Witam
Jeszcze dużo mam roślin w pączkach ale jeszcze małych.A to te same rośliny fotki zrobione przed chwilą.W tle widać echinopsis mix które kwitną drógą dobę.
Nooo 'Sierra Skyline' w pełni rozwinięta od razu lepiej wygląda. Ta druga hybryda taka prawdę mówiąc nieszczególna... Prawie jak czerwone z 'Schick mix.' chyba, że to fota tak przekłamuje
'Sierra Skyline' wygląda bardzo ciekawie a co do drugiej masz rację co do pochodzenia to krzyżówka shick od Karla R.
Właśnie zapylałem wszystkie te co kwitną (Sierra S.)
Pozdrawiam
Trzeba wziąc tez pod uwagę fakt, że może być zdegenerowany. Sam mam jednego, spora roślina i nie kwitnie mimo, zimowania, nawozów i stanowiska na pełnym słońcu. Podejrzewam właśnie, że stracił zdolność kwitnienia - i jeśli w tym roku nie zakwitnie to eksmituje go na skalniak
Co do nawozu do pomidorów - pamiętaj, że do kaktusów stosuje się połowę zalecanej dawki.
Echinopsis hybr.'Sierra Skyline' zaskoczył mnie długością czasu kwitnienia otworzył się 05 czerwca o 21 00 a przekwitł dopiero teraz 08 czerwca o 14 00.Fotka zrobiona o 6 30 rano.Pewnie wpływ miała pogoda w kratkę .
Pozdrawiam
Tak zerkam do Twojego wątku podglądując te prześlicznie kwitnące hybrydy i aż słów mi brak na ich mnogość i różnobarwność. Tak więc, nic nie napiszę i oglądam dalej..
Witam
Dzięki za odwiedziny.W Polsce upały a tu dalej wczesna wiosna już sam się pogubiłem dziś w nocy było 3 C a w dzień 13 C .
W nocy musiałem szklarnie dogrzewać.
Ale pomimo zimna rośliny nie próżnują w ciągu dnia jak słońce wyjdzie to nagrzewa szklarnie do około 30C.
Młoda Hildewintera po raz pierwszy zakwitła.
Hildew. Hyb. "Helms Neue" x Trichoc.camarguensis
Echinopsis hybr.mix kolejna sztuka kwitnąca po raz pierwszy.