Ogród mojej małej Wiki

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
TROJA
500p
500p
Od: 6 kwie 2017, o 09:21
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ogród mojej małej Wiki

Post »

Alicjo odpukać w niemalowane, z floksów tylko jeden się ociąga a reszta już puszcza pędy więc jest dobrze, jeszcze trochę to wyniosę całe towarzystwo do foli by za mocno nie przyspieszały w domu. A z różą zobaczymy, chce jeszcze dokupić mam nadzieję, że mąż mi jutro zajedzie pod auchana w innym mieście (gdybym jechała sama to nie miałabym tego problemu :wink: ), może w nim dokupię jeszcze coś z róż.

Piotrek serdeczne dzięki za życzenia ;:196 A róża jest naprawdę spora ta jedyna miała tyle pędów, zobaczymy co z niej wyrośnie bo strasznie jestem ciekawa.
Pozdrawiam Ania
Mój ogród http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=100470" onclick="window.open(this.href);return false;
Moje nadwyżki viewtopic.php?f=11&t=117198" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
irpam
500p
500p
Od: 10 lip 2017, o 17:30

Post »

Witaj Aniu - przybiegłam do Ciebie z rewizytą. Masz szczęście że masz tak duży obszar do obsadzenia. Wiosna idzie i wszyscy nie możemy się doczekać kiedy ruszą prace ogrodowe przy naszych roślinkach. Widzę, że pierwsze zakupy już poczynione. Ładne floksy. Ciekawa jestem co to będzie za róża.
Bardzo mi się podobały te Twoje pełne jeżówki biała i różówa. Jak Ci się sprawują w ogrodzie?
Pozdrawiam i zapraszam, Irena
Ogród i róże Ireny
Awatar użytkownika
maniolek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 gru 2016, o 17:45
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Aniu bardzo ładne różyczka, pięknie rozrośnięta, ja nie wiem wszyscy zachwalają tego Auchana a u mnie niestety go nie ma ;:223 a jak widzę bardzo dużo tam mają roślinek i w fajnych cenach :)
Awatar użytkownika
Bazyla
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lut 2017, o 20:44

Post »

Aniu ;:65 z rewizytą i bardzo mi się u Ciebie podoba ;:108

Piękne wszystkie rośliny, a szczególnie irysy i liliowce ;:138
Życzę Ci dorodnych wzrostów wszystkich zakupionych roślinek, niech cieszą Twoje i nasze oko :D

Zwierzynę też masz fajną.

Z ciekawością będę tu zaglądać i podziwiać Twój ogród.

Pozdrawiam i życzę ;:3
:wit
Życie jest zbyt krótkie, żeby się na nie obrażać
Beata
Bazylowo
Awatar użytkownika
kaktusowe
50p
50p
Od: 26 lut 2016, o 17:29

Post »

Cześć Aniu! Byle do wiosny! My się właśnie zastanawiamy czy to już orac i siać pastwiska czy jeszcze poczekać. Pogoda za oknem kusi, ale długoterminowa przeraża. Mróz i śnieg ?
A powiedz proszę, trzymacie kuce wyłącznie dla siebie czy może chcecie hodowlę założyć?
Pozdrawiam serdecznie
Na końcu zawsze jest dobrze, jeśli nie jest to znaczy że to jeszcze nie koniec
Wiejskie życie u Anetki
Awatar użytkownika
TROJA
500p
500p

Post »

Irenko ten mój obszar to szczęście i koszmar, ciężko to wszystko od zera zagospodarować jak się nie ma konkretnych planów i co chwilę wpada na nowe pomysły :wink: Na tą wiosnę i grzebanie w ziemi wszyscy nie możemy się doczekać. A zakupy trzeba robić by zaspokoić swoje chciejstwa i mieć roślinki na nowe rabatki w moim przypadku. Co do floksów to jedne z moich ulubionych kwiatów, tylko szkoda, że często mącznik je dopada i trzeba pryskać. Róże planuje jeszcze dokupić (mąż namówiony na poniedziałkowy wypad do Torunia a tama dwa auchany, obi, leroy i dwa dobrze zaopatrzone ogrodnicze więc będzie się działo, aldika pewnie też odwiedzę bo lubią tam mieć coś ciekawego). Te pełne jeżówki kiepsko rosną, muszę je przesadzić w nowe miejsce bo mam wrażenie, że się cofają, za to żółta pojedyncza rośnie jak szalona.

