Zdjęcia ze spaceru przepiękne, zwłaszcza to robione wprost do góry, gdzie korony tworzą wianuszek wkoło. Pięknie.
Tulapowisko
- Pelidea
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 21 cze 2013, o 08:42
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Tulapowisko
Brawo za testy! 
Zdjęcia ze spaceru przepiękne, zwłaszcza to robione wprost do góry, gdzie korony tworzą wianuszek wkoło. Pięknie.
Dziękuję wszystkim za słowa otuchy jak i motywacyjno-komplementarne, jakkolwiek to poprawne czy nie
Dzisiejsza część przyrodnicza po rzuceniu okiem to była masakra
Jednakże wyciągnąłem 6/7 z biologii i fizyki, 5/7 z chemii i maksa z geografi, razem 24/28, co jest jakimś cudem
Bo z matematyki to prawdopodobnie maksa
Ewelino, zostaw 100zł na jesień i moją ścieżkę tulipanową masz
Dominiko, możesz pisać, jak się któreś zdjęcie podoba, podeślę Ci na PW w maksymalnym rozmiarze, nie ma problemu
Bea, wiesz, ja tam zdjęcia akurat robiłem tym gołym drzewom a brzozy to tak przy okazji weszły w kard
Aniu, jeszcze raz dzięki, dobrze musiało być, a jak!
Mirko, a co to teraz za dziwne myślenie, że jak kwiecień zimny, to nie mój miesiąc? Co ty za fanaberie wymyślasz
Mój mój, cały czas mój
Urodzinowe wspomaganie finansowe moich inwestycji ogrodniczych mam, mogę działać
Na skalniaku nie powinno tyle rosnąć, osłonięty jest od wiatrów. Zresztą już mało co chwastów rośnie. A jakbym go nie zrobił, toby nic nie rosło, bo przez korzenie od klonu nie sposób się przedrzeć.
O tulipany, jak pisałem, się nie martw, tylko trzeba te pełne podeprzeć.
Joanno, w sumie rzadko takie zdjęcia się robi. Trzeba pamiętać, że istnieje kierunek-do góry
No to foty z dzisiaj, a jutro skończymy las.
W ogóle wącham tulipany jak najęty, a tu mi pszczoła na ręce ląduje, szybko zdmuchnąłm. A potem jak bąk się przyczepił do spodni, to tylko go błagałem ,,zeeejdź, ja ci zdjęcie tylko zrobię a potem zeeeejdź"

Czerwone tulipany, jakby co..

W pierwszym roku były belle epoque.Co teraz belle czy epoque?

Klony. Katsura o połowę chyba skrócona, coś poszło nie tak, a pół metra gałęzi z listkiem na wierzchu nie zostawię. Przynajmniej od reszty nie odstaje

Przyjrzyjcie się kropelkom wody... Jak one to robią? (Powiększenie po kilknięciu)

Dzisiejsza część przyrodnicza po rzuceniu okiem to była masakra
Ewelino, zostaw 100zł na jesień i moją ścieżkę tulipanową masz
Dominiko, możesz pisać, jak się któreś zdjęcie podoba, podeślę Ci na PW w maksymalnym rozmiarze, nie ma problemu
Bea, wiesz, ja tam zdjęcia akurat robiłem tym gołym drzewom a brzozy to tak przy okazji weszły w kard
Aniu, jeszcze raz dzięki, dobrze musiało być, a jak!
Mirko, a co to teraz za dziwne myślenie, że jak kwiecień zimny, to nie mój miesiąc? Co ty za fanaberie wymyślasz
Na skalniaku nie powinno tyle rosnąć, osłonięty jest od wiatrów. Zresztą już mało co chwastów rośnie. A jakbym go nie zrobił, toby nic nie rosło, bo przez korzenie od klonu nie sposób się przedrzeć.
O tulipany, jak pisałem, się nie martw, tylko trzeba te pełne podeprzeć.
Joanno, w sumie rzadko takie zdjęcia się robi. Trzeba pamiętać, że istnieje kierunek-do góry
No to foty z dzisiaj, a jutro skończymy las.
W ogóle wącham tulipany jak najęty, a tu mi pszczoła na ręce ląduje, szybko zdmuchnąłm. A potem jak bąk się przyczepił do spodni, to tylko go błagałem ,,zeeejdź, ja ci zdjęcie tylko zrobię a potem zeeeejdź"

Czerwone tulipany, jakby co..

W pierwszym roku były belle epoque.Co teraz belle czy epoque?

