Co mu dolega?
Mój kawałek świata - rivendel, cz.2
Kochani! Zerknijcie wstecz na mojego clematisa!
Co mu dolega?
Co mu dolega?
Pozdrawiam-AgnieszkaIntro, czekanie na wiosnę
Ok, Monia! Jutro pryskam.Monia68 pisze:Agnieszko, nie znam się na clematisach, ale wydaje mi się, że "coś" go podjada. Jeśli nie masz owadofosu, opryskaj mospilanem albo karate- działają na większość świństw. Zazwyczaj jednokrotny oprysk wystarcza.
Kochani, chciałabym wam wszystkim podziękować.
Bez Was nie zasadziłabym nawet bratka
Tyle rad, tyle prezentów, troski i wiedzy.
To nie jest tylko mój ogród.
To jest ogród wielu ludzi...Ludzi z tego Forum.
W każdym zakątku jest ktoś, kto pomógł go tworzyć...Takie Wasze miniaturki biegają i każą pamiętać, komu to zawdzięczam
O! Na róży husta się Hanka55 i z ironicznym usmiechem obserwuje jak Bishopciu odmierza dawki nawozu.
Tam w pomidorach chowa się Agape, do koktajlowych podstawia książkę.
Za sliwą Tadeusz48 każe równo siać buraczki!
Przy laptopie Lissa szuka dobrych ofert w necie, Ave/Ewunia biegnie z parującym talerzem do malującej kwiaty Ewy/Cynamonka.
Hektores łapie za łokieć i pyta gdzie tutaj można łowić?
Jadzia1 leci na wróbelku
Izunia/Chatte smieje się do mnie z daleka, Grześ każe sprzatać
jolla500 chodzi wokól z bandażem i jodyną i przemywa zdarte łokcie
Halinka-hal prosi o spokój, Magiczna mruży oczy i pragnie ciszy!
Kocina tresuje mrówki ...
Nie sposób wymienić każego z Was, Kochani ale każde z Was jest tam ze mną.
Naprawdę.
Bez Was nie zasadziłabym nawet bratka
Tyle rad, tyle prezentów, troski i wiedzy.
To nie jest tylko mój ogród.
To jest ogród wielu ludzi...Ludzi z tego Forum.
W każdym zakątku jest ktoś, kto pomógł go tworzyć...Takie Wasze miniaturki biegają i każą pamiętać, komu to zawdzięczam
O! Na róży husta się Hanka55 i z ironicznym usmiechem obserwuje jak Bishopciu odmierza dawki nawozu.
Tam w pomidorach chowa się Agape, do koktajlowych podstawia książkę.
Za sliwą Tadeusz48 każe równo siać buraczki!
Przy laptopie Lissa szuka dobrych ofert w necie, Ave/Ewunia biegnie z parującym talerzem do malującej kwiaty Ewy/Cynamonka.
Hektores łapie za łokieć i pyta gdzie tutaj można łowić?
Jadzia1 leci na wróbelku
Izunia/Chatte smieje się do mnie z daleka, Grześ każe sprzatać
jolla500 chodzi wokól z bandażem i jodyną i przemywa zdarte łokcie
Halinka-hal prosi o spokój, Magiczna mruży oczy i pragnie ciszy!
Kocina tresuje mrówki ...
Nie sposób wymienić każego z Was, Kochani ale każde z Was jest tam ze mną.
Naprawdę.
- hanka55
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 19 sty 2008, o 15:30
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
A na szczycie Olimpu - Aga ze sztychówką, niczym Zeus Gromowładny,
panujący nad porządkiem ogródkowego wszechświata.

aż strach się bać !
panujący nad porządkiem ogródkowego wszechświata.