Mariusz braku auchana możesz żałować bo często można tu kupić ciekawe i tanie rośliny do ogrodu, ja często korzystam. Najlepiej zaopatrzony jest w Bydgoszczy na fordonie, tam jest duży ogród zewnętrzny taki jak w marketach budowlanych a rośliny dużo tańsze i jak się trafi na świeżą dostawę to sporo wpada do koszyka. Mój najbliższy w Grudziądzu jest kiepsko zaopatrzony, w Toruniu mam dwa no i Bydgoszcz tam też dwa.

Beatko witam Cię w moich skromnych progach :wit Byliny to moje oczko w głowie a irysy i liliowce są na przedzie listy moich zachcianek i na pewno jeszcze sporo ich dokupię. Zawsze zapraszam do swojego ogrodu znajdzie się coś na poczęstunek i do popatrzenia ;:136

Anetko u nas mokro na polu, jak trochę przeschnie to za warzywnik się wezmę. A pastwiska siejecie ze zbożem czy w czystym siewie?
Kucyki pod kątem hodowlanym, ogiera mamy z licencją a wszystkie klacze mają paszport i pochodzenie. Całe stado chodzi już razem na łące i ogier ma się zająć paniami by źrebaczki w przyszłym roku były. Będziemy też wszystkie ujeżdżać pod siodłam (moja córcia robi za balast) no i w bryczce będę chodzić.

Dziś przywieźliśmy dwie ostatnie klacze, stado skompletowane i można pomyśleć o nadchodzącej wiośnie, jutro będziemy wypuszczać dziewczyny razem i jeśli się dogadają to wypuścimy do nich ogierka. Niedziela ma nas zachwycić ładną pogodą więc planuje przyciąć do końca drzewa owocowe, bo na razie przycinałam z dołu a teraz trzeba drabinkę wyciągnąć i przekopać folię (wczoraj jś mocno podlałąm), chcę w niej posiać nowalijki. Z wysianych nasion w domu wschodzi kapusta wczesna, część pomidorów i pojedyncze arbuzy. W tym roku szybciej wysiewam bo w zeszłym późno wszystko było.
Pozdrawiam Ania
Mój ogród http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=100470" onclick="window.open(this.href);return false;
Moje nadwyżki viewtopic.php?f=11&t=117198" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
buum
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 mar 2015, o 17:43
Kontakt:

Post »

Gratuluje Aniu skompletowanego stada kucyków :) Niech rosną i zdrowe będą. ;:333
Poniedziałek widzę, że bardzo ciekawie się zapowiada :D Czekamy na fotki z zakupów, bo na pewno będzie co podziwiać :D
Moja działka mój raj :) Pozdrawiam Piotrek ;:163
Moja działeczka cz1.
Moja działeczka cz2.
1Kasia1
100p
100p
Od: 1 lut 2016, o 17:23
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Aniu koniecznie pokaż nam zdjęcia z ogrodowych zakupów.
Muszę gdzieś wyruszyć i kupić nasiona warzyw i cynii.
Dzisiaj wreszcie popracowałam w ogrodzie i teraz boli mnie każdy mięsień ;:215
Pozdrawiam - Kasia :)
Dom w Lukrecji z ogrodem
Awatar użytkownika
Zuzia111
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 paź 2016, o 16:43

Post »

Aniu..u mnie także nie ma Auchana czego bardzo żałuję. :wink: Czytam że podwójne jeżówki cofają się u ciebie, u mnie podobnie dlatego już ich nie kupię. Pocieszam się że pojedynczych jest także dużo kolorków i te jak spotkam to kupię..pojedyncze chyba trwalsze. ;:173 Czytam o kucykach, no to życzę aby ogierek spisał się jak trzeba a stadko się powiększało. ;:128
Awatar użytkownika
TROJA
500p
500p

Post »

Piotrek tego poniedziałku to już nie mogę się doczekać, a przecież czeka nas wszystkich dziś pracowity dzień bo spodziewam się, że wszyscy wykorzystają pogodę w swoich ogrodach. Fotkami się podzielę :wink:

Kasiu zdjęcia będą, ja też muszę jeszcze dokupić brakujące nasiona dlatego zamierzam jutro odwiedzić dobrze zaopatrzony ogrodniczy. A mnie wszystko boli po wczorajszym siedzeniu w samochodzie, dziś trochę się rozruszam więc powinno być lepiej.