Klony. Katsura o połowę chyba skrócona, coś poszło nie tak, a pół metra gałęzi z listkiem na wierzchu nie zostawię. Przynajmniej od reszty nie odstaje

Przyjrzyjcie się kropelkom wody... Jak one to robią? (Powiększenie po kilknięciu)

-
PEPSI

- Od: 20 sty 2013, o 10:54
Mateusz, moje gratulacje
Tulipanowa łąka wygląda uroczo, ale to chyba dopiero początek z tulipanami? U mnie kwitną te wczesne, reszcie stanowczo za zimno.
Tulipanowa łąka wygląda uroczo, ale to chyba dopiero początek z tulipanami? U mnie kwitną te wczesne, reszcie stanowczo za zimno.
- Ola2310

- Od: 24 maja 2015, o 13:37
- Kontakt:
Mati gratulacje. A powiedz gdzie ty się dalej do szkoły wybierasz?
- Aguss85

- Od: 21 lut 2016, o 18:34
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Gratulacje
Tulapek na dzisiejszych zdjęciach to już takie prawdziwe tulapowisko jest, tulipanowo z przytupem, hej. I mi bardzo się podoba, bo kocham tulipany
Belle Epoque taka się półpełna zrobiła, ale dalej jest piękna i te kolory ma bardzo oryginalne. Ale strasznie żółte te czerwone tulipany
I gdzieś Ty wyhaczył dziś tyle słońca? Poproszę też do mnie popchnąć trochę takiej ładnej pogody.

Po prostu na tym wisiorku diamenciki są dokładnie tam, gdzie najlepiej się prezentują, to takie oczywiste
Czy będzie Ci się podobało bardziej, jak się dowiesz, jak? Więcej Ci o niej powie wysoki współczynnik napięcia powierzchniowego jednej i jeszcze wyższy drugiej powierzchni pąka?
Niektórych rzeczy nie warto rozbierać szkiełkiem i okiem
Ja tam zostaję przy diamencikach 
Tulapek na dzisiejszych zdjęciach to już takie prawdziwe tulapowisko jest, tulipanowo z przytupem, hej. I mi bardzo się podoba, bo kocham tulipany
I gdzieś Ty wyhaczył dziś tyle słońca? Poproszę też do mnie popchnąć trochę takiej ładnej pogody.

Po prostu na tym wisiorku diamenciki są dokładnie tam, gdzie najlepiej się prezentują, to takie oczywiste
Czy będzie Ci się podobało bardziej, jak się dowiesz, jak? Więcej Ci o niej powie wysoki współczynnik napięcia powierzchniowego jednej i jeszcze wyższy drugiej powierzchni pąka?
"Przymierzyłam szczęście. Pasuje mi, będę nosić."
Zapraszam do mojego ogrodu Warzywnik we fiolecie
Agnieszka
Zapraszam do mojego ogrodu Warzywnik we fiolecie
Agnieszka
- Pelidea

