Ale Ty jesteś wymagający, już Ci zwykły berberys nie zadowala, tylko będziesz go kształtował w kule?
Ogród Aleksandra - Łódź
- Tajka
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 23 sty 2010, o 17:32
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Ogród Aleksandra - Łódź
Aleksandrze śliczny, słoneczny skalniaczek.
Ale Ty jesteś wymagający, już Ci zwykły berberys nie zadowala, tylko będziesz go kształtował w kule?
- aleksanderk

- Od: 13 lip 2009, o 19:24
Steasi ,Tajko
PO pierwsze z braku miejsca .On rośnie przy Irdze ,którą wcześniej pokazywałem ,a ona przy trzymetrowej rurze ,widać jej pozazdrościł bo jedna gałązka poszła pionowo w górę i mnie zainspirowała do takiego prowadzenia i tak jakoś poszło .
Stasiu oczywiście że otrzymałem i jak napisałem rosną na parterze skalniaka ,posadziłem je obok siebie by było im raźniej na obczyźnie ,rosną obok żurawki purpure palas i macierzanki tymiankowej .Chyba będzie dobre zestawienie kolorystyczne .Jeszcze raz
PO pierwsze z braku miejsca .On rośnie przy Irdze ,którą wcześniej pokazywałem ,a ona przy trzymetrowej rurze ,widać jej pozazdrościł bo jedna gałązka poszła pionowo w górę i mnie zainspirowała do takiego prowadzenia i tak jakoś poszło .
Stasiu oczywiście że otrzymałem i jak napisałem rosną na parterze skalniaka ,posadziłem je obok siebie by było im raźniej na obczyźnie ,rosną obok żurawki purpure palas i macierzanki tymiankowej .Chyba będzie dobre zestawienie kolorystyczne .Jeszcze raz
- FRAGOLA
- 1000p

- Od: 4 cze 2010, o 09:34
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Ciekawy pomysł z tymi kulkami berberysowymi
a długo go już tak formujesz 
- aleksanderk

Graziu tego berberysa męczę już trzy lata .Gałązka pionowa wyrosła samowolnie .Na początku boczne młode gałązki wyrastające z pionowego pędu mocowałem z małym luzikiem cienkim drutem do tegoż pędu ,by go pogrubić i usztywnić ,a górne i dolne sukcesywnie przycinam w celu rozgałęziana ,jak na razie jest posłuszny .
- AAleksandra

- Od: 5 wrz 2009, o 10:19
No właśnie, tajemnicę pnia już rozwiązałeś Aleksandrze, Bo ja zachodziłam w głowę, jak to możliwe, że taki gruby pień i w dodatku wcale nie golas a pięknie zakryty listkami. Pomysł na medal. Trochę długo to trawa, ale jestem pewna , że warto czekać na końcowy efekt.
Pozdrawiam serdecznie,
moje wątki
moje wątki
- aleksanderk

Witaj Aleksandro
Olu niestety jestem zbyt szczery ,była by to zagwozdka dla oglądających jak to możliwe
A co tam niech wiedzą ,może pomysł kogoś zainspiruje do innych krzewów ,wcześniej pokazywałem Irgę jak ja przyuczam by była jednak wysokopienna,powoli się udaje ,trzeba ja tylko czule przekonywać i namawiać
,ma już trzy metry ,i jakoś nie narzeka [nie marnieje ].Pozdrawiam.
Olu niestety jestem zbyt szczery ,była by to zagwozdka dla oglądających jak to możliwe
A co tam niech wiedzą ,może pomysł kogoś zainspiruje do innych krzewów ,wcześniej pokazywałem Irgę jak ja przyuczam by była jednak wysokopienna,powoli się udaje ,trzeba ja tylko czule przekonywać i namawiać
- aleksanderk

Witam . Tytuł ;co się da i nie da w górę .
Wobec zainteresowania moim berberysem chcę przypomnieć pokazywane już zdjęcia niektórych roślin prowadzonych inaczej ,niezauważonych wśród innych fotek z mojego ogrodu .
Trzmielina na Antonówce ,jako pnąca .

