Pod puszczą cz.2

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Iwonka1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 wrz 2015, o 20:35
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Pod puszczą cz.2

Post »

Elu, choinka zupełnie inna niż wszystkie ;:63 Nie dziwię się więc, że
z każdym przybywającym gościem ubywa na niej ozdób i jak tak dalej będzie to zostaną same światełka
Taka sytuacja ma jednak i dobre strony ;:108 Goście dbają, abyś i w przyszłym roku miała co robić ;:306
Pomyślności w Nowym Roku, żeby ogród pięknie Ci się odwdzięczał za troskę ;:196
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19

Post »

To prawda czekając na wiosnę czymś musimy zająć ręce.
Ale coraz bliżej do naszej kochanej wiosny.
Wszystkiego najlepszego w tym 2018 roku ci życzę Eli ;:196
Awatar użytkownika
maniolek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 gru 2016, o 17:45

Post »

Elu ozdoby na choince piękne ;:63 no ale święta już za nami, jak i nowy rok :) Życzę wszystkiego dobrego i owocnych kwitnień :) ja podobnie jak Ty również już przeglądam wiosenne oferty i nawet kilka grzeszków już poczyniłem hehe :)
Pashmina
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 sty 2016, o 15:37
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Elu, w Nowym Roku życzę Ci kochana samych wspaniałości i żeby plecki nie bolały po pracy na działce ;:196 ;:196 ;:196
Awatar użytkownika
pela11
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 sty 2015, o 00:21
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Witajcie :wit

Dziękuję Wszystkim za tak wiele serdeczności i życzeń .Ja również mam nadzieję , że ten Nowy 2018 rok będzie dobrym rokiem dla Was i Waszych Rodzin i że będą spełniały się Wasze marzenia , a ogrody będą piękniały i przynosiły Wam radość i satysfakcję .

Bożenko , Zuziu , jesteście Kochane , dzięki ;:196 ;:196

Iwonko , dziękuję , starałam się z ozdobami na choinkę , tyle tylko , że nie wiem czy dam radę co roku robić wszystko od początku , muszę na przyszłe święta wymyśleć chyba coś innego , tylko mam wrażenie , że nie na wiele się to zda ;:306 . Pozdrawiam i dużo , dużo zdrowia w tym Nowym Roku . ;:196

Aniu , dziękuję i wzajemnie i aby do marca , chociaż to zawsze jakoś pierońsko wyjątkowo dla nas długo . ;:306

Mariuszu tylko za mocno nie szalej z zamówieniami bo , już sobie wyobrażam ile będziesz musiał się nagimnastykować przy nowych nasadzeniach .Pozdrawiam ;:167

Ewuniu , dziękuję , plecki jak troszkę bolą to człowiek wie że żyje . Nie wiem jak Ty, ale ja chyba już troszkę odpoczęłam bo tęsknię za ogrodem . Muszę szybko znaleźć sobie jakieś zajęcie żeby nie zwariować .Teraz robię poświąteczne porządki , a co potem ? Do marca sporo jeszcze czasu :;230
Pashmina
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Elu, ja zastanawiam się, czy nie przesadzać róż ;:oj
Awatar użytkownika
pela11
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ewuniu , myślę , że to nie jest najlepszy pomysł bo jak będzie ciepło to ruszą z wegetacją a jak przyjdzie znowu zimno to po prostu zmarzną i to na amen . Optymalny czas to ewentualnie połowa marca ,ale to jest moje zdanie .
Awatar użytkownika
dorotka350
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 26 maja 2014, o 20:18

Post »

pela11 pisze:[ Nie wiem jak Ty, ale ja chyba już troszkę odpoczęłam bo tęsknię za ogrodem . Muszę szybko znaleźć sobie jakieś zajęcie żeby nie zwariować .Teraz robię poświąteczne porządki , a co potem ? Do marca sporo jeszcze czasu :;230
Elu, a od czego są szkółki z wszelkimi roślinkami? :lol: Jak wejdziesz i zaczniesz przeglądać, to nawet nie zauważysz jak przyjdzie marzec :) Jest też druga strona medalu... Chudszy portfel :;230 Ale co tam - raz się żyje ;:209 Za to jak ogród się wzbogaci o nowe nabytki, to i kasy nie żal.
Ja też już tęsknię za ogrodem i wiosną. Rączki chętnie by popracowały i pogrzebały w ziemi a tu trzeba jeszcze poczekać, bo chyba wreszcie Pani zima sobie o nas przypomniała :roll:
Iwonka1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 wrz 2015, o 20:35

