Mój jednoroczny ogród - zuzia55
- zuzia55
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 24 kwie 2008, o 21:26
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
IZKO-To są tegoroczne nabytki.więc musze staranniej o nie dbac ,aby przeżyły zimę.
EWUŚ-zgodnie z sugestią dam mu pierzynkę na zimę.
ANIU-lewkonie były póżno siane,ale myślałam,że zbiorę z nich nasionka a tu patrzę w tych z pojedyńczymi płatkami są zawiazane strąki nasienne a w tych ładnych pełnych nie ma.Tak ,że sama przykrośc nie mogę ich rozmnożyc.Budleje mają taki kolor jak na zdjęciach.
EWUŚ-zgodnie z sugestią dam mu pierzynkę na zimę.
ANIU-lewkonie były póżno siane,ale myślałam,że zbiorę z nich nasionka a tu patrzę w tych z pojedyńczymi płatkami są zawiazane strąki nasienne a w tych ładnych pełnych nie ma.Tak ,że sama przykrośc nie mogę ich rozmnożyc.Budleje mają taki kolor jak na zdjęciach.
- kocica
- Od: 22 wrz 2007, o 16:42
- Kontakt:
No tak, tylko, że gdzieś po drodze zginęła nasza piękna jesień, a z upałów wskoczyliśmy w zimnicę. U mnie jest okropnie, jak przestało padać to zerwał się zimny wiatr z północy
. Aż strach wychodzić. Uwielbiam astry, te niskie, ale w tym roku ich nie siałam bo ciągle mamy remont, a kwiatów w pojemnikach i tak mam ogromne ilości do posadzenia, a tym samym do pilnowania aby nie przeschły.

Moje wątki
Pozdrawiam, Ewa.
Pozdrawiam, Ewa.
Kochane podeślijcie mi trochę deszczu
Zuziu przepiękna rabata jesienna jeszcze takich astrów nie widziałam o tak niebieskim kolorze :P budleje śliczne zwłaszcza ta granatowa ,przycinasz je na zimę nisko czy wysoko

Pozdrawiam - Krystyna
Wiejski ogród - kamixsa
Wiejski ogród - kamixsa
-
- Od: 5 wrz 2007, o 17:20
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Witaj ZUZIU - korzystając z pogody( niestety u mnie nie było od tygodnia chwili bez deszczu), siedzę od rana przed komputerem i nadrabiam zaległości w spacerach po ogrodach, zdążyłem zauważyć że u Ciebie mimo deszczów nadal pięknie w ogrodzie. Hebe powinno bez problemu przezimować, zwłaszcza te o malutkich listkach, ja mam 5 odmian i przeżyły już w gruncie 3 zimy. Pozdrawiam. Tadeusz.
- zuzia55
- Od: 24 kwie 2008, o 21:26
Witajcie !dziękuję za odwiedziny!
KOCICZKO
-Przy dużej ilości kwiatów w doniczkach trzeba im więcej uwagi poświęcac,niż tym w gruncie,ale jak wysadzisz je na właściwe miejsce,to dopiero będzie pięknie.
ASZKO-
zapraszam częściej do mnie.
IZUŚ
czekamy z niecierpliwością do czwartku,może prognozy się sprawdzą
KRYSIU
z chęcią podmucham na chmury w Twoja stronę.Budleje powinny byc przycinane wiosną ale u mnie miały i zimą zielone liście i szkoda mi było ich przycinac,ale mimo tego dostały dużo nowych pędów i kwitną do tej pory.
TADEUSZU
dziękuje za odwiedziny i pochwały mojego młodego ogrodu.Ja również dzisiaj siedzę przed kompem i podziwiam kwiaty w innych ogrodach.
.
KOCICZKO
-Przy dużej ilości kwiatów w doniczkach trzeba im więcej uwagi poświęcac,niż tym w gruncie,ale jak wysadzisz je na właściwe miejsce,to dopiero będzie pięknie.
ASZKO-
zapraszam częściej do mnie.
IZUŚ
czekamy z niecierpliwością do czwartku,może prognozy się sprawdzą
KRYSIU
z chęcią podmucham na chmury w Twoja stronę.Budleje powinny byc przycinane wiosną ale u mnie miały i zimą zielone liście i szkoda mi było ich przycinac,ale mimo tego dostały dużo nowych pędów i kwitną do tej pory.
TADEUSZU
dziękuje za odwiedziny i pochwały mojego młodego ogrodu.Ja również dzisiaj siedzę przed kompem i podziwiam kwiaty w innych ogrodach.
.