Kasiu Tetrasambo jest moim pierwszym niemarketowym storczykiem. W momencie jak go nie zabiłam przez pół roku odważyłam się na inne zakupy. Ja również uwielbiam wszystkie woskowe kwiaty. Niestety mało ich jeszcze mam w swojej kolekcji, ale jeszcze wszystko przede mną.
Regał faktycznie nie jest malutki, ale mi się nawet podoba (poza tym jakby mogło być innaczej

). Mąż po powrocie do domu jeszcze nic nie mówił na ten temat.
Oczywiście chętnie się z Tobą spotkam

, tylko że ja mogę być tylko w piątek. Chociaż jak to w życiu bywa nic nigdy nie jest pewne na 100%.
Asiu regał ma prawie metr wysokości i tyle samo długości, zaś jego głębokość miała wynosić 29 cm, ale cudem wynosi 27 cm tyle ile dokładnie głębokość mojego parapetu. Już myślałam, że będę musiała kombinować z jakimś konstrukcjami, żeby to stało na parapecie.
Oczywiście zabezpieczenia istnieją przed małymi łapami. W każdym rogu regał jest przymocowany do okna sznurkiem, który jest przeciągnięty na zewnątrz i tam związany tak, żeby blokował regał. Jedynie brakuje jeszcze złapania go w dwóch miejscach od góry, ale to już jutro będę w Castro to kupię jakieś haczyki.
To co kupiłam to mam nadzieję, że pokaże w tym tygodniu, jeszcze paczka nie została wysłana, więc ja sama czekam.
Mondfa ja nie muszę sobie tego wyobrażać. Mam syna 6 lat to raczej on nic nie zrobi, ale mam córkę prawie 1,5 roku ma i w tym tygodniu podjęła próbę wdrapania się na parapet no i efekt jest na czole pod postacią wielkiego guza. Poza tym gustuje w konsumpcji keramzytu z hydroponiki, więc regał ma zabezpieczenia przed zrzuceniem go, chociaż jeszcze nie 100%,bo jeszcze coś muszę kupić, żeby go przymocować skuteczniej, żeby nie było takich akcji

robiłam test upadkowy, bez górnych zabezpieczeń regał się przechylił i zawisł na sznurkach. Więc muszę jeszcze go od góry przywiazać, żeby nie zbierać doniczek z ziemi
Regał dziś przedział test i jestem bardzo zadowolona bo od godziny 16 wszystkie półki są pięknie oświetlone przez zachodzące słońce, zaś od godziny 18 słońce oświetla również najwyższą półkę.