Witajcie

Dzisiejszy dzień zaczął się ładnie, było ciepło, słonecznie. Nawet udało mi się trochę popracować w ogrodzie. Niestety po południu zerwał się wiatr, przypędził bure chmury, z których zaczął padać deszcz. Zrobiło sie zimno i nieprzyjemnie i trzeba było uciekać do domu.
Aniu-anabuko1, to moja trzecia beczka, dwie stare zbierają wodę z wiaty i szopki narzędziowej. Później, kiedy trochę rosliny urosną, to ją trochę zakamuflują, na razie stoi na widoku.
Sylwio, też mi się marzy studnia, u mnie wody gruntowe wysoko to może by woda była
Wandziu, ten pierwiosnek jest bardzo stary, pamiętam go z mojego dzieciństwa. Jest ciemnoczerwony, początkowo jest niski a potem stopniowo wydłużają mu się łodyżki.
To zdjęcie jest trochę przyciemnione, bo kwiatuszki wyszły jasne, ognisto czerwone. Czasem tak kombinuję ze zdjęciami, żeby jak najbardziej odzwierciedlały rzeczywistość. Zdjęcia robię telefonem, mój ma kłopoty z fioletem
Halinko, o te maliny już nie zadbam, bo musialam je wykopać, nie było na nich ani jednego zielonego listka. W zeszłym roku mój ogród a właściwie jego część trzy razy był zalany. Parę dni rzęsistego deszczu sprawilo, że ziemia już nie przyjmowała wody

Wtedy to musiały korzenie podgnić. Mam jeszcze w drugim miejscu maliny i te wyglądają ok. więc przedłużyłam im zagonek i dosadzę jeszcze z 10 krzaczków. Byłam nawet w centrum ogrodniczym, ale w tej chwili nie mieli. Ma być dostawa sadzonek w doniczkach, które można sadzić caly rok.
Nie mam pojęcia dlaczego Ci sasanki zwiędły

Moje zakupione wczesną wiosną też w doniczkach, w tej chwili zaczęły już przekwitać, może Twoje też już kończą kwitnienie. Będziesz je trzymać w doniczkach, czy pójdą do gruntu?
Ten czerwony pierwiosnek jest u mnie odkąd pamiętam, od dzieciństwa. Pamiętam, że bylo ich u nas dużo i rosły w towarzystwie białych pachnących narcyzów i żółtych strzępiastych pełnych żonkilów. Narcyzy jeszcze u mnie są choć słabo kwitną (trochę nowych dokupiłam) a te żółte żonkile mi wyginęły i nigdzie takich nie widzę aby sobie kupić.
Pozdrawiam cieplutko wszystkich odwiedzających
Zdrówka
Parę dzisiejszych zdjęć sprzed deszczu.