Tulapowisko

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Pelidea
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 cze 2013, o 08:42
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Tulapowisko

Post »

Brawo za testy! :)

Zdjęcia ze spaceru przepiękne, zwłaszcza to robione wprost do góry, gdzie korony tworzą wianuszek wkoło. Pięknie.
Awatar użytkownika
Tulap
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 lip 2014, o 09:30
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Dziękuję wszystkim za słowa otuchy jak i motywacyjno-komplementarne, jakkolwiek to poprawne czy nie ;:306
Dzisiejsza część przyrodnicza po rzuceniu okiem to była masakra ;:224 Jednakże wyciągnąłem 6/7 z biologii i fizyki, 5/7 z chemii i maksa z geografi, razem 24/28, co jest jakimś cudem ;:138 Bo z matematyki to prawdopodobnie maksa ;:224

Ewelino, zostaw 100zł na jesień i moją ścieżkę tulipanową masz :D
Dominiko, możesz pisać, jak się któreś zdjęcie podoba, podeślę Ci na PW w maksymalnym rozmiarze, nie ma problemu :D
Bea, wiesz, ja tam zdjęcia akurat robiłem tym gołym drzewom a brzozy to tak przy okazji weszły w kard :;230
Aniu, jeszcze raz dzięki, dobrze musiało być, a jak! ;:215
Mirko, a co to teraz za dziwne myślenie, że jak kwiecień zimny, to nie mój miesiąc? Co ty za fanaberie wymyślasz ;:306 Mój mój, cały czas mój ;:306 Urodzinowe wspomaganie finansowe moich inwestycji ogrodniczych mam, mogę działać :lol:
Na skalniaku nie powinno tyle rosnąć, osłonięty jest od wiatrów. Zresztą już mało co chwastów rośnie. A jakbym go nie zrobił, toby nic nie rosło, bo przez korzenie od klonu nie sposób się przedrzeć.
O tulipany, jak pisałem, się nie martw, tylko trzeba te pełne podeprzeć.
Joanno, w sumie rzadko takie zdjęcia się robi. Trzeba pamiętać, że istnieje kierunek-do góry ;:306

No to foty z dzisiaj, a jutro skończymy las.
W ogóle wącham tulipany jak najęty, a tu mi pszczoła na ręce ląduje, szybko zdmuchnąłm. A potem jak bąk się przyczepił do spodni, to tylko go błagałem ,,zeeejdź, ja ci zdjęcie tylko zrobię a potem zeeeejdź" :;230

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Czerwone tulipany, jakby co..

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

W pierwszym roku były belle epoque.Co teraz belle czy epoque? ;:306

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Klony. Katsura o połowę chyba skrócona, coś poszło nie tak, a pół metra gałęzi z listkiem na wierzchu nie zostawię. Przynajmniej od reszty nie odstaje ;:173

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Przyjrzyjcie się kropelkom wody... Jak one to robią? (Powiększenie po kilknięciu)

Obrazek
PEPSI
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 sty 2013, o 10:54

Post »

Mateusz, moje gratulacje ;:215
Tulipanowa łąka wygląda uroczo, ale to chyba dopiero początek z tulipanami? U mnie kwitną te wczesne, reszcie stanowczo za zimno. :wit
Awatar użytkownika
Ola2310
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 maja 2015, o 13:37
Kontakt:

Post »

Mati gratulacje. A powiedz gdzie ty się dalej do szkoły wybierasz?
Awatar użytkownika
Aguss85
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 lut 2016, o 18:34
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Gratulacje ;:138 ;:138 ;:138
Tulapek na dzisiejszych zdjęciach to już takie prawdziwe tulapowisko jest, tulipanowo z przytupem, hej. I mi bardzo się podoba, bo kocham tulipany ;:215 Belle Epoque taka się półpełna zrobiła, ale dalej jest piękna i te kolory ma bardzo oryginalne. Ale strasznie żółte te czerwone tulipany ;:224
I gdzieś Ty wyhaczył dziś tyle słońca? Poproszę też do mnie popchnąć trochę takiej ładnej pogody.

