Tajemniczy ogród Joli i Adama

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Tajemniczy ogród Joli i Adama

Post »

Jolu widoki u Ciebie jak zawsze bajeczne :D Roślinki po postrzyżynach wspaniale się prezentują, jesteś naprawdę bardzo zdolną kobietką ;:63
Awatar użytkownika
jola1010
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 cze 2007, o 18:39
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

"Tess" Moja hakuro zrobiła się taka wielka ,że ją przekrzywiło - więc ,żeby ją ratować drastycznie ją przycięłam. Ale nie ma złego co by na dobre nie wyszło- teraz bardziej mi się podoba.

Joluś Agnieszko dziękuję ;:180 - lubię te swoje ogrodowe krzaczki i ich "fryzurki".

A z tą zdolnością do cięcia to tak troszeczkę wyszło z potrzeby w pielęgnacji tego co przez lata sadziłam bez opamiętania ;:14 Dzisiaj zaczyna robić się na moich rabatach ciasno, gęsto i bez uroku. A tak troszeczkę jak poprzycinam i nadam krzaczkom innego kształtu to jakoś jaśniej i ciekawiej się robi :;230 :;230
Dzisiaj podcinałam kolejne :
Ta kulka z trzmieliny wciąż jest dwukolorowa :
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Pozdrawiam Jola.
Monia68
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 wrz 2007, o 18:21

Post »

Jolu, napracowałaś się, ale efekt wspaniały!!
Mech w moim ogrodzie jest jak najbardziej naturalny :lol:
Dziękuję za odwiedziny i pozdrawiam serdecznie :wit
Serdecznie pozdrawiam, Monika
AFRYKA
Mój ogród.
Awatar użytkownika
[Iza]
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 paź 2009, o 17:47

Post »

Śliczne zdjęcia z jesiennymi kolorami. Twój pomarańczowy dom i żwirkowy taras wnoszą natomiast południowy klimat i dużo słońca. Nic, tylko się rozłożyć na leżaku i sączyć drinka :D

Jolu nożycoręka, zdradź jakich narzędzi używasz do cięcia i fryzowania roślinek? Czy to wszystko robisz przy pomocy sekatora i nożyc? Czy masz jeszcze jakieś specjalne narzędzia?
Awatar użytkownika
Fabi 12
1000p
1000p
Od: 18 sty 2010, o 21:20

Post »

U Joli to każdy iglaczek wie co to nożyczki. :;230
Jesteś profesjonalistką .
kajpej
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 lis 2009, o 14:56

Post »

Jolu jestem pod dużym wrażeniem Waszego ogrodu.
Podziwiam nie tylko trud włożony w ukształtowanie terenu. Ale i wiedzę na temat pielęgnacji roślin, ich wygląd jest taki zdrowy!!!. W dodatku jesteś bardzo uzdolniona manualnie, piękne aranżacje kącika wypoczynkowego. Strzyżone iglaki piękne.
pozdrawiam Elżbieta
Awatar użytkownika
pamelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 gru 2009, o 00:34
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Jolu, czy ta trzmielina zimowała juz u Ciebie? U mnie zmarzła pierwszej zimy :(
Awatar użytkownika
jola1010
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

"Monia68" i mnie miło Ciebie gościć ;:180

"[Iza]" ;:180 A to fakt ,że miło się spędza czas na tarasie... :tan
A do strzyżenia używam : dużych nożyc ogrodniczych , sekatora i zwykłych nożyczek

"Fabi 12" Dziękuję . Ah tak tnę i podcinam , bo busz ogromny się robi :;230

"kajpej" Cieszymy się ,że przyszłaś w odwiedziny do nas i jeszcze napisałaś tyle miłych słów. ;:180 Dziękujemy. O kącik wypoczynkowy szczególnie dbam , ponieważ spędzam w nim naprawdę wiele czasu. Moim drugim hobby są robótki ręczne i jak nie pracuję w ogrodzie to odpoczywam i dziergam sobie w altance :;230 :;230
Elu Twój ogród to prawdziwy raj na ziemi - już pisałam u Ciebie to dla mnie pokazowy ogród ;:180

"pamelka" Joluś moja trzmielina ma już kilka zim za sobą ;:108 ale ja ją sama ukorzeniłam i ukształtowałam na jej własnym pędzie- to nie jest szczepiona kulka ;:108 ... i nie ma prawa mi zmarznąć :;230