No i oczywiście Trzmielina Silwer Quin ,która jest moim awatarem.
A jeszcze Irga przy rurze ma już trzy metry i pnie się bez opamiętania .Wyobraża sobie że jest pnąca .

Do miłego
Wobec zainteresowania moim berberysem chcę przypomnieć pokazywane już zdjęcia niektórych roślin prowadzonych inaczej ,niezauważonych wśród innych fotek z mojego ogrodu .
Trzmielina na Antonówce ,jako pnąca .

No i oczywiście Trzmielina Silwer Quin ,która jest moim awatarem.
A jeszcze Irga przy rurze ma już trzy metry i pnie się bez opamiętania .Wyobraża sobie że jest pnąca .

Do miłego
- Steasi

- Od: 2 wrz 2010, o 20:47
Masz świetne pomysły Aleksandrze.Ja tu planuje z czym połączyć budleję żeby ładnie się komponowało a ty mi z takimi pięknymi roślinkami wyskakujesz.No po prostu aż się odechciewa.I tak zawsze będziesz miał najśliczniej.Ale warto mieć autorytet 
- aleksanderk

- aleksanderk

[quote="aleksanderk"]Steasi Osobiście uważam że po to właśnie mam ogród żeby sobie pofolgować zawsze będzie ładnie ,albo bardzo ładnie ,tak dobrze i tak też dobrze .Sadzę, przesadzam ,zakopuje ,wykopuję sporo prób .Bardzo często całkowita porażka .Ale jak się coś uda jaka radość i satysfakcja ,niemożliwe jest możliwe. Twój wątek o podwyższeniu rabaty z krzewami ,próbuj ,jak się nie uda ,kupisz nowe ,posadzisz inaczej ,a jak się uda będziesz dumna i szczęśliwa
,odwagi .Rok ,dwa i widać efekt ,a Ty przecież masz mnóstwo czasu . A z autorytetem nie przesadzaj bo mnie zawstydzasz ja automatyk elektronik.
- Steasi

Oj czy takie mnóstwo? Tfu tfu żeby nie zapeszyć prawdopodobnie dostanę prace. Mam taką nadzieję.Na migdałku i krzewuszce to mi tak nie zależy.. ale ten bukszpan- to jest matka wszystkich moich maluchów.Będę go próbowała podsypać, resztę przesadzam bez sumienia
Coś czuje, że ja tak będę sobie kopać na wiosnę
to tu to tam.. Musze chyba zainwestować w koparkę 
- aleksanderk

Steasi Życzę otrzymania pracy to bardzo ważne . Trzymam "ciuki" tak lepiej kciuki oklepane i nie przynoszą efektu .jak u mnie będzie ładnie sobota niedziela ruszy do Ciebie paka niespodzianek ,więc też trzymaj ciuki .
- Steasi

Trzymam 'ciuki' No to mi Aleksandrze poprawiłeś nastrój na wieczór
A jak z pracą będę wiedzieć już w poniedziałek, zatem dam znać jak nasze trzymanie wyszło 
- aleksanderk

Steasi miło razem trzymać ,musi być prolongata na pobyt w ogrodzie ciężko dłubać w ziemi bez tego palca .
- skorpion811-51

- Od: 21 lis 2009, o 17:58
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Aleksandrze czy ta irga Ci nie przemarza w zimie ,ja miałam małą to zawsze po zimie przemarznięta była i na wiosnę wypuszczała z ziemi w końcu poszła z mojego ogrodu nie wiem czy to są różne gatunki czy może u mnie za zimno, bo chyba się nie mylę że irga jest zimozielona 
Rzekła pszczółka do motyla nikt nie widzi więc zapylaj.
MOJE LINKI , Pusta miska -kliknij
SERDECZNIE ZAPRASZAM STASIA
MOJE LINKI , Pusta miska -kliknij
SERDECZNIE ZAPRASZAM STASIA