Obrazek

Po prostu na tym wisiorku diamenciki są dokładnie tam, gdzie najlepiej się prezentują, to takie oczywiste :wink:
Czy będzie Ci się podobało bardziej, jak się dowiesz, jak? Więcej Ci o niej powie wysoki współczynnik napięcia powierzchniowego jednej i jeszcze wyższy drugiej powierzchni pąka? ;:224 Niektórych rzeczy nie warto rozbierać szkiełkiem i okiem :wink: Ja tam zostaję przy diamencikach :D
"Przymierzyłam szczęście. Pasuje mi, będę nosić."
Zapraszam do mojego ogrodu Warzywnik we fiolecie
Agnieszka
Awatar użytkownika
Pelidea
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 cze 2013, o 08:42

Post »

Ależ pięknie i kwieciście. :) Super, super.

A wyniki niezłe. :) Gratulacje!
Awatar użytkownika
Tulap
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dzisiaj tego anielskiego to prawie nie napisaliśmy! Puszczają nam nagranie a tu po prądzie! Ale było wesoło na zewnątrz :;230 Ja akurat tylko z kolegą we dwójkę w klasie pisaliśmy (co arkusz to klasa, my większa czcionka) to spokojnie było. Drzewo na linie spadło, pojechał elektryk z wioski bo tata kolegi i koleżanki-elektryka tak zainteresowana, że powiedzieli, ze dopiero jutro naprawią. A tak po 50 minutach prąd był. Co prawda całe szczęście były dwa laptopy, to puścili nam trochę prędzej.
Jakkolwiek wesoło było, mam 100% z podstawy i z rozszerzenia, bez maila. Chyba dobre wyniki ? ;:306

Małgoś, też myślę, że coś mi na maj zostanie :;230
No ale co ja mogę, że to wszystko takie pośpieszne? Ale coś będzie ;:108 Ostróżki chyba...
Olu, liceum ogólne ale klasa politechniczna. Tj. rozszerzony angol i matma. Od drugiej klasy sama wybierasz, póki co mam ochotę na chemię, fizykę, biologię, informatykę ;:306 Pomijając kółka :;230 Ale to jest z tradycją, wyniki zawsze jedne z najlepszych, zawsze większe niż średnie.
Aguś, belle może sobie taka być. Nawet bardziej mi się podoba. Wracam do klasyki tulipanowej. Przypomnij mi o tym jesienią, zanim mi rozsądek znowu zniknie ;:224 A te żółte coś się przeplotły z czerwonymi, które przypadkiem są dalej w poście :lol:
Słońce też nie wiem skąd, ale już go nie mam, także może do Ciebie poleciało ;:215
Rozbierać tego nie trzeba. W ogóle rozbieranie czegokolwiek jest nienaturalne i niepotrzebne-zdania w polskim, matematyka znikąd, fizyka.. Pomijając fakt, ile nie wiemy, i jak nas chcą wrzucić w takie właśnie ramy,, to się dzieje tak i nie inaczej, a jak nie idzie wytłumaczyć to coś jest nie tak" ;:173 Także zgodnie z tym co mówisz-diamenciki!!! ;:172
Aśka (Joanna zbyt oficjalnie, o ile nie wadzi :wink: ) a dziękuję bardzo :wink:
Awatar użytkownika
seba1999
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2014, o 20:10

Post »

Mati gratuluję super wyników :D
U mnie było śmiesznie jak dali nam do napisania opowiadanie ;:306 Każdy nauczyciel polskiego mówił, że będzie rozprawka.
No i po co było się jej uczyć przez trzy lata ? ;:306
Na angielskim zacięła się płyta :;230
Wspaniała ilość tulipanów ;:oj
Awatar użytkownika
Tulap
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

No wyszło, wyszło ;:108
To Wasze opowiadanie to był jakiś śmiech na sali ;:150 No nic, można i tak :roll: Co nie zmienia faktu, że nasza rozprawka to była piekielna. Nasza polonistka przez trzy lata dała nam 50-60 pozycji-z tego, jak się jej pytałem, co by pasowało, to aż dwie podała. No comment ;:173 Ale że czytam swoje to wybrnąłem.
Zacięcie płyty nie jest złe, ale ty wiesz, jak wszyscy biegali? Jeszcze akurat wizytator był z kuratorium ;:224 A my w 7 salach w sumie pisaliśmy ;:224
Awatar użytkownika
seba1999
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2014, o 20:10

