Zdjęcia z mojego ogrodu - hanna_1962
-
- 500p
- Od: 2 lut 2008, o 17:12
-
- 500p
Kochani!!! Mam problem. Moja wierzba Iwa uschła w ciągu dosłownie dwóch dni. Po prostu zwiędły gałązki, a listki wyschły i wszystko działo się ekspresowo. Na pewno nie z braku wody, bo ziemia jest cały czas wilgotna po ostatnich ulewach. Podejrzewam jakąś chorobę lub szkodnika, który podgryzł korzenie. Przycięłam ją radykalnie, ale nie wiem czy coś z tego będzie. Może ktoś miał podobne doświadczenie?
- Alania
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 17 lip 2008, o 21:55
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
ja miałam podobną sytuację z wiśnią Kiku Shidarehanna_1962 pisze:Kochani!!! Mam problem. Moja wierzba Iwa uschła w ciągu dosłownie dwóch dni. Po prostu zwiędły gałązki, a listki wyschły i wszystko działo się ekspresowo. Na pewno nie z braku wody, bo ziemia jest cały czas wilgotna po ostatnich ulewach. Podejrzewam jakąś chorobę lub szkodnika, który podgryzł korzenie. Przycięłam ją radykalnie, ale nie wiem czy coś z tego będzie. Może ktoś miał podobne doświadczenie?

-
- ---
- Od: 29 cze 2009, o 13:22
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
-
- 500p
-
- 500p
- HalinaK
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 12 paź 2008, o 11:27
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Haniu Droga, pięknie dziękuję za paczuszkę
Roślinki dotarły w bardzo dobrym stanie, nooo i dzisiaj spełniło się moje następne marzenie, mam powojnik tangucki - Clematis tangutica, hura , hura, hura ;:54
Jeszcze raz pięknie dziękuję i czekam na listę roślinek, które mam Ci wysłać
Paczuszkę chciałabym Ci wysłać w najbliższy poniedziałek 

Roślinki dotarły w bardzo dobrym stanie, nooo i dzisiaj spełniło się moje następne marzenie, mam powojnik tangucki - Clematis tangutica, hura , hura, hura ;:54
Jeszcze raz pięknie dziękuję i czekam na listę roślinek, które mam Ci wysłać

-
- 500p
-
- 500p
Halinko, napisałam na PW. Przepraszam jeszcze raz za zwłokę. Powojnik lubi miejsce słoneczne. Najlepiej posadzić go przy pergoli. Na początku rósł u mnie przy płocie, ale z czasem tak wybujał, że musiałam go przenieść. Zaletą jego jest to, że nie choruje i zawsze pięknie kwitnie. Trzeba go przyciąć w marcu na wysokość 30,40 cm, bo kwitnie na pędach tegorocznych.