dla forum odpalę, obiecuję :wink:
Awatar użytkownika
chatte
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 19 paź 2006, o 08:52

Post »

Głowy za tę nazwę nie daję :oops: może nazywa się po prostu czerwona? Będę musiała poszukać, ale ona wygląda tak samo jak kostrzewa sina, tylko jesienia lekko czerwienieje. Ale dopiero jesienią, więc obserwuj :D
Awatar użytkownika
cappuccino
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 25 cze 2007, o 19:09

Post »

W moich stronach mówi się " bogatemu to i byk się ocieli". I tak jest. Nie dość, że superowy ogród, nie dość, że masz cudowne poczucie humoru, nie dość, że kopalnia świetnych pomysłów to jeszcze i kopalnia diamentów. Ja u siebie też szukałam ale nic.... Za blisko Ukrainy.
Gosia
Szczęście w życiu nie polega na tym, żeby być kochanym. Największym szczęściem jest kochać.

( Sigrid Undset)
Awatar użytkownika
KarolinaL
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

chatte pisze:Głowy za tę nazwę nie daję :oops: może nazywa się po prostu czerwona? Będę musiała poszukać, ale ona wygląda tak samo jak kostrzewa sina, tylko jesienia lekko czerwienieje. Ale dopiero jesienią, więc obserwuj :D
O, nawet nie miałabym nic przeciwko temu, niech sobie czerwienieje :D Będę obserwować :D

cappuccino pisze:W moich stronach mówi się " bogatemu to i byk się ocieli". I tak jest. Nie dość, że superowy ogród, nie dość, że masz cudowne poczucie humoru, nie dość, że kopalnia świetnych pomysłów to jeszcze i kopalnia diamentów..
Gosiu kochana, chyba mnie przeceniasz :oops: Ale to bardzo miło z Twojej strony! :D
cappuccino pisze: Ja u siebie też szukałam ale nic.... Za blisko Ukrainy.
;:112 Musisz kiedyś poszukać od razu po deszczu, ale tak szybciutko, zanim sąsiedzi ze wschodu zauważą :lol:

Kochani, miałam jutro opuścić Was na dni dziesięć, ale wyjazd został przesunięty (jeśli w ogóle pojadę, to za ok. dwa tygodnie). Z jednej strony się cieszę, że jeszcze trochę spokoju przede mną, ale z drugiej strony zarobiłabym sobie przyjemnie... :? A tak to muszą mi te diamenty wystarczyć :wink:
Ale za to odwiedziłam dziś koleżankę, która właśnie chciała zrobić sobie trochę miejsca w bylinach i podarowała mi pół ogrodu (pół królestwa, hm... szkoda, że ręki królewicza nie dołożyła :wink: ), w rezultacie przytargalam w siateczkach przez cały Poznań m.in. odętkę wirginijską, runiankę, dwa rodzaje astrów, zawilca, przymiotno, liliowca, jakiś rozchodnik, takie białe malutkie dzwoneczki i jeszcze kilka, których nazw nie znam, jak urosną, to pokażę do identyfikacji. Co z tego bogactwa się przyjmie to nie wiem, bo niestety roślinki miały całkiem odsłonięte i niezabezpieczone korzenie :( i już jak je dowiozłam, to wyglądały marnie :( Teraz całe towarzystwo siedzi już w ziemii i zobaczymy co z tego zostanie.
Ach, jak dobrze w ogródku! :D
Awatar użytkownika
cappuccino
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 25 cze 2007, o 19:09

Post »

Wcale Cię nie przeceniam!!!!
Gosia
Szczęście w życiu nie polega na tym, żeby być kochanym. Największym szczęściem jest kochać.

( Sigrid Undset)
Awatar użytkownika
KarolinaL
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Oj, chyba jednak tak! :wink: :lol:
Awatar użytkownika
kryska
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 kwie 2007, o 00:13

Post »

cappuccino pisze:Nie dość, że superowy ogród, nie dość, że masz cudowne poczucie humoru, nie dość, że kopalnia świetnych pomysłów to jeszcze i kopalnia diamentów. .
To jeszcze nie wszystko, zobacz w profilu zawód, i to nie jakaś tam .... elektro..
Życie jak krajobraz, ciągle się zmienia.
Zapraszam do odwiedzania moich wątków - kryska
Awatar użytkownika
Lady-r
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 3 lis 2006, o 12:35

Post »

Karolino musisz je dobrze polewać i jeśli posadziłaś na słońcu to zacieniować to powinny się przyjąć i niestety to co klapnie powinno mieć obcięte kwiaty lub pąki (jeśli je ma)ja często gdy otrzymałam roślinki podeschnięte np.w paczce to zanurzałam na parę godzin w zimnej wodzie ,a potem sadziłam na ogół to pomaga :lol:
pozdrawiam Ania jestem na etapie wymieniania tego co mi się trafiło na to co mi się podoba ;)
Mój ogródek cz.1
Zadbajmy o zdrowie Moje domowe Ogródek Lady-r po przerwie
barbarka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 maja 2007, o 22:38

Post »

Karolinko fajną masz koleżankę :D
Zaraz skrobnę coś na pw , wiec zerknij proszę :wink:
Pozdrawiam cieplutko Basia
Moje ogródkowe kwiatki