Post »

dorotka350 pisze: a od czego są szkółki z wszelkimi roślinkami? :lol:
Ja już wiem od czego są szkółki ;:306 Dzień w dzień przeglądam i tworzę. A potem kreślę i tworzę od nowa ;:224 W międzyczasie czytam i tak jakoś czas mija.
Awatar użytkownika
pela11
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dorotko , ha , ha spóźniona rada , już przejrzałam szkółki i zrobiłam 4 zamówienia , no i teraz poproszę o radę ;:306 bo więcej roślin nie potrzebuję . Teraz to mogę jedynie robić nasadzenia na papierze , albo wirtualnie na rabatkach . :;230 Mój portfel na pewno jakoś to przetrzyma , gorzej ze mną . ;:65
Awatar użytkownika
pela11
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Iwonko , no to Ci zazdroszczę cierpliwości bo u mnie z tym kiepsko , a i jakaś jestem zdecydowanie , zdecydowana , bo wiem czego szukam , więc i zamówienia poszły mi biegusiem :;230 .W przyszły weekend wybiorę się chyba do kina a w następny zgodnie z karnawałem zorganizuję jakieś party i tym sposobem będzie już prawie po styczniu . ;:306 Zostaną jeszcze tylko ;:202 dwa miesiące do zagospodarowania , czyli z grubsza licząc j e d y n i e osiem weekendów , masakra . ;:145
Babciabenia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 maja 2012, o 19:16

Post »

Elu,chętnie bym dołączyła do tego party , ale wiesz jak u mnie jest!Oj ty bidulo,widać jak tęsknisz za pracami w ogrodzie.
Do kina? dobry pomysł!
Awatar użytkownika
pela11
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Bożenko , mamy karnawał , więc jest okazja żeby usmażyć faworków i zaprosić na nie łasuchów , a z tym to na pewno nie będzie problemu , byle nasmażyć dużo .Bardzo brakuje mi kilkugodzinnego ruchu na świeżym powietrzu .Wprawdzie jeżdżę codziennie rowerem do pracy i to niezależnie od pogody , ale to trochę jak dla mnie za mało .Kocham dom pod warunkiem jednak , że mam w nim do wykonania jakieś prace , inaczej dostaję szału i wtedy jestem nie do wytrzymania .Dzisiaj np. wróciłam z pracy wcześniej , więc od razu wziełam się za pieczenie chleba i muszę sama siebie pochwalić bo smakuje wyśmienicie mimo ,że robiłam go zupełnie inaczej niż zwykle .Bożenko , mamy czas kolędowania , więc też możesz coś upiec , lub usmażyć i ruszyć w plener do miłych sąsiadek ze słodkościami i masz gotową imprezę .Ja bym tak zrobiła gdybym była u siebie na wsi , zorganizowałabym party np. na rwanie pierza tak , jak to dawniej bywało [byłabym skłonna poświęcić nawet na ten cel małą poduszkę z piórek ;:306 ] Ja tu o przyjemnościach a w ogrodzie na dzień dobry wiosną , czeka mnie kopanie trawnika , hej .
Pashmina
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Elu, Ty piszesz o faworkach a ja właśnie zaczęłam się odchudzać. Ale mi ślinka poleciała. Ja nie robię zakupów to mam łatwiej, wręcz odwrotnie. Muszę zlikwidować jedną dość dużą rabatę, więc muszę wyeliminować parę roślin. To też nie jest łatwe. I tak źle i tak niedobrze.
Awatar użytkownika
pela11
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ewuniu , ja też uważam co jem , ale to nie znaczy , że nie mogę smażyć faworków , wystarczy że się nawącham :;230 i mam nadzieję , że od tego nie przytyję .Co do rabatek , to przecież dopiero co je zakładałaś a już chcesz kasować ? , no chyba , że zmieniła ci się koncepcja ogrodu to zrozumiem , ale roślin nie wyrzucaj tylko przesadź do donic i niech czekają na lepsze czasy .Wywalić zawsze zdążysz. ;:167
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”