- Od: 21 cze 2013, o 08:42
Ależ pięknie i kwieciście.
Super, super.
A wyniki niezłe.
Gratulacje!
A wyniki niezłe.
Dzisiaj tego anielskiego to prawie nie napisaliśmy! Puszczają nam nagranie a tu po prądzie! Ale było wesoło na zewnątrz
Ja akurat tylko z kolegą we dwójkę w klasie pisaliśmy (co arkusz to klasa, my większa czcionka) to spokojnie było. Drzewo na linie spadło, pojechał elektryk z wioski bo tata kolegi i koleżanki-elektryka tak zainteresowana, że powiedzieli, ze dopiero jutro naprawią. A tak po 50 minutach prąd był. Co prawda całe szczęście były dwa laptopy, to puścili nam trochę prędzej.
Jakkolwiek wesoło było, mam 100% z podstawy i z rozszerzenia, bez maila. Chyba dobre wyniki ?
Małgoś, też myślę, że coś mi na maj zostanie
No ale co ja mogę, że to wszystko takie pośpieszne? Ale coś będzie
Ostróżki chyba...
Olu, liceum ogólne ale klasa politechniczna. Tj. rozszerzony angol i matma. Od drugiej klasy sama wybierasz, póki co mam ochotę na chemię, fizykę, biologię, informatykę
Pomijając kółka
Ale to jest z tradycją, wyniki zawsze jedne z najlepszych, zawsze większe niż średnie.
Aguś, belle może sobie taka być. Nawet bardziej mi się podoba. Wracam do klasyki tulipanowej. Przypomnij mi o tym jesienią, zanim mi rozsądek znowu zniknie
A te żółte coś się przeplotły z czerwonymi, które przypadkiem są dalej w poście
Słońce też nie wiem skąd, ale już go nie mam, także może do Ciebie poleciało
Rozbierać tego nie trzeba. W ogóle rozbieranie czegokolwiek jest nienaturalne i niepotrzebne-zdania w polskim, matematyka znikąd, fizyka.. Pomijając fakt, ile nie wiemy, i jak nas chcą wrzucić w takie właśnie ramy,, to się dzieje tak i nie inaczej, a jak nie idzie wytłumaczyć to coś jest nie tak"
Także zgodnie z tym co mówisz-diamenciki!!!
Aśka (Joanna zbyt oficjalnie, o ile nie wadzi
) a dziękuję bardzo 
Jakkolwiek wesoło było, mam 100% z podstawy i z rozszerzenia, bez maila. Chyba dobre wyniki ?
Małgoś, też myślę, że coś mi na maj zostanie
No ale co ja mogę, że to wszystko takie pośpieszne? Ale coś będzie
Olu, liceum ogólne ale klasa politechniczna. Tj. rozszerzony angol i matma. Od drugiej klasy sama wybierasz, póki co mam ochotę na chemię, fizykę, biologię, informatykę
Aguś, belle może sobie taka być. Nawet bardziej mi się podoba. Wracam do klasyki tulipanowej. Przypomnij mi o tym jesienią, zanim mi rozsądek znowu zniknie
Słońce też nie wiem skąd, ale już go nie mam, także może do Ciebie poleciało
Rozbierać tego nie trzeba. W ogóle rozbieranie czegokolwiek jest nienaturalne i niepotrzebne-zdania w polskim, matematyka znikąd, fizyka.. Pomijając fakt, ile nie wiemy, i jak nas chcą wrzucić w takie właśnie ramy,, to się dzieje tak i nie inaczej, a jak nie idzie wytłumaczyć to coś jest nie tak"
Aśka (Joanna zbyt oficjalnie, o ile nie wadzi
- seba1999

- Od: 16 sty 2014, o 20:10
Mati gratuluję super wyników
U mnie było śmiesznie jak dali nam do napisania opowiadanie
Każdy nauczyciel polskiego mówił, że będzie rozprawka.
No i po co było się jej uczyć przez trzy lata ?
Na angielskim zacięła się płyta
Wspaniała ilość tulipanów
U mnie było śmiesznie jak dali nam do napisania opowiadanie
No i po co było się jej uczyć przez trzy lata ?
Na angielskim zacięła się płyta
Wspaniała ilość tulipanów
No wyszło, wyszło
To Wasze opowiadanie to był jakiś śmiech na sali
No nic, można i tak
Co nie zmienia faktu, że nasza rozprawka to była piekielna. Nasza polonistka przez trzy lata dała nam 50-60 pozycji-z tego, jak się jej pytałem, co by pasowało, to aż dwie podała. No comment
Ale że czytam swoje to wybrnąłem.
Zacięcie płyty nie jest złe, ale ty wiesz, jak wszyscy biegali? Jeszcze akurat wizytator był z kuratorium
A my w 7 salach w sumie pisaliśmy 
To Wasze opowiadanie to był jakiś śmiech na sali
Zacięcie płyty nie jest złe, ale ty wiesz, jak wszyscy biegali? Jeszcze akurat wizytator był z kuratorium
- seba1999

- Od: 16 sty 2014, o 20:10
U mnie śmiesznie było na próbnym egzaminie, pół klasy ściągało
- maniolek

- Od: 21 gru 2016, o 17:45
Mati widzę same przygody z tymi egzaminami
tulipany pięknie zakwitły, spora ilość i niektóre fajne okazy ;)
Seba, to nie problem! Na moje tylko zwrotów się nauczyć i dalej szablonowo
Zresztą ja książki na poziomie matury robię
A FC bym raczej mógł napisać, bo taką książkę przygotowywawczą mam zrobioną
Egzaminy to tam tylko dla nauczycieli są, a nie dla nas. I tak się dostanę, ale pochwalić się można
Mariusz, w końcu byłem jednym z piszących to nie mogło być inaczej
Jak przez 16lat się nie stało to w końcu musiało
Bardzo miły dzień! Chociaż zaczął się o 8:15 przez skurcz, co jest pogwałceniem mojego prawa do spania do 10. A potem jeszcze zdechła pszczoła koło łóżka leżała, to trochę mi ciśnienie skoczyło-cud, że nie nadepnąłem
Dostałem kwiatucha! Urodzinowa azalia domowa w kolorze białym,aaaaaaaah!

