Jaką macie dziś pogodę ogrodnicy?
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 22 lut 2011, o 18:41
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Jaką macie dziś pogodę ogrodnicy?
Za oknem biało , śniegu napadało , zero stopni na termometrze .
Hiacynty też u mnie kwitną , ale w zacisznym miejscu , krokusy
zaczynają przekwitać .
Hiacynty też u mnie kwitną , ale w zacisznym miejscu , krokusy
zaczynają przekwitać .
- Igala
- Od: 11 gru 2012, o 19:25
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Pada deszcz i jest ok 9C; że też ta wredna zima musi wracać... 

Zapraszam serdecznie! Iga
Kontrolowana dzikość cz.2
Kontrolowana dzikość cz.2
- Dolnoslonzok
- Od: 5 wrz 2010, o 10:46
- Lokalizacja: Oldrzyszowice,w widłach Odry i Nysy Kł., pow. Brzeg, woj.opolskie, hist. Dolny Śląsk, Nizina Śląska.
W czwartek było koło +5 st. C. Noc z czwartku na piątek z -1,-2 st. C i opadami śniegu. Piątek ledwie +2 i cały dzień prószył śnieg lub padał deszcz ze śniegiem. Dzisiaj w nocy i teraz ciąg dalszy śniegu i temperatura w nocy w okolicach 0 st. C.
Irysy już przekwitły. Jabłonie, śliwy i grusze, nektarynki i brzoskwinie wkrótce zakwitną, bo to przecież już pora. Zdjęcia z wczoraj:

Irysy już przekwitły. Jabłonie, śliwy i grusze, nektarynki i brzoskwinie wkrótce zakwitną, bo to przecież już pora. Zdjęcia z wczoraj:

- Dolnoslonzok
- Lokalizacja: Oldrzyszowice,w widłach Odry i Nysy Kł., pow. Brzeg, woj.opolskie, hist. Dolny Śląsk, Nizina Śląska.
- Szczurbobik
- Od: 17 lut 2016, o 20:29
Zimne wietrzysko przeszywające na wskroś
Słońce, słońce i ani kropli deszczu. Tak już od miesiąca. Gdzie mogę, podlewam. Znowu się ochłodziło, w nocy do -4 C, w dzień kilka stopni na plusie.

Pozdrawiam Lucyna
- Dolnoslonzok
O! Przekichane.
U mnie noc niespełna -2 st.C. Wiosny ciąg dalszy, choć chłodniejsza niż ostatnie tygodnie. Wczoraj sadziłem cebulki mieczyków, a dzisiaj będą dalie. No i w ogródku wysieję marchewkę i pietruszkę. Pietruszka wysiana w lutym zaczęła wschodzić wczoraj.
U mnie noc niespełna -2 st.C. Wiosny ciąg dalszy, choć chłodniejsza niż ostatnie tygodnie. Wczoraj sadziłem cebulki mieczyków, a dzisiaj będą dalie. No i w ogródku wysieję marchewkę i pietruszkę. Pietruszka wysiana w lutym zaczęła wschodzić wczoraj.
- Dolnoslonzok
- jokaer
- -Moderator Forum-.
- Od: 14 lut 2008, o 08:21
- Lokalizacja: Pogórze Ciężkowickie 385 m npm; na granicy Małopolski z Podkarpaciem
Pozdrawiam- Jola Spis treści w uprawie warzyw
----------------------------------------------------
Sprzedam/Kupię/Wymienię Moje krzyżówki Na pohybel zimie
----------------------------------------------------
Sprzedam/Kupię/Wymienię Moje krzyżówki Na pohybel zimie
-
- 100p
- Od: 24 lis 2006, o 19:30
Dzisiaj pada i pochmurno w okolicach Stalowej Woli (podkarpackie).
Nalazłam przysłowie na dziś: "Jak się Wincenty rozdeszczy, źle chłopu wilga wieszczy."
O co chodzi z tą wilgą? Wie ktoś może?
Nalazłam przysłowie na dziś: "Jak się Wincenty rozdeszczy, źle chłopu wilga wieszczy."
O co chodzi z tą wilgą? Wie ktoś może?
-
- Od: 17 kwie 2008, o 11:49
Sypnęło w nocy i do południa ok. 30 cm śniegu. Na szczęście przy 2 stopniach śnieg zaczął spadać samoistnie z drzew. Niestety będzie trochę zniszczeń.
- Dolnoslonzok
Wczoraj u mnie słonecznie, choć i zachmurzenie było. Temperatura wyniosła +9/+10 st. C. Noc z deszczem i między +4 st. C a +6 st. C. Dzisiaj dzień był pochmurny z przelotnym deszczem co jakiś czas i temperaturą +9 st. C. Deszcz jest bardzo potrzebny. W nocy ma być +6, a na jutro Radio Wrocław zapowiada między +15 a +17 st. C. Temperatura i deszcz to jest to.
Zdjęcie z wczoraj:

W ogrodach kwitną od ponad tygodnia młode magnolie, te stare, poniemieckie zakwitną lada chwila.
Zdjęcie z wczoraj:

W ogrodach kwitną od ponad tygodnia młode magnolie, te stare, poniemieckie zakwitną lada chwila.
-
- Od: 14 paź 2014, o 12:05
W Warszawie zniknął śnieg i przestało mrozić. Ale za ciepło nie jest. Zachmurzenie na przemian duże i za chwilę promienne słońce. Wysiadałem z samochodu to myślałem, że mi drzwi urwie, tak zawiało. Forsycja zabiera się za kwitnięcie; coś za wcześnie! Śnieg chyba uchronił tulipany i czosnki przed mrozem. Chyba już na prawdę zaczyna się wiosna.