aż strach się bać !
- agape
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 23 lip 2008, o 21:33
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Cześć Agnieszko!
Jak mi miło, że myślisz o mnie serdecznie! Dziękuję!
Powiem Ci tak: Jak sobie wyobrażę to co było MIĘDZY fotką I i fotką II, to dopiero człowiek sobie uświadamia ile to miesięcy pracy, kucania, dźwigania, rwania, podagrycznikowania....! Trudno poznać, że to to samo miejsce!!!
Tym bardziej jeszcze, że nie mając na razie altany byłaś jesienią i zimą, wczesną wiosną...i jesteś wciąż wystawiona na kaprysy pogody, a mimo to Ciebie to nie zniechęca i wciąż chodzisz upiększać swoją działkę!
Tym bardziej, że samodzielnie, bo w Rodzinie to Ty wiedziesz działkowy Prym!
Dopięłaś swego!
Agnieszko, gratuluję Ci założenia trawinika! To jest taki milowy, symboliczny krok! Oby teraz padało i szybko się zazielenił! To taka wielka nagroda! Masz taką różnorodność roślin! Jest pięknie!
I ta rabata z trawami- wspaniały, kapitalny oryginalny pomysł! Nie mówiąc o warzywniku!
Płotki są tam świetne, takie przyjazne, domowe...siedliskowe...
Jak na początkującą niegdyś osobę, masz taki otwarty umysł ogrodniczy, którego Ci zazdroszczę! Nie wykluczasz żadnych roślin! Podziwiam, że to wszystko ogarnęłaś, stworzyłaś niemal z niczego...A trzeba przecież pokomponować, wszystko to wymyślić, poukładać sobie w głowie... To jest...Jesteś Wspaniała i Wielka!
Gratuluję!
Jak mi miło, że myślisz o mnie serdecznie! Dziękuję!
Powiem Ci tak: Jak sobie wyobrażę to co było MIĘDZY fotką I i fotką II, to dopiero człowiek sobie uświadamia ile to miesięcy pracy, kucania, dźwigania, rwania, podagrycznikowania....! Trudno poznać, że to to samo miejsce!!!
Tym bardziej jeszcze, że nie mając na razie altany byłaś jesienią i zimą, wczesną wiosną...i jesteś wciąż wystawiona na kaprysy pogody, a mimo to Ciebie to nie zniechęca i wciąż chodzisz upiększać swoją działkę!
Tym bardziej, że samodzielnie, bo w Rodzinie to Ty wiedziesz działkowy Prym!
Dopięłaś swego!
Agnieszko, gratuluję Ci założenia trawinika! To jest taki milowy, symboliczny krok! Oby teraz padało i szybko się zazielenił! To taka wielka nagroda! Masz taką różnorodność roślin! Jest pięknie!
I ta rabata z trawami- wspaniały, kapitalny oryginalny pomysł! Nie mówiąc o warzywniku!
Płotki są tam świetne, takie przyjazne, domowe...siedliskowe...
Jak na początkującą niegdyś osobę, masz taki otwarty umysł ogrodniczy, którego Ci zazdroszczę! Nie wykluczasz żadnych roślin! Podziwiam, że to wszystko ogarnęłaś, stworzyłaś niemal z niczego...A trzeba przecież pokomponować, wszystko to wymyślić, poukładać sobie w głowie... To jest...Jesteś Wspaniała i Wielka!
Gratuluję!
Kochane dziewczyny
Czy ktoś jeszcze może mi doradzić, co dolega clematisowi?
A jak nic go nie żre tylko choruje?

Czy ktoś jeszcze może mi doradzić, co dolega clematisowi?
A jak nic go nie żre tylko choruje?

szukałam, obmacałam i żadnego paskudziejstwa nie znalazłam.
Chyba, że to takie mikroskopijne paskudziejstwo
Mam zaczaić się z latarką?mag pisze:Większość tego badziewia żeruje nocą, a za dnia niewinna minka i w kimono pod krzaczkiemrivendel pisze:szukałam, obmacałam i żadnego paskudziejstwa nie znalazłam.
Zapytałam i pokazałam w "powojnikach"mag pisze:Lepiej popytaj fachowców co i zacz