Zuziu ja auchana pod ręką też nie mam bo najbliższego mam 25km ale ten zawsze jest kiepsko zaopatrzony więc pozostają mi dwa w Toruniu około 60km lub te w Bydgoszczy około 90km tam jeden jest szczególnie dobrze zaopatrzony. Z tymi jeżówkami to właśnie tak jest kupuje pełne bo są ładniejsze ale te pojedyncze lepiej rosną, w tym roku pełne przesadzam na nową rabatę i daje im sporo jedzenia jak to nie pomoże to się z nimi pożegnam. Mam nadzieję, że nasz ogierek który nazywa się Baron pięknie się spisze i będzie w przyszłym roku stado kucykowych źrebaczków ;:173

To jeszcze pokaze nowe dziewczyny :wink:
Obrazek

Obrazek
Pozdrawiam Ania
Awatar użytkownika
Carmelka00
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 lut 2015, o 14:22

Post »

Ale fajne te kucyki ;:oj a malutkie źrebaczki to takie prawie do "zjedzenia" i miziania ;:138
Zapraszam do Bydgoszczy w Auchan ogrom roślin :tan
Pozdrawiam
Lenka

Leśny zakatek...
Awatar użytkownika
maniolek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 gru 2016, o 17:45

Post »

Aniu dziewczyny widzę się zadomowiły :) teraz tylko czekać aż stadko się samo zacznie rozrastać :) czekamy na wiosenne zdjęcia, bo na pewno już też u Ciebie się wiosna pojawiła :)
Awatar użytkownika
TROJA
500p
500p

Post »

Lenko dziś byłam w Toruniu w auchanie i trochę różyczek kupiłam :wink: niestety nie kupiłam tych francuskich i angielskich bo miały już mocno wybite pędy i częściowo powiędłe i połamane więc stwierdziłam, że nie warto.

Mariusz te dwie nowe klaczki co kupiliśmy kończą w tym miesiącu 6 lat i od urodzenia są razem, jak je wypuściliśmy razem z naszymi na łąkę broniły nawzajem dostępu do siebie i szybko się dogadały. Zdjęć nie miałam czasu zrobić bo tak szybko czas minął, że zrobiło się ciemno, ale będzie na to czas.

Dziś byłam na zakupach :wink: Kupiłam w sumie 9 róż, floksa, liliowca, irysa syberyjskiego, irysa wysokiego, trzy piwonie, trochę nasion i prymulki :wink: Jutro na spokojnie porobię jakieś fotki i będę sadzić do doniczek. Dziś pogoda się popsuła, było pochmurno i dużo chłodniej niż wczoraj, a zapowiadane przymrozki psują mi humor bo już strasznie czekam na wiosnę.
Pozdrawiam Ania
Awatar użytkownika
ewka36jj
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 cze 2012, o 18:31

Post »

Aniu - w wątku różanym pytałaś o róże z Lidla. Co prawdanie kupujęich, ale z tych co wymieniłaś uwielbiamKronenburg ( jest cudna), Dame de Cure - też piękna, a Arthur Bell to jedna z pierwszych róż, które rozpoczynają kwitnienie.Ta ostatnia jest żółta, wcześniejsze to czerwone, choć Krinnenbourg nie jest czystą czerwienią. Mamich kilka i każdego roku kronnenburgiem się zachwycam.
Awatar użytkownika
TROJA
500p
500p

Post »

Dziękuję za wskazówki :wink: Wczorajsze zakupy robiłam z córką więc króluje róż w róznych odcieniach Biedronkowe dwie kupiłam, ale dziś zajrzę do innej i poszperam w kartonikach jeszcze.
Obrazek

A to są zakupy z auchana :wink:
Obrazek

Obrazek

Obrazek

No i jeszcze jeden liliowiec za 1,99zł żal było nie wziąść, zwłaszcza ze wypuszczał juz dwa pędy

Obrazek

A teraz zakupy z obi :wink:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

No i ostatni leroy :wink:
Obrazek

Obrazek
Pozdrawiam Ania
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”