Ja musze pomyśleć nad kupieniem powojników, które kwitną teraz. Wszystkie moje już przekwitły.
Czyli masz Kronenburga
Ja czekam z niecierpliwością na swojego.
Dorotko, gratuluję kaskady!! Pięknie Ci to wyszło
Rośliny zachwycają kwiatami- śliczne róże i powojnik. Wczoraj kupiłam dwa z grupy viticella, bo takich nie miałam.
Małgosiu, pisałaś wcześniej o chęci nabycia balii na mini oczko, zobacz tutaj http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=27&t=25124 . Paweł pokazał tam przykłady aranżacji.
Dziękuje za miłe słowa Cieszę się, że wam się podoba.
Jeszcze troszkę róż, tych moich nielicznych
Iguś zdjęcia robione wczesnym rankiem, kiedy różyczki jeszcze odpoczywają w cieniu. Potem patelnia Obawiam się, że dziś po powrocie z pracy serce mi pęknie . Ponieważ jeszcze są w doniczkach muszę je przenieść w miejsce gdzie cienia jest więcej.
Dorotko, dziękuję bardzo.
Obejrzę w domu, bo teraz nie widze zdjęć.
Iguś, ale za to róże wytwarzaja tyle kwiatów, że sa co chwila nowe. To mi się w nich bardzo podoba. Szczegówlnie wielokwiatowe. To moje faworytki, ale krzaczaste też niczego sobie.
Z sadzeniem róż to się wstrzymaj aż miną te wściekłe upały, bo często po posadzeniu w taką pogodę potrafią zwiędnąć pomimo podlania i cieniowania. A że są wyjątkowo urodziwe to tym bardziej trzeba na nie uważać. Pamiętasz może co to za odmiany?