Ogródek AGNESS cz.2

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
onka37
1000p
1000p
Od: 13 sie 2007, o 20:58

Post »

Witaj! piękne kompozycje i roślinki, tawuła również super! usiąść na takiej ławeczce, marzenie!
ach azali masz 12 krzaczków? super kolekcja ja ise też w nich zakochuję ale na razie mam tylko jedną i jednego RH, muszę to zmienić :D
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

onka37 pisze:Witaj! piękne kompozycje i roślinki, tawuła również super! usiąść na takiej ławeczce, marzenie!
ach azali masz 12 krzaczków? super kolekcja ja ise też w nich zakochuję ale na razie mam tylko jedną i jednego RH, muszę to zmienić :D
Onko witaj :D 12 krzaczków to mam łącznie azalii i rh, po 6 jednych i drugich :D Ale bardzo chcę jeszcze :roll: :lol: Są takie piękne kolorki, że trudno się oprzeć :lol:
Awatar użytkownika
liska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 mar 2008, o 20:07

Post »

Aga no trudno się oprzec szczególnie wtedy gdy kwitną!
Ja się opierałam cały tamten rok aż nie wytrzymałam i kupiłam 2 ... kiedyś będą duże :)
z uśmiechami Iza
u liski
Awatar użytkownika
maria5
1000p
1000p
Od: 18 wrz 2008, o 17:06

Post »

Agnieszko piękne twoje Rh ten mi się najbardziej podobaObrazek
Awatar użytkownika
JacekP
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2007, o 13:10

Post »

Ja też nie mogę się oprzeć urokowi Rh, zwłaszcza jak oglądam takie piękne jak w Twoim ogrodzie. Już zaczynam robić dla nich miejsce.
A, to już wiem - mówiłyście o zawilcach greckich (cebulowych). Zmyliło mnie określenie "jesienne", bo one kwitna na wiosnę :?
Mój zawilec wieńcowaty w tym roku nie zakwitł, ale mam go pierwszy rok. Czy Ty je wykopujesz?
Awatar użytkownika
tu.ja
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 lip 2008, o 09:18
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

No nie! Azalie i rh są powalające!Jak nie w tym to w przyszłym roku na pewno sobie kupię.
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Izuś i tak długo się im opierałaś :wink: :lol: obawiam się jednak, że kwitnąc w Twoim ogródku tak zniewolą Cię swoim pięknem, to na 2 się nie skończy :wink: :lol:

Marysiu
bardzo dziękuję :D Takie czerwone mam 2 :D różnią się jedynie czasem kwitnienia, ten na zdjęciu jest najwcześniejszy, a właśnie zaczyna kwitnienie drugi :D

Super Jacku, że robisz miejsce w Swoim ogródku dla różaneczników, one naprawdę niesamowicie zdobią ogród i będzie jeszcze piękniejszy :D A co do tych zawilców z cebulek, otóż sadziłam je w kilku kolorkach, w pierwszym roku pięknie kwitły, a następnym wypuściły tylko troszkę listeczków, a teraz już nie ma nic :? tak, że daję sobie z nimi spokój. Pozostaję przy tych, które pięknie zimują a jest ich naprawdę wiele pięknych odmian i wiosennych i jesiennych :D

Izuś
jak dla mnie to różaneczniki to najpiękniejsze krzewy i ciągle mi mało :lol: bardzo żałuję, że mam taki mały ogródek, i kłopot z miejscem :roll:
Awatar użytkownika
Raczek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2007, o 21:26

Post »

