i taaaka kolekcja!
  i taaaka kolekcja!  

No i coś, o czym nigdy dotąd nie słyszałam - Bawełniana róża

Poczytałam więc w necie wszystko na jej temat i ogromnie mnie zaciekawiła.
 Szczególnie z uwagi na zmienność koloru kwiatów.
  Szczególnie z uwagi na zmienność koloru kwiatów.  Jestem pod wrażeniem!
 Jestem pod wrażeniem!  
 Zimowity też ładnie się popisały, w tym białe.
 Właśnie uświadomiłam sobie, że miałam białe na działce i ... nie mam
  Właśnie uświadomiłam sobie, że miałam białe na działce i ... nie mam  Widocznie coś im u mnie nie odpowiadało, najprawdopodobniej miejscówka.
  Widocznie coś im u mnie nie odpowiadało, najprawdopodobniej miejscówka.  
 Żal wykopywać tak pięknie kwitnące dalie, ale z drugiej strony przykro byłoby je stracić.

Ja już swoje, nieliczne zresztą, z nasion, wykopałam i osuszyłam z ziemi. A ponieważ zbudowały dość duże karpy, spróbuję przezimować je w działkowej piwniczce. Szczególnie zależy mi na trzech i jeśli eksperyment się powiedzie, będę cała szczęśliwa.

Pozdrawiam cieplutko, życzę zdrówka i cieplejszej aury.

Jeśli zima będzie jak ostatnia, to Twoje karpy bez problemu się przechowają na działce. Ale jeśli będą zapowiadać większe mrozy, to zabierz je do blokowej piwniczki.
  Jeśli zima będzie jak ostatnia, to Twoje karpy bez problemu się przechowają na działce. Ale jeśli będą zapowiadać większe mrozy, to zabierz je do blokowej piwniczki.

Wpadłam popodziwiać Twoje dalie - i jest co! Wspaniale kwitną, naprawdę aż żal kopać. U mnie kiepsko w tym roku, kilka zakwitło dopiero co, kilka w ogóle nie zamierza. Trudno, może nowy sezon będzie lepszy. A wykopki już zaczęłam, korzystając z bezdeszczowego dnia, w piątek.
  Wpadłam popodziwiać Twoje dalie - i jest co! Wspaniale kwitną, naprawdę aż żal kopać. U mnie kiepsko w tym roku, kilka zakwitło dopiero co, kilka w ogóle nie zamierza. Trudno, może nowy sezon będzie lepszy. A wykopki już zaczęłam, korzystając z bezdeszczowego dnia, w piątek.

Przechowywanie nie jest tak straszne - po spakowaniu zostaje kilkanaście pudeł. Jak się je dobrze ułoży w piwnicy, to nawet dużo miejsca nie zajmują ;)
  Przechowywanie nie jest tak straszne - po spakowaniu zostaje kilkanaście pudeł. Jak się je dobrze ułoży w piwnicy, to nawet dużo miejsca nie zajmują ;)

Pozdrawiam serdecznie
   Pozdrawiam serdecznie 
 tak im dzisiaj jak zajrzę to zrobię ,tylko popatrzę czy chcą ,ponieważ to musi być za zgodą
 tak im dzisiaj jak zajrzę to zrobię ,tylko popatrzę czy chcą ,ponieważ to musi być za zgodą