Ankowo cz.2

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
X-A-9
---
Od: 24 gru 2009, o 12:54
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Ankowo cz.2

Post »

Aniu piękna ta African queen ;:108 kurczaczki już ładnie wyrosły :D
KDanuta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 kwie 2008, o 10:57
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Aniu dawno u Ciebie nie byłam, a tu tak pięknie, spokojnie ;:138 ;:138 ;:138
Awatar użytkownika
Zielona_Ania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 mar 2010, o 17:40

Post »

Dorotko, rano ogród wygląda pokrzepiająco. Potem letni upał gasi kolory. Ważka musiała ciekawie wyglądać :)

Asiu, myślę że nasze krajowe są jednak lepsze- Harmonia może atakować wiele owadów, także zjada nasze biedronki, może uszkadzać owoce i nawet kąsać ludzi -przy masowych pojawach jesienią (gromadzi się szukając schronienia na zimę w domach). Oczywiście nie ma co demonizować, ale jako obcy gatunek powinna być monitorowana.

Adrianie, bardzo lubię tę lilię, rośnie krzepko. Miałam więcej trąbkowych na drugiej rabacie, ale zniknęły (pewnie zjedzone zimą).

Danusiu, dziękuję bardzo za wizytę :) Wszystko tak pędzi, staram się żeby ogród działał jak spowalniacz czasu.

Afryka dzisiaj zawitała ze słońcem. Cóż było robić- wchlupnęłam się do basenu. Poza niezbędnym podlewaniem nie podjęłam się żadnej pracy w ogrodzie. Poza owadami wszystkie żywe stworzenia szukały cienia.

Zdjęć robię coraz mniej, mam wrażenie że wszystko już pokazywałam :roll:

Obrazek

Rozkwitł nowy liliowiec, z forumowej wymiany :heja
Obrazek

Fasola, tym razem czysto czerwona.
Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
artam
1000p
1000p
Od: 26 paź 2008, o 00:10

Post »

Och, Aniu, wchlupnąć się do basenu to był najlepszy pomysł na dzisiejszy dzień... Ja padam, umieram i nie wiem, co jeszcze... Liliowiec to Frans Hals... A o tych obcych biedronkach coś czytałam, generalnie, że zagrażają naszym rodzimym i czemuś tam jeszcze i że trzeba tępić, zatłukłaś? Ale u Ciebie pięknie! Nic dziwnego, że kurki wypiękniały, to zdolności przystosowawcze :;230
Awatar użytkownika
dodad
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 cze 2009, o 18:22

Post »

A ja dziś miałam bradzo pracowity dzień. Ale ja uwielbiam upały.
Masz rację, kolory w takim słońcu są bardzo rozmyte i przyblakłe. Ale twoja rabata nie wygląda na przygasłą, wręcz przeciwnie :)
Ja mam basen w jutrzejszych planach.
Ogród - moje miejsce na ziemi
Zapraszam serdecznie - moje linki
Pozdrawiam, Dorota
Awatar użytkownika
lucy09
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 sie 2008, o 15:02

Post »

Ale ładne zdjęcie tej łączki. Naturalistyczne. A jak już wszystko obfotografowałaś to poprosimy od początku. ;:138
Awatar użytkownika
maryla-56_56
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 kwie 2009, o 19:18

Post »

Ta podobnie jak ja, też leniuchowałam dzisiaj :D
Gąszcz kwiatów śliczny, idealny na pocztówki.
A jutro chyba nie będzie siły się odezwać, ma być jeszcze cieplej. :wit
aleb-azi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 29 gru 2009, o 18:18
Kontakt:

Post »

Cudna Afrykańska Królowa - w sam raz na afrykańskie upały. A ten krwawnik strasznie wielgaśny :shock:
Oczywiście nie ma co demonizować, ale jako obcy gatunek powinna być monitorowana.
No to biedroneczka trafiła na monitor, a później? Różowy klapeczek?

Rób zdjęcia Aniu, rób koniecznie. Codziennie wszystko się zmienia. I zimą trzeba będzie ogrzać się kolorem i światłem.
Awatar użytkownika
Zielona_Ania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Martuś, dziękuję za identyfikację liliowca :) I najlepszy komplement o kurkach ;:196
Biedronki nie zatłukłam, bo najpierw musiałam oznaczyć dla pewności. Teraz będę sprawdzać codziennie czy ich nie ma.

Dorotko, widziałam efekty Twojej pracy. Basen na 100% zasłużony, odpocznij sobie solidnie.

Lucynko, dziękuję ;:196

Marylko co za wizja, jeszcze cieplej :shock: No ale pewnie będzie. Czyli trzeba szukać cienia.

Izuś , krwawnik w tym roku pobił rekord wysokości. Biedronka była jedna, ocalała. Nie wiem co zrobię jak pojawi się ich więcej, zawsze mogę odesłać do Centrum Badań Ekologicznych PAN, bo zbierają informacje na ich temat.
Awatar użytkownika
dominikams
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 sty 2008, o 10:48

Post »

Aniu, ty nie monitoruj tej bierdrony tylko obcasem ją od razu :twisted: Ja z niepokojem przeglądam moją populację biedronek - na szczęście Harmonii jeszcze nie zauważyłam :roll:
Adam S.
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 mar 2009, o 15:24

Post »

Aniu :wit cieszę się , że liliowiec ode mnie zakwitł u Ciebie , śliczną fotkę mu zrobiłaś . ;:138
U mnie też już zakwitł , choć troszkę w cieniu rośnie , ale mnie tak ładne zdjęcia nie wychądzą .
Awatar użytkownika
Zielona_Ania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dominiko, zawsze mam opory przed mordem. Ale pewnie dla dobra naszych krajowych tak trzeba będzie robić.

Adamie, bardzo się ucieszyłam z tego liliowca, bo faktycznie kwiat ma piękny i szybko rozkwitł. Dziękuję jeszcze raz ;:196
Awatar użytkownika
AAleksandra
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2009, o 10:19

Post »

Aniu basenik na takie upały to istne zbawienie. Już drugi dzień M próbuje doprowadzić nasz basen do stanu używalności. 12m długości do czyszczenia, ale to jego wina, bo zaniedbał sprawę po ostatnim sezeonie.
Aniu jakbyś zauważyła brak guzika przy sandałku, to baardzo ostrożnie przy spożywaniu jajeczek :;230

A liliowiec fantastyczny.
Pozdrawiam serdecznie,
moje wątki
Awatar użytkownika
Zielona_Ania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Olu, dzisiaj nawet perspektywa moczenia w baseniku mnie nie wygna na słońce. Ale u Ciebie 12m to już kawał basenu! Musi być niezła zabawa z czyszczeniem, ale potem to super relaks w wodzie.
Przy jajkach to na razie niespodzianki w kształtach- jak mają za mało materiału na skorupkę. Ale w środku póki co wszytko w standardzie :wink:
Awatar użytkownika
Asiula z wyspy
200p
200p
Od: 9 mar 2010, o 23:19

Post »

Zielona_Ania pisze:
Obrazek
Przepiękny widok ;:167 ;:167 ;:167 ;:167

Proszę rób więcej zdjęć Afryce bo to dla nas wszystkich słońca i ciepła spragnionych jedyna forma przetrwania :?
Ogród to dzieło sztuki.... w trakcie tworzenia !
Mój kawałek podłogi
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”