AGNESS pisze:Izuś[/b] jak dla mnie to różaneczniki to najpiękniejsze krzewy i ciągle mi mało :lol: bardzo żałuję, że mam taki mały ogródek, i kłopot z miejscem :roll:
Ja jednak doszłam do wniosku,że azalie przebijają Rh.Po prostu mniej z nimi problemu,
zrzucą liście na zimę i nie ma problemu z pogryzionymi liściami,czy chlorozą.
A kwitną równie pięknie jak Rh. :D :D
Pozdrawiam Ania
Ogródek Raczka 7
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Raczek pisze:
AGNESS pisze:Izuś[/b] jak dla mnie to różaneczniki to najpiękniejsze krzewy i ciągle mi mało :lol: bardzo żałuję, że mam taki mały ogródek, i kłopot z miejscem :roll:
Ja jednak doszłam do wniosku,że azalie przebijają Rh.Po prostu mniej z nimi problemu,
zrzucą liście na zimę i nie ma problemu z pogryzionymi liściami,czy chlorozą.
A kwitną równie pięknie jak Rh. :D :D
Anuś, podobno faktycznie z azaliami mniej problemów niż z rh. ja na szczęście jeszcze ich nie miałam( problemów), więc tej różnicy nie zauważam, ale od wiele osób słyszałam, że rh są bardzo podatne na różne choróbska, ja pierwszego rh mam od około 6-7 lat, na ale na szczęście do tej pory choroby go omijały, zobaczymy jak będzie dalej :roll: :D Mam nadzieję, że tak już pozostanie :roll: :D
Monia68
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 wrz 2007, o 18:21
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Aguś, tawuła prezentuje się wspaniale :!: :D Dobrze, że masz rh, bo właściwie pielęgnowane nie sprawiają specjalnych kłopotów. Te niekwitnące w tym roku sporo urosną :)
Serdecznie pozdrawiam, Monika
AFRYKA
Mój ogród.
Awatar użytkownika
TAJGA 2008
1000p
1000p
Od: 5 sie 2008, o 09:44

Post »

AGNESS pisze: Basieńko faktycznie wysiewam i sasanki i prymulki. Prymulki wysiewałam z torebeczki -kupne i ładnie wschodziły, w ten sposób pozyskałam wiele obecnych krzaczków, a i wiele sieweczek rozdałam i też w znajomych ogródkach mają się dobrze. A dodatkowo jak nie zetnę kwiatostanów przekwitających prymulek to ładnie się wysiewają same, i też są ładne krzaczki , i wychodzą fajne kolorki :D
A sasanki -wysiewam je zawsze od razu po zebraniu, nasionka to są te puchate kule , pojedyncze nasionko, to ten ,,włosek,, tworzący kulę. Wysiewam je bezpośrednio na rabatę, do jesieni pięknie wschodzą i wzmacniają się, na zimę przykrywam je iglaczkowymi gałązkami, a późną wiosną, mniej więcej w okresie przekwitania dorosłych sasanek przesadzam w docelowe miejsca.
Bardzo Ci dziękuję za takie zrozumiałe wyjaśnienie.
Postaram się tak właśnie zrobić. Trzymaj za mnie kciuki żeby sie udało.
Kwiatostanów prymulek na szczęście nie wycięłam, chociaż brzydkie sie zrobiły.
Na sasankach zostawiam te kule kwiatostanowe, bo bardzo ładnie wyglądają.

Basia
Pozdrawiam i zapraszam
Ogródek TAJGI 2008 2009 2010/2011
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Moniś ja bardzo lubię rh, właśnie ze względu na to, że nawet jak nie kwitną to mają piękne skórzaste liście-przez cały sezon :D Koniecznie muszę dokupić sobie kilka w jaśniejszych odcieniach :D A azalie kocham za kolorki, uwielbiam kwiaty w odcieniach pomarańczu i żółci, a wśród azalii właśnie jest mnóstwo odcieni tych barw :D Mam nadzieję, że te 2 które nie kwitną, w przyszłym roku pokażą w końcu swoje kwiaty. Zastosowałam na nich metodę zagęszczania, którą podesłała mi Hania, i czekam na efekty :D

Basiu ja też bardzo lubię te sasankowe puchaczki, ślicznie wyglądają, a dodatkowym bonusem jest mnóstwo nowych krzaczków, ponieważ same się wysiewają :D
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

O zmroku cyknęłam trochę fotek, na niektórych pewnie w tle będzie widać 2 kupy ziemi, to dostawa czekająca na przeróbkę skalniaka :D

Zakwitły mi piwonie, na razie na każdym krzewie otworzył się jeden , dwa kwiaty, reszta jeszcze w pąkach, rododendrony i azalie otwierają się coraz bardziej, kwitną ostatnie kępy późnych tulipanów, chabry, za chwilę zakwitnie wejgela i żylistek :D

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Carla-pwd
500p
500p
Od: 27 sie 2008, o 07:25

Post »

jak ładnie równiez o zmroku :)
Monia68
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 wrz 2007, o 18:21
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Piękne zdjęcia :) Zwłaszcza hosty bardzo mi się podobają :)
Serdecznie pozdrawiam, Monika
AFRYKA
Mój ogród.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”