Funduszy trochę więcej spłynęło, niż się spodziewałem ze strony rodziców. Nawet tort rano pojechali po cichu kupić
Potem jakoś sobie czas leciał. Popadał grad (jaki piękny deszcz!
) i deszcz, powiało. Sobie z psami pochodziłem, przytachałem rozdwojoną gałąź/korzeń, będzie na nowy skalniak. Potem był zachód słońca z moich ulubionych-słońce, złote niebo, chmury-od morelowego przez róż do takiego fioletu.
No i stało się. Myślę, myślę-mam dwie azalie domowe, bardzo dobrze rosną (różowa od suchości już dwa razy kwiaty zmarzszczyła, jakby zmarzła, a po podlaniu jak po prasowaniu
) Iiiiiiii.... Zamówiłem pięć!
Wielkokwiatowe 4, z tego trzy pachnące: Golden Lights, Feuerwerk, Cannon's Double i niezapachowa ale oryginalna Homebush.
Chciałem pontyjską, ale na allegro aż jeden sprzedawca miał a reszta droga była. No to sobie sprawiłem azalię nadmorską, która podobno też zniewalająco pachnie
Ogólnie one 112zł a z przesyłką 137. Trochę boli, ale te pieniądze i tak nie były przewidziane, a jak kocha, to zapomni
Zresztą ja książki na poziomie matury robię
Egzaminy to tam tylko dla nauczycieli są, a nie dla nas. I tak się dostanę, ale pochwalić się można
Mariusz, w końcu byłem jednym z piszących to nie mogło być inaczej
Bardzo miły dzień! Chociaż zaczął się o 8:15 przez skurcz, co jest pogwałceniem mojego prawa do spania do 10. A potem jeszcze zdechła pszczoła koło łóżka leżała, to trochę mi ciśnienie skoczyło-cud, że nie nadepnąłem
Dostałem kwiatucha! Urodzinowa azalia domowa w kolorze białym,aaaaaaaah!

Funduszy trochę więcej spłynęło, niż się spodziewałem ze strony rodziców. Nawet tort rano pojechali po cichu kupić
Potem jakoś sobie czas leciał. Popadał grad (jaki piękny deszcz!
No i stało się. Myślę, myślę-mam dwie azalie domowe, bardzo dobrze rosną (różowa od suchości już dwa razy kwiaty zmarzszczyła, jakby zmarzła, a po podlaniu jak po prasowaniu
Wielkokwiatowe 4, z tego trzy pachnące: Golden Lights, Feuerwerk, Cannon's Double i niezapachowa ale oryginalna Homebush.
Chciałem pontyjską, ale na allegro aż jeden sprzedawca miał a reszta droga była. No to sobie sprawiłem azalię nadmorską, która podobno też zniewalająco pachnie
Ogólnie one 112zł a z przesyłką 137. Trochę boli, ale te pieniądze i tak nie były przewidziane, a jak kocha, to zapomni
- anida

- Od: 26 sie 2015, o 21:28
Urodzinowe 100 lat dla Ciebie, Mati
Super, że wszystko tak pozytywnie się dzieje.
Pozdrawiam Anida
Nie należy mylić prawdy z opinią większości.
Nie należy mylić prawdy z opinią większości.
- anabuko1

- Od: 16 sty 2013, o 17:19
Mati, gratuluję!!
Działka tulipanowa się zrobiła.
Pięknie.
A pammmietam, relacje z nasadzeń.A teraz piękne efekty.
Działka tulipanowa się zrobiła.
Pięknie.
A pammmietam, relacje z nasadzeń.A teraz piękne efekty.
Mati, ale wiosennych zdjęć.
Dobrze, że w necie pooglądam u Ciebie i u Seby, bo ja po takich pieknych wertepach nie chodzę, choć lubię.
A kwiatucha dostałeś pięknego....no tylko dwóch chłopaków na świecie znam, co się z kwiatów tak cieszą.
edit
Wszystkiego najlepszego!!!
(O ja gapa, życzeń nie złożyć tylko o kwiatku pisać
)
Dobrze, że w necie pooglądam u Ciebie i u Seby, bo ja po takich pieknych wertepach nie chodzę, choć lubię.
A kwiatucha dostałeś pięknego....no tylko dwóch chłopaków na świecie znam, co się z kwiatów tak cieszą.
edit
Wszystkiego najlepszego!!!
(O ja gapa, życzeń nie złożyć tylko o kwiatku pisać