Pozdrawiam Jola.
Awatar użytkownika
FRAGOLA
1000p
1000p
Od: 4 cze 2010, o 09:34

Post »

To mnie zaskoczyłaś tą trzmieliną :shock: ...byłam pewna że to jest szczepiona na paliku a Ty mówisz że sama ją ukształtowałaś...Ty to na prawdę przezdolna jesteś Joluś ;:180
FRAGO-linki
w 'powężowym'
Pozdrawiam-Grazia
mm-complex
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 sie 2010, o 18:09

Post »

Piekne wierzby co zrobiłaś z purpurową moja rośnie jak szalona a Twoja pięknie przetrzebiona muszę sobie spapugować :heja pozwolisz ;:196 z góry dziękuję
marzenia się spełniają! Dana
Awatar użytkownika
asia0809
1000p
1000p
Od: 27 lut 2007, o 00:34
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Jolu, ja się tak zastanawiam czy można ciąć jałowca chińskiego Kuriwao Gold. Chciałabym przede wszystkim poskromić jego wzrost ponieważ obawiam się, że za jakiś czas mogę mieć z nim problem. Dodam, że on jest jeszcze młody. Pytam Ciebie, bo jesteś specjalistką od cięcia iglaków. Podpowiedz coś, proszę.
Awatar użytkownika
snowflake
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 lut 2009, o 17:12

Post »

Witaj Jolu, jestem u Ciebie po raz pierwszy :) Coś pięknego...biorąc pod uwagę ukształtowanie terenu - niesamowitego... Na prawdę podziwiam Was, że tak poświęcacie swój czas dla ogrodu... pięknie go tworzycie, altanka jest wprost bajkowa, a te kamienie, skarpy... wspaniały klimat...i jeszcze ten talent do strzyżenia... bardzo ciekawe kształty nadajesz roślinkom... :) pozdrawiam serdecznie i będę zaglądać ;)
Awatar użytkownika
jola1010
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

"FRAGOLA" Grazia - szukasz najdłuższego pędu trzmieliny, ucinasz i wsadzasz do ziemi ,podwiązujesz do podpory i obcinasz wszystkie listki i pędy ,aż do miejsca gdzie chcesz utworzyć koronę , dalej podlewasz i czekasz kilka latek podcinając boczne przyrosty na pniu i kształtując kuleczkę na górze ;:108 Prawda że łatwe tylko długo to trwa... :;230 :;230

"mm-complex"
mm-complex pisze:Piekne wierzby co zrobiłaś z purpurową moja rośnie jak szalona a Twoja pięknie przetrzebiona muszę sobie spapugować :heja pozwolisz ;:196 z góry dziękuję
Oczywiście ,że pomysł zawsze do odgapienia :;230 ...Tylko ,która to purpurowa :oops: Ja mam taką :?:

"asia0809"dziękuję ;:180 Asiu ale specjalistka to ze mnie marna :;230 ja to tak bardziej stosuję metodę prób i błędów :;230 A tnę właściwie wszystko , bo jak nawet lekko zbrązowieją końcówki po cięciu to szybko są nowe przyrosty i nic już nie widać. A zdarzyło mi się nie raz źle uciąć ale to jest wszystko do naprawienia to tak jak z włosami - odrastają.

"snowflake" Miło Ciebie gościć ;:180 Tyle ciepłych słów ... to motywuje ;:180 Zapraszam ponownie.

Pozdrawiam Jola :wit
Awatar użytkownika
jola1010
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

To jeszcze zdjęcia z dzisiejszego porządkowania:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Pozdrawiam Jola.
Awatar użytkownika
Tosia1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2010, o 16:48

Post »

:wit Zamiast iść spać, ja siedzę z rozdziawioną g..ą i patrzę na Wasze cuda. Szok! Coś pięknego. Jak dużo pracy w to włożyliście. Jaka piękna, zmysłowo urządzona altanka!A te kwiaty, krzewy, iglaki. Przepiękne!! Jolu jesteś artystką w każdym temacie! Masz dobry gust i wspaniałe pomysły! Szacun!! ;:180 ;:63 ;:63 ;:63 ;:108
Co zasiejesz, to zbierzesz
Malutki ogródeczek Tosi - cz.14. Zapraszam serdecznie!
Wcześniejsze wątki.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”