Post »

;:306 Ciebie czeka nauka pisania rozprawki w języku angielskim :lol: Dla mnie łatwiej ją napisać niż po polsku :;230
U mnie śmiesznie było na próbnym egzaminie, pół klasy ściągało ;:170 A wyniki były bardzo niesprawiedliwe bo najsłabsze osoby miały jedne z najlepszych wyników :roll:
Awatar użytkownika
maniolek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 gru 2016, o 17:45

Post »

Mati widzę same przygody z tymi egzaminami :;230 tulipany pięknie zakwitły, spora ilość i niektóre fajne okazy ;)
Awatar użytkownika
Tulap
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Seba, to nie problem! Na moje tylko zwrotów się nauczyć i dalej szablonowo :wink:
Zresztą ja książki na poziomie matury robię :roll: A FC bym raczej mógł napisać, bo taką książkę przygotowywawczą mam zrobioną :lol:
Egzaminy to tam tylko dla nauczycieli są, a nie dla nas. I tak się dostanę, ale pochwalić się można :lol:
Mariusz, w końcu byłem jednym z piszących to nie mogło być inaczej ;:173 Jak przez 16lat się nie stało to w końcu musiało ;:224

Bardzo miły dzień! Chociaż zaczął się o 8:15 przez skurcz, co jest pogwałceniem mojego prawa do spania do 10. A potem jeszcze zdechła pszczoła koło łóżka leżała, to trochę mi ciśnienie skoczyło-cud, że nie nadepnąłem ;:202
Dostałem kwiatucha! Urodzinowa azalia domowa w kolorze białym,aaaaaaaah!

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Funduszy trochę więcej spłynęło, niż się spodziewałem ze strony rodziców. Nawet tort rano pojechali po cichu kupić ;:173
Potem jakoś sobie czas leciał. Popadał grad (jaki piękny deszcz! :;230 ) i deszcz, powiało. Sobie z psami pochodziłem, przytachałem rozdwojoną gałąź/korzeń, będzie na nowy skalniak. Potem był zachód słońca z moich ulubionych-słońce, złote niebo, chmury-od morelowego przez róż do takiego fioletu.
No i stało się. Myślę, myślę-mam dwie azalie domowe, bardzo dobrze rosną (różowa od suchości już dwa razy kwiaty zmarzszczyła, jakby zmarzła, a po podlaniu jak po prasowaniu :lol: ) Iiiiiiii.... Zamówiłem pięć! ;:1
Wielkokwiatowe 4, z tego trzy pachnące: Golden Lights, Feuerwerk, Cannon's Double i niezapachowa ale oryginalna Homebush.
Chciałem pontyjską, ale na allegro aż jeden sprzedawca miał a reszta droga była. No to sobie sprawiłem azalię nadmorską, która podobno też zniewalająco pachnie ;:173
Ogólnie one 112zł a z przesyłką 137. Trochę boli, ale te pieniądze i tak nie były przewidziane, a jak kocha, to zapomni :;230
Awatar użytkownika
anida
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 sie 2015, o 21:28

Post »

Urodzinowe 100 lat dla Ciebie, Mati ;:74 Super, że wszystko tak pozytywnie się dzieje.
Pozdrawiam Anida

Nie należy mylić prawdy z opinią większości.
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19

Post »

Mati, gratuluję!!
Działka tulipanowa się zrobiła.
Pięknie.
A pammmietam, relacje z nasadzeń.A teraz piękne efekty. ;:215
x - e-1
Konto usunięte na prośbę.
Od: 17 lut 2015, o 20:33

Post »

Mati, ale wiosennych zdjęć. ;:oj
Dobrze, że w necie pooglądam u Ciebie i u Seby, bo ja po takich pieknych wertepach nie chodzę, choć lubię. :D
A kwiatucha dostałeś pięknego....no tylko dwóch chłopaków na świecie znam, co się z kwiatów tak cieszą. ;:215

edit
Wszystkiego najlepszego!!! ;:138
(O ja gapa, życzeń nie złożyć tylko o kwiatku pisać :oops: )
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”